2021. január 29., péntek

Arcápolási rutinom - 2021

 


Amióta nagyobb tudatossággal foglalkozom a bőrápolással már kialakult egy reggeli és esti arcápolási rutin amihez ragaszkodom. Az évek során sok minden változott, de az nem, hogy figyelek a bőrömre, igyekszem megfelelően gondoskodni róla. Időről időre új dolgokat vezetek be, de vannak jól bevált, megbízható termékek amikhez mindig visszatérek. Ami biztos, hogy minden este duplán tiszítok, mindig használok valamilyen tonert, szérumot és napközben fényvédőt. Ezek a kihagyhatatlan lépések és a jól megválasztott kozmetikumok nagyon sokat javítottak a bőröm általános állapotán és segítenek megelőzni a ráncokat, megereszkedést, amennyire lehet.
Időnként vásárolok drágább termékeket is, de hiszem, hogy egy pénztárcabarát rutin is lehet tökéletesen hatékony. Nálam most nagyjából közepes árkategóriájú kozmetikumok vannak napi használatban, ezek jól beváltak az utóbbi időben.

A bőrömről annyit kell tudni, hogy kombinált, ugyanakkor már oda kell figyelnem az öregedésgátlásra is. Így tulajdonképpen elég trükkös egyensúlyt kell betartanom, mert hajlamos a kifényesedésre, zsírosodásra, de bizonyos területeken meg komolyabb ápolást igényel. Mint mindenkinek, nekem is úgy kellett kikísérleteznem, hogy mi az ami működik és mi az amit nem használhatok. Bár nagy híve voltam az olajos tisztításnak, abból tényleg nagyon kevés termék felelt meg, így átálltam a micellás vízre mint első lemosóra. A szemkörnyékem egyszerűen nem bírja a túl zsíros krémeket, hiába lenne rá szüksége, így szemkrémet is sokáig keresgéltem. A másik gyenge pont: hideg időben brutális állapotba tud kerülni a szám, irtózatosan kiszárad. Így arra is kellett találnom valami biztos megoldást.






1. Reggel az első lépésként olykor csak langyos vízzel megmosom az arcom, de ha úgy érzem, használok arctisztítót is, ez most a jól bevált Pyunkang Yul Cleansing Foam:




A Pyunkang Yul Cleansing Foam egyik fő összetevője a ledebouriella seseloides nevű, keleti gyógyászatban régóta használt növény ami gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatású. Az inci egyébként rövid és lényegretörő, illatanyag van benne, de ezen kívül teljesen rendben van. 

Este a dupla tisztításhoz micellás vizet használok a lemosó előtt, a szememre kizárólag a Bioderma Sensibio-t, arcra most épp a Mixa Very Pure-t ptóbálgatom.



2. A második lépés a toner, ez nálam mostanában rózsavíz. Nyilván sokkal komplexebb meg szuperebb tonerek is vannak, de én most erre vagyok rákattanva, főleg így télen. A Renovality Original Series frissítő rózsavíz az egyik kedvencem, már csak a jó kis flakon miatt is és remekül lehet vele permetezni:




3. A harmadik lépés mindenképpen egy szérum, reggel általában a jól bevált niacinamide jön, mostanában a Revolution Skincare 10% Niacinamide + 1% Zinc szérum az amit használok, nekem ez a koncentráció jól bevált.



A niacinamide azaz a B3 vitamin egy igazi multitasker, ami többféle módon képes támogatni a bőrünket. Hidratál, gyulladáscsökkentő, halványítja a pigmentfoltokat, egységesíti a bőrfelszínt, segít normalizálni a faggyútermelést. Kombinált vagy zsíros bőrűeknek egy igazi áldás tud lenni. Reggel szeretem használni, így kordában tartja a bőrömet napközben.




A Revolution Skincare Multi Peptide Serum feszesítő szérumát pedig este szoktam használni. 




A peptidek igazoltan öregedésgátló hatóanyagok, a bőrbe jutva a már jelen lévő hasonló peptideket utánozva segítenek "jelezni" például ösztönözni a kollagén termelést. Ez a szérum Matrixyl 3000-et és Matrixyl Synthe 6-ot tartalmaz, valamint Syn-Ake-et ami egy botox utánzó szintetikus neuropeptid, segít ellazítani a mimikai ráncokért felelős izmokat. 


4. A következő lépés nálam egy szemránckrém, de ebben tényleg nagyon kényes vagyok, egy ideje csak a La Roche-Posay Redermic C-t használom, nekem ez vált be igazán:




Nekem fontos, hogy ne irritálja a szememet és ez tökéletes ebből a szempontból. C-vitamint és hialuronsavat tartalmaz, megfelelően hidratál és ápol.


5. A szérummal felvitt hatóanyagokat pedig egy könnyű hidratáló krémmel szeretem zárni. Jelenleg a La Roche-Posay Hydreane Legere-t használom, ez jól passzol a bőrtípusomhoz.





Könnyű, egyáltalán nem zsíros érzetű krém viszont zseniálisan hidratál! 



6. Nappalra legutolsó lépésként fényvédőt használok, jelenleg a Purito Comfy Water Sun Block SPF50 a kedvencem:




A Purito kémiai fényvédője körül voltak problémák, miszerint nem felelt meg az SPF50-es védelemnek, de ez fizikai fényvédő és soha semmilyen gondom nem volt vele. A fizikai fényvédők között egyedülálló módon könnyű a felvitel, nem hagy fehér nyomot és még hidratál is, nagyon szeretem.


Kiegészítőként pedig meg kell említenem a La Roche-Posay Cicaplast Levres ajakápolót mint a kicserepesedett, száraz ajkak megmentőjét, szinte nincs az a kétségbeejtő állapot amit ne tudna orvosolni! 



Ez egy csoda!



Illetve amit még néha szoktam használni, akár testre, hajra, arcra, az a NUXE Huile Prodigieuse olaj, ebben a hideg időszakban igazi komfortérzetet ad:







Nagyjából ezek most a gyakran használt termékeim és nagyon örülök, hogy megtaláltam őket és beváltak.  Tényleg mindenkit csak arra tudok buzdítani, hogy keresse meg a neki megfelelő kozmetikumokat és lelje örömét a bőrápolásban!
























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...