2021. szeptember 30., csütörtök

Fókuszban a hialuronsav - miért jó a bőrünknek, hogyan érdemes használni?

 


Amikor arról kérdeznek az ismerőseim mi az a hatóanyag aminek a hatására nem kell hónapokat várni, mindig a hialuronsav az amit ajánlok, rövid távon és hosszú távon is eredményes és rendkívül sokat segít a bőrünk állapotán. Azonnali hatása abban nyilvánul meg, hogy kisimítja, feltölti nedvességgel a bőrt, ami ezáltal rögtön fiatalosabbnak, üdébbnek néz ki. A rendszeresen hidratált bőr pedig kevésbé lesz hajlamos a ráncosodásra, kiszáradásra. Tulajdonképpen az egyik legjobb hatóanyag, amit bárki beépíthet a bőrápolási rutinjába, bőrtípustól függetlenül. 


A hialuronsav természetes módon megtalálható az emberi szervezetben, elsődleges feladata a víz visszatartása, hidratálás. Termelődése sajnos a kor előrehaladtával csökken, így érdemes pótolni. Különböző fajtái vannak a kozmetikumokban: a nagyobb molekulasúlyú hialuronsav a bőr felszínén hat elsősorban, míg a kisebb molekulasúlyú a mélyebb rétegekbe is képes behatolni. Sok termékben kombinálják is ezeket. Ha nagyon célzottan szeretnénk használni, akkor a hialuronsavas szérumokat javaslom, de sokféle krémben is benne van, ha valaki kevesebb lépésben szeretné megoldani a bőrápolási rutinját. Az arcbőr teltebb, rugalmasabb lesz tőle és a vízhiány miatt kialakult apróbb ráncokat is feltölti. A fakó, élettelen bőrt is sokkal szebbé teszi.


A permeteket és tonereket a bőrápolás első lépéseként, az arctisztítás után célszerű használni és még mielőtt beivódnának célszerű elkezdeni a rétegezést a többi termékkel. A hialuronsavas szérumokat rögtön a következő lépésben használhatjuk, vízbázisú készítmények, így a nehezebb állagú szérumok, krémek előtt a helyük. A krémeket pedig zárásként kenhetjük. A hialuronsavas termékekben még az a jó, hogy nyugodtan használhatjuk őket szinte bármivel a rutinunkban, hámlasztó után, retinol után, rézpeptidekkel, bármivel. 


Még egy hasznos tanács, a hialuron szérumokat nedves bőrre a legjobb felvinni, akár toner után közvetlenül és a végén mindenképpen használjunk hidratálót, hogy "bezárjuk" a nedvességet, így profitálhatunk belőle a legjobban.



Tonerek, permetek:




A Pyunkang Yul Mist Toner nagy kedvencem, zseniálisan egyszerű összetevő listával, egy erős antioxidánssal ( japán aranyfonál kivonat) és hialuronsavval támogatja a bőrt.





A Klairs Supple Preparation Unscented Toner érzékeny bőrre is remek, illatmentes készítmény. A hialuronsavon kívül ápoló, regeneráló összetevőket tartalmaz, mint ázsiai gázló, aloe vera, édesgyökér.





Szérumok:





A Purito Centella Unscented regeneráló arcszérum a Purito Buffet szérumának illat- és illóolaj mentes változata. Csodálatosak az összetevői, a hialuronsavon kívül, peptidek, ceramidok, centella asiatica és niacinamide gondoskodik a bőrünkről.





A Mixa Hyalurogel Super Sérum a hialuronsav mellett niacinamide-ot és panthenolt is tartalmaz, nyugtatja, ápolja a bőrt



A Q+A Hyaluronic Acid hidratáló arcszérum hialuronsavval egy kedvező árú szérum, korrekt összetevő listával, parfümmentes.



Nekem nagy kedvencem a Renovality Original Series hialuron széruma, nagy molekulasúlyú hialuronsavat és rózsa virágvizet tartalmaz, így a hidratálás mellett remek anti-aging hatását is élvezhetjük.





Krémek:





Száraz bőrre kiváló választás a CeraVe Moisturizers hidratáló krém, parfümmentes, gazdag krém, de viszonylag hamar beszívódik. 





Az Embryolisse Moisturizers tápláló, hidratáló krém a sminkesek nagy kedvence, kiváló alap, szépen simítja a bőrt.





A Neutrogena Hydro-Boost hidratáló gél pedig nagy közönségkedvenc, az összetevő listáján előkelő helyen szerepel a hialuronsav és tartós hidratálást ígér.






A Revolution Skincare Hyaluronic Acid éjszakai maszkja pedig az alvás során segít feltölteni a bőrt nedvességgel. 















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...