2019. december 13., péntek

theBalm Foiled Again vs Makeup Revolution Foil Frenzy Fusion szemfesték paletta




Az ünnepek közeledtével gyorsan szerettem volna valami igazán ütős, glamúros palettát amivel egy kis csillogást csempészhetnék a különleges alkalmakra. Kicsit el is vesztem a kínálatban így végül kettőt szereztem be mert mindegyik nagyon ígéretesnek tűnt és mindegyik márkát próbáltam már. Mindenképpen valamilyen csillámos/metálfényű verzióra vágytam és őszintén szólva mindkettő levett a lábamról.






A theBalm Foiled Again csodás, meleg, természetes színekkel van tele és az alsó sorban akad néhány matt árnyalat is, amivel egyébként pillanatok alatt egy natúr sminket fel lehet dobni, vagánykodásnak meg ott van a két felső sor, akár egy kis derengést, akár full glamúrt szeretnénk. A theBalm paletták mindig jópofák, viccesek, játékosak, öröm kézbe venni őket és alapvetően remek minőséget képviselnek. Már a színek elnevezése is megér egy misét, például a legártalmatlanabb matt árnyalat a "bebörtönözve" nevet viseli :) De van itt "bűnös", "elfogva", "rács mögött" szóval csupa képregényes atmoszféra.


Őszintén szólva azért is választottam ezt elsőnek, mert teljesen úgy tűnik, hogy bármelyik hétköznap is viselhetném bármelyik árnyalatot ha óvatos kézzel válogatok közülük, viszont ha kicsit feltűnőbb sminket akarok, akkor sem hagy cserben. A matt neutrális színek miatt pedig ez így egyben tényleg egy mindentudó paletta.




Egyszerűen gyönyörű, zavarbaejtően gyönyörű a választék és mindegyik közel áll hozzám.


A felső sor egy arany, egy rézszínű és egy bronzos szürke végül csillámos grafit színnel


Alatta egy vörös, egy korallos és két gyönyörű rozés, pezsgős színnel


Legalul pedig egy rozsdabarna egy fényképezhetetlen bézs egy sötétbarna és egy átlag középbarna









Nos, ez a paletta pedig a cseppet sem óvatos, "totálcsillogás, buliezerrel" változat, na de mikor ha nem szilveszterkor, báli szezonban és majd persze Valentin napon? Hát nem pont jól jön most egy ilyen? De!

A Makeup Revolution szerintem világbajnok palettákat dob piacra, ötletes, jól használható és ár/érték arányban szenzációs. Ez itt például tökéletesen megérte az árát.



Itt a színeknek nincs fantáziadús elnevezésük, viszont mindegyik igazi badass :D Ezek nem por, hanem krémes festékek, ezért ecsettel kicsit nehezebb felvenni, viszont nagyon jól mutat, erősebb a hatása.


Vörösesbarna, középbarna, meleg arany, bronz és rozsdabarna


Bronzos-korallos, vöröses, lágy réz, élénk mélyvörös és pezsgő


Halvány rozéarany, hideg barna, meleg bronz, rozsdavörös és sötétbarna

Ami így szembetűnő elsőre, az, hogy vannak egymáshoz szinte megtévesztésig hasonló árnyalatok, ami egy matt palettánál teljesen szuper lenne, itt viszont két egyforma helyett betehettek volna mondjuk még egy mély zöldet is akár, jól kiegészítette volna. De egyébként meglepő módon szinte 80%-ban én ezeket egy hétköznapi sminkbe is jól be tudnám illeszteni, sőt, talán az összeset. Szóval, ahhoz képest, hogy merésznek tűnik igazából egy meglehetősen jól használható szemfesték paletta amivel tökéletesen ki lehet egészíteni a megszokott, hétköznapi sminkünket is. 


Összegzés:

Természetesen itt nem dupe vadászatról van szó, egyszerűen két foil szemfesték palettát szerettem volna összehasonlítani. A swatchokon is látszik, hogy a Makeup Revolution krémes formulája erőteljesebb, hangsúlyosabb, tényleg igazi metálos, fóliás hatású. Viszont a theBalm színei, ahhoz képest hogy porról van szó, nagyon teltek, erősen pigmentáltak, és szépen felvihetők, nedvesen is ki lehet próbálni akkor intenzívebb lesz a hatás. Nekem tetszik hogy mennyire egyediek és különlegesek a theBalm termékek, imádom  csomagolást az elegáns kis tartót, a tükröt! Szóval ebben azért érezni egy kis pluszt. A színek gyönyörűek, tökéletesen variálhatóak egymással, hétköznap és alkalmi viseletre is megfelelő sminket lehet velük készíteni.

A Makeup Revolution paletta előnye a méret, az ár/érték arány, hátránya, hogy nincs tükör és jobb híján ujjbeggyel kell felvinni a szemfestéket, mert ecsettel ezt nem az igazi. A theBalm előnye az eredeti design, a kitűnő minőség, a tükör, a jól variálható árnyalatok, hátránya talán hogy viszonylag kevés és az ára magasabb, viszont szerintem még abszolút a megfizethető kategória, főleg ha azt nézzük mennyire jól használható. 

Szerintem jól választottam ezzel a kettővel, mert van egy igazán jó palettám alkalmi sminkekhez és egy mindentudó másik, mindenféle sminkhez, egy olyan igazi day-to-night paletta.

Ha jó áron szeretnél gyorsan valami szépet az ünnepekre akkor a Makeup Revolution Foil Frenzy-t javaslom, viszont ha többet áldoznál rá és egy jobban kihasználható terméket szeretnél, akkor érdemes beruházni a theBalm Foiled Again szemfesték palettára. Ha a Notino webáruházból rendeled elég hamar megérkezik, van esély rá, hogy már az ünnepekre is meglesz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...