2020. augusztus 17., hétfő

Mire jó a jade roller?



Biztosan mindenki hallott már a jade rollerről, hiszen pár éve elképesztő népszerűségre tett szert. Tulajdonképpen a face roller kifejezés még jobban illik rá, hiszen többféle ásványból készülhet.

Mint minden felkapott dologról, erről is írtak sokfélét, jóval több csodatévő erőt tulajdonítva neki mint amennyivel valójában rendelkezik, vagy éppen a tényleges pozitív hatásait is megkérdőjelezték. Pont a sok felhajtásban meg elveszik a lényeg, ez igenis jó kis eszköz és valóban segíthet szebbé tenni az arcunkat, megfelelően használva.

Kínában jól bevált szépségápolási eszköz már évszázadok óta, eleinte elsősorban az arisztokrácia használta arcmasszázshoz. Leginkább jade kőből vagy rózsakvarcból készül, de lehet találni akár ametisztből is.



A lényegét tekintve ezzel a görgős eszközzel egy viszonylag egyszerűen elsajátítható arcmasszázst tudunk végezni. A kő hűs érintése már eleve kellemessé teszi a használatát és frissít vagy relaxál, de ezen túlmenően serkenti a vérkeringést, nyirokkeringést, ezáltal felüdíti az arcot, csökkenti a puffadtságot és átmenetileg feszesebbé teheti a kontúrokat is. Mint enyhe nyomáson alapuló masszázs, a helyes irányban végezve segít kiüríteni a nyirokfolyadékon keresztül a méreganyagokat, oldja a blokkokat. Egy ilyen rollerrel egyszerű a dolgunk, csak arra kell figyelnünk hogy gyengéden rányomva a bőrre, enyhén felfelé és mindig kifelé görgessük. Naponta nagyjából 5 percet szánjunk rá.

Szóval semmiképpen nem csupán egy szépséges darab a fürdőszobapolcon, vagy sminkasztalon, bár ez sem elhanyagolható szempont. Tulajdonképpen minden arcmasszázs, ha helyesen végezzük, megszépíti az arcot, üdébbé, ragyogóbbá teszi, viszont ha ilyen ásványi hengert használunk hozzá akkor még a hűsítő hatás is érvényesül, ami még inkább segít eltüntetni a puffadtságot, például a kisebbik hengerrel a szemünk alatt is könnyedén görgethetjük. (hasonló a hatás mint a hűtött kiskanál vagy hideg uborka esetében)

Nézzük meg egy kicsit a kínálatot:





A Revolution Skincare kínálatában mostanában minden van, szóval arcmasszázs roller is, például ez a szép példány rózsakvarcból.  Revolution Skincare Roller Rose Quartz - 7.320 Ft





Természetesen jade roller is van a Revolution Skincare-től, most akciósan 6.160 Ft a Notino kínálatában





A Crystallove kínálatában gyönyörű darabok vannak, mint ez a tigrisszem roller, ennek az ára már komolyabb, viszont a minősége is - 14.840 Ft





De a személyes kedvencem ez a szépséges ametiszt roller, szintén a Crystallove kínálatából, egy ilyenre egyszer beruházok - 14.840 Ft





A Zoe Ayla rollerek szintén csodásak, ez itt obszidiánból készült  - 13.400 Ft





Én szeretek pár csepp arcolajat használni hozzá, a kedvencem a képen látható csipkebogyó arcolaj a Renovality márkától:





A másik kedvenc módszerem pedig az, hogy felteszek egy fátyolmaszkot és azon görgetem végig. Segít még jobban rásimítani a bőrre, így a hatóanyagok is jobban be tudnak szívódni.



A ByWishtrend Hours-long mélyhidratáló és tápláló arcmaszk hosszú időre ellátja a bőrömet nedvességgel, szinte feltölti.



A face rollerek használatánál figyeljünk mindig az eszköz megfelelő tisztítására, hiszen az arcunkkal érintkezik. Extra tipp: ha fokozni szeretnénk a hűsítő hatást, tarthatjuk a hűtőszekrényben.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...