2020. április 1., szerda

5 feelgood film otthonmaradáshoz



Mindenkinek nehéz időszak ez most, vannak akik nem tehetik meg, hogy otthon maradjanak, vannak akik keményen dolgoznak azokért akik megtehetik hogy otthon legyenek, és szinte mindenkinek az életét áthatja a bizonytalanság, a szorongás, a jövőtől való félelem. Véletlenül sem azért készítek ilyen listákat, hogy bárkit arra biztassak, hogy homokba dugja a fejét, de szerintem amikor ennyire nyomasztóak a körülmények, néha nem árt egy kis eszképizmus, egy kis időre elszakadás a gondoktól, hírektől. Ha csak pár órára is, egy jóleső, kedves film nyújthat nekünk egy kevés felüdülést, ez a lelkünknek, mentális egészségünknek is jót tesz. Lelőhelyet ugyan nem tudok az összes filmhez, de a listáról néhány biztosan megvan az HBO Go kínálatában, vagy a Netflixen.






1. Grand Budapest Hotel - az egyik nagy kedvencem Wes Andersontól, zseniális szereposztással és a szokásos különleges képi világgal. Egyszerűen kedves és szerethető film. - szintén megvan az HBO Go-n




2. Életrevalók - egy szívmelengető emberi történet, Ludovico Einaudi zseniális zenéjével. Egy gazdag francia arisztokrata aki tolószékbe kényszerül egy baleset miatt, ápolót fogad fel maga mellé, aki egészen megváltoztatja az életét és kettejük között mély barátság szövődik.





3. Idétlen időkig - számomra megunhatatlan, Bill Murray szenzációs a mogorva riporter szerepében, aki belekényszerül egy furcsa helyzetbe, gyakorlatilag időcsapdába esik és újra és újra ugyanaz a nap ismétlődik számára, fergeteges és aranyos. A kedvenc jelenetem amikor egy kávézóban mindenből rendel és minden mindegy alapon iszonyatosan degeszre eszi magát :) - fenn van az HBO Go-n!





4. Csokoládé - Lasse Hallström filmjei úgy általában tetszenek, de vannak komorabbak és vannak napfényesebbek is. A Csokoládé a napfényesebb fajtából való, szintén remek színészekkel. Egy lányát egyedül nevelő anya csokoládéboltot nyit egy kis faluban, de néhányan nem nézik ezt jó szemmel, Reynaud grófjának meggyőződése hogy romlásba taszítja a dekadens édesség élvezete a település lakóit. - HBO Go-n megtalálható!




5. Időről időre - romantikus vígjáték egy kis időutazós fordulattal, szintén egy nagyon kedves és jóleső film, ráadásul innen van a kattanásom, hogy időnként meghallgassam az Il Mondo-t, Jimmy Fontanától, sőt, akár hangosan énekeljem :) Ráadásul Bill Nighy is szerepel benne meg a romantikus vígjátékok jokere, Rachel MacAdams. - elvileg Netflixen megvan.




képek forrása: Pinterest


2 megjegyzés:

  1. Épp most készítek én is egy sorozat- és filmajánlós posztot a blogomra, és arra jöttem rá, hogy elképesztően sok mindent (szinte mindennél többet) elárulnak rólunk ezek a listák. :)

    Az Életrevalókat és a Grand Budapest Hotelt is nagyon kedvelem, az én listámra mégis teljesen más műfajú/stílusú filmek kerülnek.

    Nem örülök annak, hogy ennyi időnk van filmezni, de igyekeznünk kell kihozni ebből a helyzetből a legjobbat, már ha így adódott.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó, örülök neki, hogy olvashatom a tiédet is, nagyon várom a filmötleteket! Ezt a listát talán ki is bővíthettem volna még, mert annyi kedvenc filmem van, de lehet hogy egy új bejegyzésben még lesz hasonló ajánló :) Én sem örülök az apropónak, de pont arra gondoltam, hogy a kényszerű bezártság, unalom, bizonytalanság okozta lehangoltságot talán ehhez hasonló időtöltésekkel lehet kicsit enyhíteni.

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...