2019. február 8., péntek

Paddywax szójagyertya - Verbéna és citromfű


Nagy kedvenceim a Paddywax szójagyertyák, amiket a Notino webáruházból szoktam rendelni, Kifinomult illatok és letisztult design jellemzi az egész kínálatot, már választani sem könnyű. Én most, hogy ilyen enyhe, madárcsicsergős napok vannak mögöttem,  már egy kicsit könnyedebb, tavaszra hangolódó illatot szerettem volna. A Paddywax Verbéna és citromfű gyertya pont ilyen, már az üveg is természetközeli a szép fából készült fedővel, ha elfogy a viasz, gyönyörű tároló lesz belőle.

Bár mindenféle illatgyertyát szeretek, amióta ilyen széles a kínálat szójaviaszból készült gyertyákból, inkább ezeket részesítem előnyben. A paraffinból készült gyertyák a gyártóknak ugyan nagyon megérik, de egészségkárosító lehet a használatuk, a szója- vagy méhviasz sokkal biztonságosabb. 



Szóval, engem már az ilyen nívós csomagolással is le lehet venni a lábamról, de hát itt még jön a csodálatos illat. Szokás szerint sokkal komplexebb mint a neve, rengeteg jegyből tevődik össze:

fej: citrom, eukaliptusz, mandarin

szív:verbéna, citromfű, geránium

alap:cédrus, szantálfa




A verbéna frissítő és lélekemelő illat, a citromfű ellazít, a citrus jegyek szintén felüdítenek, az eukaliptusz segít a koncentrálásban, a cédrus segíti az elme kitisztulását, a szantál erőt ad. Így együtt ez az összetett illat kitűnő lehet ellazuláshoz, meditációhoz de akár tanuláshoz is. Egyszerűen imádom, hogy a Paddywax gyertyakészítői úgy komponálják meg az illatokat mint egy parfümnél, igazi hozzáértéssel, kifinomultsággal és jó ízléssel.

Olyan mintha egy tél után ébredő kertben sétálgatnék, csupa zöld, csupa fa, csupa harmat - ha lehunyom a szemem és csak úgy élvezem ezt az illatot és hagyom hogy körbeöleljen, pár perc alatt felfrissülök tőle.

A Paddywax mottója:


Slow down. Light a candle. Set the tone.

azaz: Lassíts le. Gyújts meg egy gyertyát. Teremtsd meg a hangulatot.


Valóban meghitt hangulatot lehet teremteni ezekkel a nívós illatgyertyákkal, ha valaki egyszer kipróbálja, rájön, hogy szinte ünneppé varázsolják a hétköznapokat. Tényleg, az ember hazaért, lerúgja a cipőjét, meggyújt egy ilyet és máris relax üzemmódban van :)




Ugyanakkor ezek a jól összeválogatott aromák fertőtlenítik is a levegőt és a rovarokat is elűzhetik ( szantál, eukaliptusz, citromfű).

Egy ilyen gyertya csodásan feldobja a nappalit, hálót, fürdőszobát, ebédlőt - én szinte mindenhová tennék egyet :)




Tökéletes ajándék lehet Valentin-napra is egy ilyen jó minőségű Paddywax szójagyertya, a Notino webáruházban ajándékcsomagolást is lehet választani, de a parfümökre egyébként lézergravírozást is lehet kérni!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...