2020. október 13., kedd

Revolution Skincare Copper Peptides rézpeptid szérum

 



A Revolution Skincare kínálatában mostanában minden IS van, gyakorlatilag minden érdekes és trendi hatóanyagot megtalálhatunk náluk, tulajdonképpen a nagyobb skincare márkák nyomdokain haladva hozzák ki a hasonló kozmetikumokat, néhány saját újdonsággal együtt. Leginkább a The Ordinary termékekkel szokták összehasonlítani, így szó lesz itt a The Ordinary Buffet+Copper Peptides szérumról is, de abban sok minden más is van. A Revolution Skincare egy egyszerűbb összetételű  szérumot hozott létre aminek az ára is kedvezőbb.  




Mielőtt belevágnánk, pár szó a rézpeptidekről. A peptidekkel mostanában rengeteg helyen találkozhatunk anti-aging témában, rendkívül sokoldalú kozmetikai alapanyagok. A fehérjék bőrünk fontos elemei, amik aminosav láncokból állnak és ezeknek az aminosav láncoknak a kisebb alkotórészei a peptidek. Például a kollagén három polipeptid láncból tevődik össze. 
A rézpeptid antioxidánsként működnek, és serkenti a kollagén és elasztin termelődését. A kutatások szerint feszesíti, simábbá teszi a bőrt. Ez egy tripeptid ami szintén megtalálható az emberi szervezetben is, a réz elem kombinálva három aminosavval. Sebgyógyító hatása is van, így akne hegeken vagy finomabb ráncokon is tud segíteni. 



A Revolution Skincare Copper Peptide szérum összetevői között első helyen a víz áll, tartalmaz glicerint, tartósítókat, a viszkozitást kontrolláló anyagokat és a rézpeptiden kívül még néhány sejtkommunikáló peptidet: Palmitoyl Tripeptide-1, -7, Dipeptide Diaminobutyroyl Benzylamide Diacetate. Szóval az INCI egészen barátságos, ráadásul illatmentes is.


A The Ordinary Buffet + Copper Peptides szérumhoz nem lehet nagyon hasonlítani, mert abban sokkal több minden van és 1% rézpeptidet tartalmaz, ennél nem lehet tudni, hogy pontosan mennyit, de mindenképp az összetevő lista vége felé található. Tehát ez semmiképpen sem annak egy olcsóbb koppintása, ez simán egy egyszerű rézpeptid szérum, néhány másik peptiddel kombinálva. Ha éppen ismerkedünk ezzel a hatóanyaggal, vagy úgy általában a peptidekkel és nem akarunk túl sokat költeni, akkor ideális választás. 


Áttetsző folyadék, könnyen beszívódik, nem hagy ragacsos érzetet. Jól rétegezhető más termékekkel. Egy üvegcsét használtam el eddig, nem vettem észre hogy feszesebb lett volna a bőröm, de összességében jó állapotú, egészségesebb hatást kelt. Szerintem ez olyasmi amivel éppen egy pici kis pluszt adunk a rutinunkhoz, de csodákat ne várjunk tőle. Hosszú távú használat során a peptidekkel nem igazán foghatunk mellé, bár olvastam olyat is, hogy a rézpeptid túlzott használata akár árthat is a bőrnek, de biztos vagyok benne, hogy nem ebben a koncentrációban és nem napi 1-2 használattal. 


Alapos kutakodás után azt találtam, hogy együtt nem tanácsos használni kémiai hámlasztókkal, illetve C-vitaminnal és esetleg retinollal sem. Így viszonylag kevés helyre beilleszthető, talán ha valaki nem használ reggel C-vitamin szérumot akkor jó lehet, vagy retinollal felváltva estére. Elvileg retinolnál csak akkor lehet problémás ha nagyon érzékeny a bőre valakinek, szóval én azért mertem párszor együtt is használni és nem okozott semmilyen gondot.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...