2021. augusztus 19., csütörtök

A legjobb szemránckrémek, szemkörnyékápolók

 


Tudom, sokan feleslegesnek tartják hogy külön krémet használjanak a szemükre, de én úgy vagyok vele, hogy a szem alatti területnek is megvannak a maga speciális problémái, amit speciális kozmetikumokkal tudunk kezelni. Én szemránckrém nélkül nem is tudom elképzelni már elképzelni az arcápolási rutinomat.

Van akinek, mint nekem is, érzékeny a szemkörnyéke, így vigyázni kell hogy mit használ. Van aki táskákat, sötét karikákat szeretne kezelni, másoknak a ráncmegelőzés fontos szempont, megint mások pedig a puffadást szeretnék enyhíteni vagy esetleg az extrém száraz bőrt. Rengeteg készítmény közül választhatunk ma már, az egyéni igényeink szerint, szinte minden problémára találhatunk megoldást. Érdemes egy kicsit utánajárni a hatóanyagoknak is, ha tudjuk mit keressünk egy termékben akkor sokkal könnyebben rábukkanunk a legmegfelelőbbre. A koffein például segíthet sötét karikák esetén, a retinol megelőzi a ráncokat, feszesíti a bőrt, a C-vitamin és egyéb antioxidánsok szintén segítenek a bőrt fiatalon tartani. Az alábbiakban néhány gyakori problémára szeretnék ajánlani szemkörnyékápolókat. 


Száraz szemkörnyékre - fontos, hogy folyamatosan hidratált legyen, érdemes táplálóbb, gazdagabb formulát választani és kerülni az irritációt okozó anyagokat mint parfüm, alkohol, illóolajok:




Az egyik legjobb a Bioderma Atoderm Intensive Eye nyugtató ápolás az érzékeny és száraz szemhéjra. Mérsékli az irritációt és szárazságot, akár ekcémás vagy atópiás bőrnek is enyhülést hoz. Ceramidokat, hialuronsavat és növényi olajakat tartalmaz. Sminklemosóként is használható, az ár/érték aránya is kitűnő. 


Sötét karikákra - Ezekért részben a genetika felelős, de azért tehetünk ellene megfelelő kozmetikumokkal, erre a problémára leginkább a koffeint tartalmazó formulák jönnek jól




A Revolution Skincare kínálatában van egy szuper termék erre a célra, a Revolution Skincare Eye Cream Revitalising Caffeine, applikátorral, amivel szinte úgy vihetjük fel mint egy korrektort. A koffein mellett szőlőmagolaj is van benne, így egy krémes, jól hidratáló szemápoló a végeredmény.


Ráncok ellen - anti-aging összetevőket kell keresnünk a szemápolókban, elég 1-2 megfelelő hatóanyag




A La Roche-Posay Redermic Retinol nagyon hatékony a ráncmegelőzésben és a finom ráncok halványításában. Fő hatóanyagként retinolt tartalmaz, ami az egyik legalaposabban vizsgált öregedésgátló összetevő, a hatása rengeteg kutatással igazolt.




A natúrkozmetikumok híveinek természetes összetevőkből készült remek szemkörnyékápolók vannak:




A Mádara Time Miracle Wrinkle Resist egy antioxidánsokban és gyógynövényekben gazdag formula. Nyírfa, homoktövis, vadgesztenye, réti here, búzavirág, palástfű kivonatok gondoskodnak a szemkörnyék ápolásáról. A hialuronsav pedig a kellő hidratálásról gondoskodik.



Stressz, fáradtság jeleinek csökkentése: egy jó C-vitaminos arckrém sokat segíthet, ragyogóbbá, üdébbé teszi a tekintetet:





A Natura Siberica Oblephika C-Berrica antioxidáns szemkrém a C-Vitamin mellett homoktövis magolajat, körömvirágot, angyalgyökér és bajkáli csucsóka kivonatot tartalmaz, abszolút antioxidáns bomba, de az összetevő lista elején van koffein is.



Puffadtság, szem alatti táskák - ezekre jó tipp a hűtőben tartott szemránckrém is, de ha valakinek van ideje, szerintem érdemes egy szemtapaszt feltennie, nekem azok biztosítják a leglátványosabb eredményt:






A Petitfée Gold&Snail hidrogél szemmaszk néhány perc alatt láthatóan feszesebbé teszi és élettel telivé varázsolja a szemkörnyéket, amennyire lehet csökkenti a puffadtságot. 





A Heimish Bulgarian Rose Water hidrogél maszk is egy csoda, a bolgár rózsavíz ráadásul gyulladáscsökkentő, öregedésgátló hatású is, ez a maszk is olyan szépen kisimítja a szem környékét mintha egy szépítő alvás után ébrednénk





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...