2019. október 31., csütörtök

PHYTO PhytoCedrat ápoló és erősítő sampon zsíros fejbőrre



A PHYTO márkát Patrick Alés alapította, miután hosszú ideig egy elit fodrászatot vezetett Párizsban. A hajápoló termékek készítéséhez egy érdekes véletlen segítette hozzá: megvásárolt egy régi házat és a padláson megtalálta az előző tulajdonos hagyatékát, tele növényi olajokkal, kivonatokkal, szárított füvekkel, így megismerkedett a gyógynövényekben rejlő lehetőségekkel. Első hajápolási termékeit feleségével együtt készítette otthon, a garázsukban, majd 1967-ben létrehozta a PHYTO termékeket előállító vállalatot.




A zsíros fejbőr különösen érzékeny és hamar felborul az egyensúlya, hormonális változásoktól vagy akár a stressztől is még rosszabbá válhat a helyzet. Nekem például a terhesség alatt szinte egyáltalán nem zsírosodott a hajam, utána viszont kicsit rosszabb is lett a helyzet mint előtte. Szóval nem csoda, hogy újabb és újabb samponokat próbálok ki, mert keresem a legjobbat. A Notino webáruházban a természetes samponok között találtam rá a PHYTO PhytoCedrat samponra.




A PhytoCedrat tisztító sampon összehúzó hatású gyógynövény kivonatokkal segít a faggyúmirigyek termelődését szabályozni többek között citrom illóolajjal és muskátli, csalán, zsálya kivonattal. Rozmaring is van benne ami egyúttal a hajnövekedést is serkenti. Fenyőkivonatot és hidrolizált fehérjét tartalmazó egyedülálló hatóanyaggal megakadályozza a faggyú egész hajra való átterjedését. 




Ez egy gél állagú sampon, tele növényi kivonatokkal, szulfát, parabén és szilikonmentes. Az illata teljesen uniszex, enyhén gyógynövényes, de kellemes. Nagyon hatékonyan tisztít, már hajmosás közben és főleg öblítéskor is éreztem, hogy különlegesebb mint az eddig használt samponjaim. Nagyon tetszett, hogy könnyű volt leöblíteni és a hajam sokkal kevésbé gubancolódott össze. Szárítás után is sokkal könnyedebb és szellősebb volt a hajam mint máskor. 

Ami a zsírosodás megelőzését illeti, valóban lehet vele nyerni egy kis időt, még másnap is frissen mosott érzetű a hajam tőle, ami nem tűnik olyan nagy dolognak, de akinek hozzám hasonlóan vékony szálú és gyorsan zsírosodó haja van, az tudja hogy ez egyszerűen csoda :)




Hosszú távú használat során pedig tényleg úgy tűnik, hogy normalizálja a fejbőr állapotát is, hiszen ez majdnem olyan mint valami gyógynövénykúra. Ezzel a samponnal csak jót tudunk tenni a hajunknak és szerencsére nem szárít, amellett hogy a faggyútermelést szabályozza. Nagyon szép munka, PHYTO!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...