2014. november 19., szerda

Könyvajánló karácsonyra


Magunknak az ünnepek alatti kuckózáshoz, vagy ajándékba:

Felnőtteknek:


Gillian Flynn - Holtodiglan - azoknak akik szeretik az izgalmas thrillereket, aik egyáltalán nem úgy fejeződnek be ahogy várnánk. Akár azoknak is, akik látták a filmet, mert ebből a befejezést is kicsit jobban meg lehet érteni.



Tom Perotta - A hátrahagyottak. Nehéz megszokni, de aztán magával ragad. Nyomasztó és érdekes, jó karakterekkel.


Irvine Welsh - Mocsok - A Trainspotting szerzőjének új könyvétől semmi jót ne várjunk. De komolyan. Aki viszont bírja az életunt, lecsúszott és még lejjebb csúszó alakok morbid sztorijait, némi szintén morbid humorral fűszerezve annak ajánlott.


Mindenkinek aki szülő, szülő lesz vagy szülő szeretne lenni. Feldmár András - Hogyan lesz a gyerekből felnőtt? Bírom Feldmárt, nagyon szókimondó, néha még nyers is( nem óCsernus-módon nyers hanem úgy ahogy az ember egy baráti beszélgetésben akár ) de egy végtelenül jószándékú ember aki munkássága során rengeteg tapasztalatot gyűjtött.


Gyarmati Fanni naplója - Én mindenképp kiváncsi vagyok rá, szerintem nagyon érdekes lehet így betekinteni Radnóti Mikós és felesége életébe, mindennapjaiba, amúgy is szeretem a naplókat, önéletírásokat.



Grecsó Krisztián - Megyek utánad - Az első és az összes többi szerelmek története testközelből, leplezetlenül. Nagyon bensőséges, megkapó hangulatú írás. Nekem olvasás közben előhívta a saját múltam élményeit, annyira igazi, annyira mélyrenyúló, kibogozó. Mindezt úgy mondom, hogy a korábbi könyvei nem mozgattak meg ennyire, de ez most betalált.

Képek -  Libri








6 megjegyzés:

  1. A lehető legjobbkor jött a könyvajánlód! Épp a napokban gondolkodtam azon, hogy néhány újdonságot/érdekességet be kellene szereznem, de utánajárni a dolognak nem volt még lehetőségem. Amit meg a média tol az arcunkba (Annácska irománya, vagy Demcsák Zs. házasságának a részletei), hát inkább ne is beszéljünk róluk...
    A Feldmár-írásokat mindig is kedveltem, Radnótiné naplója pedig biztosan rejteget érdekességeket. Grecsó K. eddig valahogyan nem került még soha a látókörömbe, de örülök, hogy felhívtad rá a figyelmem!
    Köszönöm ezt a bejegyzést!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát ez remek, úgy látom hasonló az irodalmi ízlésünk "dislike" szempontból :))) Grecsó nem mindig annyira jó, de ez engem megfogott. Feldmárnak meg több könyve is kijött mostanság, úgyhogy azokból lehet válogatni. Engem még érdekel az "Életunalom, élettér, életkedv" is.

      Törlés
  2. A Gone girl az egyik legizgalmasabb könyv, amit valaha olvastam, ezerszer jobb mint a film. Ezt a Grecsó-könyvet pedig máris feltettem a tabletre, mindenképp el fogom olvasni. Kérünk szépen máskor is könyvajánlót! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szeretek olvasni, úgyhogy szívesen készítek máskor is könyvajánlót :)) Remélem tetszeni fog a Grecsó könyv is!

      Törlés
  3. Remek könyveket válogattál össze, egyikhez másikhoz meghoztad a kedvem :3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez szuper, örülök! :) Bár a Mocsok ajánlója például úgy sikerült mintha senkinek nem ajánlanám :))

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...