2018. március 31., szombat

NARÜKO AM+PM Hámlasztó bőrmegújító koncentrátum 5% mandulasavval


Amikor a hámlasztással kapcsolatban gyengéd és mégis hatékony módszerek után kutattam, akkor találtam rá a mandulasavra. 

Ha valakinek esetleg új a téma, a kémiai hámlasztás a fizikai, bőrradíros módszertől eltérően, savakkal segít megújítani a bőrfelszínt és sokkal több problémán segít. Ráncokra, vízhiányra, egyenetlen vagy fakó bőrfelszínre egyaránt megoldást nyújt. 

A mandulasav az AHA (Alpha Hydroxi Acid) savak közé tartozik és azok között is az egyik leggyengédebb. Egyenletesen szívódik fel a hámrétegben, antibakteriális hatású és a nagyobb molekulái miatt kíméletesebb a bőrhöz. Ezzel a hatóanyaggal szinte soha nem lesz piros vagy erősen hámló a bőr, tehát érzékeny bőrűek is próbálkozhatnak vele. Viszont fényvédőt mindenképpen használni kell napközben, ha bármilyen kémiai hámlasztást választunk, ez a mandulasavra is érvényes.

Ahogy keresgéltem erre az összetevőre, nagyon megörültem, hogy a Szépségcenter webáruházban az egyik kedvenc márkámtól a Narükótól egy komplett termékcsaládot találtam mandulasavval! Ezek közül konkrétan a hámlasztó koncentrátumot próbáltam most ki.


Számomra az egyik legfontosabb szempont a fakó, érdes bőr megújítása és -mint mindig - a pórusok méretének csökkentése volt.

A Narüko Am+Pm hámlasztó bőrmegújító koncentrátum összetevői csodálatosak, csupa anti-aging és bőrmegújító alapanyag, igazi nagyágyú:


Mandulasav - gyengéd AHA sav
Niacinamide - szabályozza a bőr faggyúháztartását
Tranexamic Acid - üdévé varázsolja a bőrt
Alacsony molekulasúlyú hialuronsav - feltölti a vízhiányos bőrt
Panthenol - vízmegkötő, bőrpuhító
Gluconolactone - bőrkondicionáló, erősen hidratál
Lactic Acid - szintén kíméletes AHA sav
Arginine - antioxidáns




Közvetlenül a megtisztított arcra kell felvinni, én mindig figyelek, hogy teljesen száraz legyen a bőröm és mielőtt további kencéket viszek fel, várok minimum 10 percet hogy legyen ideje beszívódni. Kizárólag este használom.

Már az első alkalom után látszani fog a jótékony hatása, főleg azoknál akik nem szoktak eddig hámlasztani. Jól láthatóan csökkennek a pórusok és sokkal üdébb az arcbőr.

Hosszú távon pedig segít olyan problémákon mint a zsírosodó, fénylő bőr, apróbb ráncok, vízhiány, érdes, texturált bőr. A pórusokat teljesen nem tünteti el, hiszen azok mindenképpen ott vannak, de idővel, ha semmivel nincsenek karbantartva megereszkedhetnek és még nagyobbnak tűnnek. Ezen a problémán is kiválóan segít, hiszen a folyamatos bőrmegújítás miatt nem tudnak telítődni és "megnyúlni". 

Azt hiszem egy ehhez hasonló kíméletes hámlasztóra mindenkinek szüksége lehet, akár a bőröregedés ellen, akár a zsíros, kombinált, pattanásos bőrrel kapcsolatban szeretné használni. Mindenképpen jobban fog kinézni az arcbőr tőle és nem kockáztatunk semmilyen irritációt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...