2021. március 19., péntek

Varázslatos illatok otthonra - Aromaterápia

 


Emlékszem amikor először kezdtek el foglalkoztatni az illóolajok, mennyire lenyűgözött ez a sokféleség és a hogy milyen jó hatást tudnak gyakorolni az ember hangulatára. Most hogy ismét több időt töltünk otthon, szerintem jó ötlet illatokkal is erősíteni magunkat lelkileg. Az aromaterápia sokféle szempontból segíthet rajtunk, vannak illóolajok amik megnyugtatnak, vannak amik jókedvre derítenek vagy felfrissítenek, javítják a koncentrációt. Az biztos hogy egy fokkal jobban érezhetjük magunkat ha megtaláljuk a kedvenc illatainkat és gyakran használjuk őket. 


Az illóolajok önmagukban is megállják a helyüket, de ma már zseniális keverékeket is lehet kapni. Csepegtethetjük aromalámpába vagy aromakőre, az igazán praktikus megoldás pedig egy aroma diffúzor lehet. 


Én mostanában a keverékeket szeretem, ezek között vannak olyanok amik szinte már parfümszerűen komplexek, ezekkel igazán egyedi módon meg lehet alapozni egy otthon vagy iroda hangulatát.



A két kedvenc illatom a szantál és a bergamott, és ezek mind megtalálhatóak a Millefiori Sandalo Bergamotto illóolaj keverékben, ez olyan igazi ellazulós, feelgood hangulatot teremt.





A Millefiori Selected Orange Tea illóolaj szintén tartalmaz bergamottot, de mellette még rengeteg citrus gondoskodik a frissességről, mint narancs, citrom, grapefruit ezt kiegészíti az ánizs, menta, koriander, vetiver, így egy igazán friss, energikus illatot kapunk.




Az Ashleigh&Burwood London Jasmine&Tuberose illóolaj keveréket pedig fürdőszobába szépítkezéshez vagy romantikus estékhez ajánlom, de lehet egy nőies otthon alapillata is.





Mr és Mrs Fragrance Blanc Florence Talcum Powder illatában bergamott, rózsabors, szicíliai citrom, vanília, cédrus, ibolya és nőszirom keveredik, némi pézsmával - így szinte parfümszerű illattal árasztja el az otthonunkat.









Az Ashleigh&Burwood London Fragrance Oil Enchanted Forest pedig igazi varázslatos, gondűző illatot teremt, levendula, eukaliptusz, moha, borostyán, fűszer, vetiver, nőszirom, tonkabab keverékével.






A Smells Like Spells Essential Oil Blend Eir egy nagyon friss, felszabadító illat amiben eukaliptusz, citrom, teafa és cédrus keveredik.




A gyümölcsösebb, virágosabb illatok kedvelőinek ajánlom a Millefiori Natural Green Fig & Iris illóolaj keveréket. Kávé, kasmír, cédrusfa, ibolya, füge és nőszirom illatok adják ki ezt a romantikus és nőies keveréket.









Egy ilyen kis ultrahangos diffúzorral, mint a THD Dolomiti Air Portable White kis helyiségekben tudunk illatosítani, a mellékelt abszorpciós párnára kell cseppenteni 10-15 cseppet a kedvenc olajunkból. USB-ről tölthető.














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...