2020. október 30., péntek

Őszi illatgyertyák

 



Ilyenkor ősszel, ahogy kint egyre hidegebb lesz, nagyobb kedvem van itthon kényelembe helyezni magam és úgy igazán lazítani. Az átdolgozott napot és a jól megérdemelt pihenést pedig szeretem apró rituálékkal elválasztani, ezek közé tartozik például egy gyertya meggyújtása, valami jó kis zene elindítása, minden olyasmi amivel megalapozom a nyugodt, csendes estét. Hiszen az érzékeink egész nap úgy el tudnak fáradni a nyüzsgésben, zajokban, egyszerűen szükség van egy kis levezetésre.





Akik régóta olvasnak, tudják hogy nagyon nagy kedvenceim az illatgyertyák. Őszintén szólva teljesen le vagyok nyűgözve, hogy micsoda elképesztő választékban lehet már kapni őket és hogy milyen komplexek és kifinomultak tudnak lenni. Néhányat már szinte úgy terveznek meg, mint egy parfümöt. Szinte minden hangulathoz és minden térhez, napszakhoz lehet találni valami különlegességet. 


Ebben a válogatásban igazi melengető, őszi illatokat szeretnék ajánlani nektek, igyekszem többféle árkategóriában is nagyon jókat mutatni: 







A DW Home gyertyák több szempontból is nagy kedvenceim, egyrészt  többféle méretben elérhetőek, másrészt zseniális illatokban és ráadásul szójaviasz tartalommal.

Kezdjük az egyik legnyilvánvalóbb illattal, a DW Home Cinnamon Apple & Oats fahéjas almájával, amiben zab, karamellizált cukor, alma, fahéj és szerecsendió jegyek gondoskodnak a szívemelengető hangulatról, tényleg tömény ősz! Ebből én is szeretnék venni, úgyhogy kérlek ne kapkodjátok el az összeset :) Ez egy kellemes méretű gyertya, ahhoz épp elég, hogy jó pár alkalommal élvezhessük.







A Woodwick gyertyák fa kanóccal készülnek, a még gazdagabb élmény érdekében, hiszen így a sercegő hang is hozzájárul a hangulathoz. A gyertyák üvegét úgy tervezték, hogy minél teljesebb illatélményt nyújtson.

A Cinnamon Chai illat gazdag és fűszeres, amiben a fahéj dominál, némi vaníliával.







A Woodwick Trilogy Warm Woods pedig egy kifinomult őszi illat, szegfűszeggel, szantálfával és fenyővel.




A Kringle Candle gyertyákban azt szeretem, hogy nagyon intenzív illatuk van és szerintem elég jó ár/érték arányban vannak. 

Az Apple Cider Donut szintén hozza az édes, fűszeres, almás illatvilágot és ez a 40 dekás gyertya akár 65 órán át ég!













A Kringle Candle Farmhouse vonalának Cinnamon Sugar illata még összetettebb, vanília, fahéj, méz, szerecsendió és dió keveredik benne.











A Milkhouse Candle&Co gyertyák paraffinmentes szója és méhviasz gyertyák jópofa designnal és olyan illatokkal amik egy gyönyörű, őszi vidékre repítenek.


A Caramel Apple az alma és karamell illata mellett juharszirup, vanília és fahéj jegyeket tartalmaz.







A Brown Butter Pumpkin pedig vajas sütőtök, szerecsendió, cukor, vanília és fahéj illatot varázsol az otthonunkba








Ha már a sütőtöknél tartunk, a Bath&Body Works verhetetlen a választékot tekintve, annyira sokféle kompozícióba csempészi bele ezt a jellegzetes őszi illatot.

A Caramel Pumpkin Swirl 3 kanócos hatalmas gyertya, karamell, barna cukor, vanília és fahéj illatokkal.








A Purrfect Pumpkin halloween dekornak is tökéletes és vanília, szegfűszer valamint barna cukor illatával varázsol el.








A Pumpkin Pecan Waffle juharszirup, barna cukor, ostya és pumpkin spice fűszerkeverék illatokból tevődik össze.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...