2014. március 24., hétfő

Esküvői készülődés - Inspirációk - A cipő



Sok mindent mérlegelni kell a megfelelő cipő kiválasztása előtt, de az biztos, hogy majd hozzá kell nézni a kiválasztott ruhához és nemcsak színben hanem sarokméretre is passzolnia kell. Azt is tudni kell, hogy ha a cipőhöz igazítják a ruhát akkor nem lehet váltani egy laposabbra vagy kényelmesebbre mert konkrétan nem fogsz tudni benne járni, hisz a ruha hossza akadályozni fog. Tehát ha kiválasztottál egy ultramagas sarkú cipőt akkor bizony abban kell lenni hosszú órákig. Azt a tanácsot kaptam a szalonban - amiről még majd bővebben tervezek írni mert nagyon kedvesek és profik voltak - hogy a cipőt majd egy-két héttel az esemény előtt vegyem fel, nézzem meg dörzsöl-e valahol és ha igen, ragasszak oda sebtapaszt és úgy járkáljak benne otthon, így a nagy napon már rendben lesz. 
Végül én egy olyan cipőt választottam amilyen sarokméretű cipőm már amúgy is van és képesnek érzem magam, hogy járjak benne: elöl nyitott, fehér, strasszokkal kirakva és enyhe platformmal. Ó igen, ha platformosat láttok az mindenképp jó megoldás, mert kevésbé csúszik benne előre a lábatok és sokkal kényelmesebb.
Az esküvői ruhakölcsönző szalonokban szinte kivétel nélkül lehet cipőket is vásárolni és minden esetben több sarokméretet is tartanak. Mielőtt választasz, a cipőket is érdemes több helyen megnézni mert egy teljesen ugyanolyan cipőnél akár 10.000 Ft különbség is lehet. Van ahol 30-40ezret elkérnek egy alkalmi cipőért, korrektebb helyeken meg 20ezer körüli összegért is tiéd lehet ugyanaz a darab. Persze ha valaki nagyon menő designer cipőt szeretne akkor nyilván ennél jóval feljebb kúszhatnak az árak. Jimmy Choo-nak például lélegzetelállító esküvői szandáljai vannak, a fenti képen látható masnis csoda meg épp egy Valentino, de azért megnyugtató hogy csodaszép darabokat lehet kapni szinte minden árkategóriában. A menyasszonyokat nem hagyják cserben a cipőkészítők, sőt, inkább elkényeztetik. Figyeljétek csak ezt a felhozatalt:

A szín a ruha színétől függően lehet pezsgőszín, ezüst, fehér, ekrü - de merészebbek gyakorlatilag bármilyen színű cipőt választhatnak.


Ez egy szép klasszikus nyitott cipő az elején strasszos dísszel


Ennek a hátulján van díszítés, szintén sikkes darab



Shoe bling clips vagy shoe clips néven ha rákerestek, akkor külön is lehet cipőre illeszthető kiegészítőket venni amivel bármilyen szandált/cipőt ünnepivé tudtok varázsolni. A képen látható az absolutelyaudrey.com oldalról való és 16 dollárba kerül.




Szintén az absolutelyaudrey oldalról, 20 dollár


Gyönyörűek ezek a húzott elejű cipők is, valahogy szebbé, kecsesebbé teszik a lábat


A szaténmasnik is elképesztően szépek az esküvői cipőn


Ha kimondottan nyári, kánikulás esküvőről van szó akkor szóba jöhetnek a gyönyörű szandálok is, amik pláne viselhetőek a későbbiekben valami csinos ruhához


Ez már egy kényelmesebb darab, kisebb sarokkal


Ez egy elegáns, letisztult Jimmy Choo cipő - de ehhez hasonlókat aztán tényleg tömegével lehet találni akár a szalonokban akár az online boltokban: magas sarok, nyitott orr, ezüstös derengés strasszokkal vagy flitterekkel - ezek a mostanában mindenütt fellelhető esküvői cipők stílusjegyei.


Ez szintén egy kényelmesebb darab és mégis csinos ( ráadásul fűben is okosan lehet benne járni )



Ha szeretnél egy kis színt belevinni akkor egy ilyen szandálra akár saját kezűleg is kötözhetsz szatén masnikat


Türkiz, éjkék vagy smaragzöld esküvői cipőket is szoktak manapság viselni


Az én esküvői cipőm egy ehhez tökéletesen hasonló darab lesz, csak ennél egy picit kisebb de azért szép magas sarokkal


Ez a trend meg mostanában kezd terjedni, hogy glitteres matricával feliratokat ragasztanak a cipők talpára, ilyen csillogó betűmatricákat gyakorlatilag bármely hobbiboltban vagy nagyobb áruházak dekor vagy papír részlegén tudtok vásárolni


Egy kis praktikus apróság a végére: az Amazon.com-ról tudjátok kb. 10 dollárért megrendelni ezt a sarokvédőt ( The SoleMates High Heeler )ami sokat segít ha puha földön kell állni szabadtéri esküvőnél, védi a cipő sarkát. Ha valaki itthon is látott ilyet valahol, kérem jelezze és megosztom az infót.

Már kaptam is egy tippet egy kedves olvasómtól, hogy itthon például ITT lehet kapni ilyesmit:



Cipőkkel kapcsolatos ötletgyűjtéshez, nézelődéshez vagy akár vásárláshoz is figyelmetekbe ajánlom az alábbi oldalakat:



http://www.zappos.com/bridal-shoes ( ingyenes szállítás )
http://shop.nordstrom.com/c/wedding-shoes (a Nordstorm esküvői cipő részlegén csodaszép Kate Spade, Badgley Mischka, Jimmy Choo és Valentino cipőket is találtok )





Képek forrása: Pinterest, Amazon, Absolutelyaudrey






















8 megjegyzés:

  1. Szia! Itt is lehet kapni sarokvédőt: http://www.taylorkellek.hu/index.php?o=T&l=hu&f=t&kat=2&alkat=25 :)

    VálaszTörlés
  2. Ajj, de gyönyörűek! Milyen kár, hogy nem pont 2 hónapja posztoltad ki, mert lett volna pár szuper ötlet szalagavatóra :D

    VálaszTörlés
  3. Aww, szinte kedve támad az embernek férjhez menni... :P Én az ékszeres posztot várom már, imádok ékszereket nézegetni (bár készíteni még jobban...), és az esküvői ékszerek annyira szépek szoktak lenni... ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát erre jól ráéreztél, tegnap éjszakába nyúlóan ékszereket nézegettem a neten :) Vannak nagyon ( NAGYON ) drágán csodaszépek, de én szeretnék a megfizethető katgóriában is találni sokat. Jövő hétfőn akkor majd jövök az ékszerekkel :)

      Törlés
  4. Ha minden összejön, idén lesz az esküvőm :) Még semmi fix elképzelésem nincsen, de az biztos, hogy élénk kék vagy türkiz cipőt fogok viselni. Ki más tűnjön ki az emberek közül, ha nem a menyasszony?! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hűűűűűű, szupervagány!!!! A türkiz cipő nagyon tetszik nekem is, meg a smaragdzöld. Remélem küldesz róla képet, megnézném :)

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...