2015. március 28., szombat

Heti Miegymás - Húsvét különkiadás




Forrás: Pinterest

Hetidekor - Most a színes és harsogóan tavaszias dekor helyett elkezdtem a minimalista és natúr díszítésre bukni, ennek megfelelő hangulatú összeállítással készültem most nektek:


- Alapanyagokat beszerezhettek az alábbi helyeken: - virág nagykerek, Müller, Kik, Meska, lakberendezési áruházak, hobbiboltok, húsvéti vásárok, standok, piacok


Az egyik legegyszerűbb és legcukibb ötlet amit találtam: hobbiboltokban kapható hungarocell tojások, beléjük szúrva 2 db dekor vagy igazi toll mint nyuszifül


Akinek van kertje annak nem okoz nehézséget hogy beszerezzen pár rügyező ágat, de sétánk során is begyűjthetjük illetve piacokon is vásárolhatunk - ha mást nem, barkát - és egyszerű natúr tojásokkal díszíthetjük


Egy szép csésze, bele egy üres tojáshéj, abba pedig kis barkaág és virágos ágak, virágok


Itt maga a koncepció tetszik, valószínű én szürke tojást lógatnék bele. Az ötlet mindenesetre remek:
Befőttesüveg, bele kis virágföld, bele zsázsa magok ( napfényes helyen pár napon belül kinő ) - majd ha megvan a zsázsánk, akkor egy barkaágon fölé lógatunk egy tojást :)


Ez már némi skandináv életérzést tükröz: nagy üvegedény, fekete és fehér tojások, mellé tollak ( tavaly a Müllerben vettem egy doboznyi ilyen tollat )


Egy szép kőtál, bele kevéske föld, moha, abba hagymás növénykék, mellé 1-2 db fehér tojás




Egy alkoholos filccel is bármit dekorálhatunk egyszerű fehér tojásokra





Képek forrása: Pinterest


HetiDIY - nyusziszalvéta! Én már egész belejöttem a hajtogatásba, próbáltam találni olyan útmutatót amin jók követhető a folyamat:





Forrás: Pinterest

Először bontsuk szét és nyissuk ki teljesen a szalvétát, aztán hajtsuk félbe majd megint félbe. Aztán úgy hogy a nyitható fele legyen felül, hajtsuk fel kétoldalt. Aztán a két felső sarkot hajtsuk le. Aztán a két szélsőt hajtsuk be. Fordítsuk meg. hajtsuk fel az alsó háromszöget. Megint fordítsuk meg. Hajtsuk félbe. Hajtsuk be az egyik szélét a keletkezett "zsebbe". Végül kicsit kinyitjuk, formára igazgatjuk.



Hetifinom - Húsvéti fonott kalács



Az eddigi legjobb általam készített kalács receptje Wiselady oldalán. 










2 megjegyzés:

  1. A Húsvét sose tartozott a dekorációs ünnepeim közé, de itt nagyon som hasznos ötletet láttam:) Idén kaptam egy tojást a barátnőmtől, azt már kiraktam :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, tudod ez az első lépés. Aztán jövőre már két tojás, aztán három....plusz egy nyúl...:DD
      Én dekormániás vagyok, ősz, tél, karácsony, tavasz, húsvét, nyár...egyedül a Halloween marad ki, arra nem szoktam. De mostanában már visszafogottabban művelem, igyekszem pár helyes apróságból kihozni.

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...