2021. október 19., kedd

Legjobb kézkrémek a hidegebb hónapokra

 



Én sajnos hajlamos vagyok rá hogy megfeledkezzek a kezeim hidratálásáról, pedig már van külön kézkrémem minden pontján a lakásnak és a táskámban is. Viszont amikor kezd hidegebb lenni a kezeim állapota is rohamosan romlik, száraz, repedezett, durva tapintású lesz a bőröm, így ilyenkor kénytelen vagyok jobban odafigyelni. A kézápolás a hidegebb időben elengedhetetlen. 

Az illatos, könnyed kencék helyett ilyenkor váltok valamilyen gazdagabb, védő-tápláló formulára. Ezek közül szeretnék néhány régi és új kedvencet bemutatni:




A Yope Honey&Bergamot regeneráló tej kézre az egyik nagy kedvencem, mivel ez egy nagy pumpás flakon ideális például a konyhába, fürdőszobába, éjjeliszekrényre - nem kell lecsavargatni, felnyitni a kupakot, csak kinyomjuk belőle a megfelelő mennyiséget és már kenhetjük is a kezünkre. Az ilyen kzékrémezés elhanyagolóknak mint én, ideális megoldása. Az illata instant komfortérzet, nagyon kellemes. Olíva, argán, kókusz és kamélia olajjal, E-vitaminnal, shea vajjal és méz kivonattal.




A CeraVe  Repairing megújító kézkrém a gazdag állaga és gyors beszívódása miatt tartozik a kedvenceim közé. Három alapvető ceramidot tartalmaz, ami segít helyreállítani a bőr védőrétegét, emellett hialuronsavval gondoskodik a megfelelő hidratáltságról. Illatanyagmentes, így érzékeny bőrre is kitűnő.




A Bioderma Atoderm nagy klasszikus a száraz, berepedezett kézre az egyik legjobb választás és ár/érték arányban is megéri. Hidratáló, tápláló összetevőkben gazdag, szinte kesztyűként védi a kezet a kiszáradástól.



Az Avene Cold Cream kézkrémnek már a nevében is benne van hogy védelmet nyújt a hideg ellen :) Gazdag, tápláló, koncentrált krém, ami a kenéstől számítva 6 órás védelmet, ápolást biztosít. Van benne Avene termálvíz, méhviasz és  regeneráló hatású Sucralfate, valamint cold cream ami egy különleges emulzió.




A Nuxe Reve de Miel kézkrém lipidfeltöltő, nyugtató és helyreállító hatású. Avokádó olajat, rózsafa és körömvirág kivonatot tartalmaz, valamint argánolajat, shea vajat és akácméz kivonatot. 89%-ban természetes eredetű összetevőkből áll. Gyorsan beszívódik, puha, selymes bőrt eredményez.




A Caudalie Body kéz és körömápoló krém szőlőmagolajat, shea vajat olíva és avokádó olajat tartalmaz, így gazdagon védi és regenerálja a kezeket. Nagyon selymes, puha lesz tőle a bőr és elragadó az illata! A szőlőmagolaj pedig nagyon jót tesz a bőrnek.




A Burts and Bees Ultimate Care kézkrém szintén extrém száraz bőrre való. Gyorsan beszívódik, intenzíven hidratál, 98,9%-ban hidratáló összetevőket tartalmaz, köztük baobab és tökmagolajat, zöldtea és rózsafa kivonatot, jojobát, görögdinnye magolajat, bergamott, jázmin, koriander, levendula kivonatot - irritációra hajlamos bőrre nem ezt választanám, de egyébként egy csodálatos kézkrém ami egy seregnyi gyógynövénnyel ápol és véd.




Az SVR Topialyse kézkrém kimondottan a nagyon száraz bőr megnyugtatására való, védőréteget képez. Azonnali komfortérzetet nyújt és hosszantartó ápolást. Többféle olajat és shea vajat tartalmaz, olyan dermatológiai aktívokat amik megfelelően nyugtatják a kiszáradt bőrt.




Az Embryolisse a hidratálás szakértője, így a kézkrémjük sem okoz csalódást, shea vajat, szkvalént tartalmaz, egy hagyományos, szinte régimódi bőrtápláló krém emmolliensekkel, allantoinnal, ami teszi a dolgát.




Az Eucerin UreaRepair Plus ránézésre nem tűnik túl extrának, de elég korrekt összetevői vannak, például 5% urea ami hidratáló, vízmegötő anyag, ezenkívül ceramidok és NMF- azaz Natural Moisturizing Factors - természetes hidratálók. 






















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...