2014. március 17., hétfő

Esküvőre készülődés - Inspirációk - Csokor


Egyre határozottabb elképzeléseim vannak a csokorral kapcsolatban, de még kell egy kis idő hogy a sok kedvenc közül végül körvonalazódjon az igazi befutó. Az biztos hogy nem szeretnék olyan óriási csokrot aminek már külön személyi igazolványt kell csináltatni, és előnyben részesítem a kerek, tömött bokrétákat. A színek is nagyjából megvannak: barack, halványrózsaszín vagy halványlila, zöld, fehér, bézs, esetleg ezüstös-szürkés. Ezen belül még mindig rengeteg virág szóba jöhet, de a lényeg hogy a végeredmény valami bájos, bohém legyen és semmiképpen se túl mű, túl steril vagy túl merev.
Egyet biztosan tudok, hogy valahogy bele fogok dugdosni a kész csokorba egy-egy ág mentát, hogy bármikor ha nagyon elpillednék csak megdörzsölöm, beleszagolok és máris felfrissülök tőle :)

Nagyon sok kép következik, ha nem bánjátok...




Ez még csak a zöld-fehér vonal, de nagyjából megfelel az elképzeléseimnek, mellesleg gyönyörű


Ebben gyönyörű színek vannak, egyedül azt a szegfű mellé való zöldet hagynám ki belőle - nyilván megérdemel az a növény is egy rehabilitációt egyszer, de nem az én csokromban


Ebben az tetszik nagyon, hogy ezüstös-szürkés és púderszínek keverednek benne

A szürke levelű virágok



Ez kicsit más mint amire gondoltam, de meg kell fontolnom a páfrányt mint belevalót mert annyira jó hangulata van


Egy másik ötlet ami megfordult a fejemben a pozsgás növények alkalmazása mint a kövirózsa például, abszolút bohém és cseppet rusztikus


Egy újabb zöld-fehér csoda, tetszik hogy van benne dália ami egyszerűen annyira élettel telivé teszi. Esetleg tudja valaki hogy az a bolyhos zöld micsoda? Imádom!

Most már tudom mi az, Sil segítségével: green ball dianthus


Ebben a lelógó zöldek tetszenek, tökéletessé teszik a kompozíciót. Szintén tanácstalan vagyok hogy pontosan mik is azok...



Gyönyörű, gyönyörű színek - ezt egy az egyben elfogadnám


Szintén csodás színek és megfelelő arányban kilógó zöldek - bájos!


Nem tudom pontosan mi tetszik ebben de nagyon bejön. Egyszerűen művészi.


Ennél nagyon tetszenek a kikandikáló eukaliptusz levelek.


Szintén elolvadok ezektől a színektől és bóbitáktól. Gyönyörűséges.


Ez valahogy annyira nyáridéző és vízparti...Szintén elfogadnám :)


Ami kimondottan tetszik az a kerek csokor amiből mintegy lefolyik egy díszítő zöld - ez lehet eukaliptusz, páfrány, borostyán


Elragadó ez is, valahogy szereznem kell bele ilyen színű rózsákat!


Ez a zöld is nagyon remek, édes, finom.


Ami szintén tetszetős az az egyszerű rezgő némi szürkés-zöldes jellegű kísérővel


Ez az összeállítás is megdobogtatja a szívem :)




Képek forrása: Pinterest

















9 megjegyzés:

  1. Gyönyörűek! Én gyöngyvirágot néztem ki, de sajnos azt mondták,hogy augusztusban esélytelen hozzájutnom :( Így marad a keresgélés.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én meg a pünkösdi rózsát meg a bazsarózsát imádnám de sajnos azok sem elérhetőek olyankor...Úgyhogy most én is keresgélek, utánanézek mik lesznek a szezonális virágok.
      Szóval neked augusztusban? :) Hogy állsz a készülődéssel?

      Törlés
  2. Az a dália a csokorban szerintem inkább néz ki fehér és zöld krizantémnak... A bolyhos zöld valószínűleg (némi gúglizgatás után) egy szegfűféle, green trick vagy green ball dianthus.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú, köszönöm! Mit írtál be google-ba? Bolyhos zöld izé?:))) Ezt felírom akkor mert annyira jól mutat, nagyon köszi!

      Törlés
    2. Hát, nehéz ezt elmagyarázni, nekem a Google-keresés afféle speciális képességem, elég intuitív módon használom (pl elég jól ki tudom szűrni, hogy a találatok közül melyikekre érdemes rákattintatni). De tulajdonképp alapból először kikerestem a képek forrását ("kép alapján" keresés), ott sajnos nem írtak semmit a virágokról, és a hasonló képes oldalakon (nagyrészt virágosoknál, esküvőszervezőknél) sem. Aztán sima képkeresést csináltam zöld csokrokra (avagy "green bouquets"), és ott már kidobott olyan képet, amin volt több csokorba való zöld növény is, felirattal, hogy mi micsoda, úgyhogy bingó, onnan már csak ellenőrizni kellett. ;)

      Törlés
  3. Az utána levő képen meg a hosszú, lelógó zöld talán valami amaranthus-féle, nem páfránynak nézem...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha a krizantémdália:) alatti képre gondolsz ott nem mertem tippelni páfrányra, mert még annyira sem tudtam beazonosítani, de nagyon szépen köszönöm a segítséget! :)
      Egyébként a krizantém nem gáz mennyasszonyi csokorba ugye? Mert zöld krizit szeretnék bele...

      Törlés
    2. Ja, tudom melyikre gondolsz, félreérthetően fogalmaztam. Úgy értettem általában tetszenek a kerek csokrok amiből egy vagy két markáns zöld kilóg mint pl. borostyán, páfrány, eukaliptusz. Viszont rákerestem az amaranthusokra és zseniálisak, főleg az ami olyan mint egy növény-vízesés. Meg találtam köztük ismerőset is ami mindenhol nő :)

      Törlés
    3. Igen, a "krizantémdália" alattira gondoltam. Csak azért írtam, hogy nem páfrány, mert először azt hittem, hogy az, csak utána megnéztem nagyobb méretben is, és úgy már nem annak tűnt. (Azt meg, hogy a "krizantémdália" akkor most melyik is, persze a leveléről könnyebb lenne megmondani, nekem inkább krizantémnak látszik. Nagymamám évtizedekig termesztett krizantémokat.)

      Hogy mennyire gáz esküvői csokorba a krizantém, az passz, most így a keresgélés során úgy tűnt, hogy külföldön semmi gond nincs vele, ott simán használják, de magyar oldalakon is láttam, főleg a zöld verziókat (azt a kis gombszerűt és pókkrizantémot is). De nálunk még mindig sokan temetői virágnak tartják.

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...