2021. szeptember 20., hétfő

Virágvizek, hidrolátumok az arcápolási rutinban

 



Egyszer mintában kaptam valami virágvizet amit pillanatok alatt elhasználtam, akkor fordult a figyelmem a virágvizek / hidrolátumok felé. Ezek gyakorlatilag az illóolajokhoz hasonlóan készülnek, de jóval oldottabb, kíméletesebb formában. Tulajdonképpen az olajos lepárlás melléktermékeként keletkezik, vízgőzdesztillációval a vízbe oldódott illóolaj mennyiséget különválasztják, de a különleges eljárás miatt a keletkezett virágvízben is magas hatóanyag tartalom marad. Ugyanazokat az értékes anyagokat tartalmazza, csak kevésbé intenzív, így az illóolajok esetleges irritáló hatása sem érvényesül. 

Könnyű, gyorsan felszívódó és az adott gyógynövénytől függően különböző bőrápoló hatású permetek. Az arcápolási rutinban a toner helyett használható, de viszonylag sokoldalúbb. Mivel nem kizárólag bőrre használható akár test- és hajpermetként is alkalmazhatjuk, sőt, egyes gyógyító virágvizeket akár szájöblítésre is, mint pl. kamilla, levendula. 




Az én két kedvencem jelenleg a rózsa- és a búzavirágvíz. Reggel vagy este arcmosás után szoktam magamra permetezni, kicsit beütögetem kézzel mint egy tonert és utána jöhetnek a szérumok. Így már rögtön az arcápolási rutin első lépéseként el tudom látni a bőrömet némi értékes ásványi anyagokat, poliszacharidokat, antioxidánsokat tartalmazó elixírrel. 




A Renovality Original Series frissítő rózsavíz évek óta nagy kedvencem. A rózsavíz az egyik legjobb választás tonizálásra. Sejtregeneráló, öregedésgátló, magas az antioxidáns tartalma és az illata is kellemes. Enyhén hidratál, tisztán tartja a pórusokat, nyugtató, regeneráló hatású, minden bőrtípusra alkalmas. Az antioxidánsok mellett flavonidokat, cinket, B3, C, D és E vitamint tartalmaz. Fejbőrre is használható, gyulladásgátló hatású.

A Renovality ráadásul sötétkék flakonba csomagolja a termékeit, így pluszban védi a fénytől is, hogy tovább friss maradjon. A szórófej is pont jó, nagyon kellemes a használata.




A búzavirágvíz bőrápoló hatásairól egy könyvben olvastam amiben azt állították hogy a francia nők esküsznek rá.  Enyhén pórusösszehúzó hatású, felfrissíti a bőrt, csökkenti az irritációt. Szemkörnyék megnyugtatására is alkalmas. A Lirene Hydrolates frissítő víz  búzavirágvízből, desztillált vízből áll és emellett némi hidratáló, bőrkondicionáló összetevőt tartalmaz mint a Gluconolactone, Sodium Gluconate és egy alacsony kockázatú tartósítót, (Sodium Benzoate). Így még egy fokkal jobban hidratál is. Egyedül a szórófejen tudnék még javítani, hogy finomabbra porlassza a virágvizet, de ettől eltekintve nagyon nagy kedvencem lett!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...