2021. november 30., kedd

Kedvenc baba-mama kozmetikumok

 

Már a terhesség időszaka alatt rájöttem, hogy teljesen új dimenziók nyílnak a bőrápolásban, másfajta termékekre volt szükségem. A baba és kisgyermek bőrének ápolásában pedig szintén teljesen új dolgok kerültek a látókörömbe, amik közül sok mindent magam is használok a mai napig. Ezt a bejegyzést most két részre osztom, az egyik a számomra nélkülözhetetlennek bizonyult kozmetikumokról fog szólni, a másik pedig néhány szuper kényeztető termékről. Szerencsére már hatalmas a választék a baba mama kategóriában is!


Must-have kategória





Az egyik első dolog amivel megismerkedtem az a La Roche-Posay Cicaplast Baume B5 nyugtató és megújító balzsam, a kisfiam enyhe ekcémáját sikerült vele teljesen rendbehozni és azóta is használja az egész család tulajdonképpen. Ennek mindig ott kell lennie a polcon. Panthenol és madecassoside tartalmának köszönhetően nyugtatja az irritált, száraz bőrt, csecsemők bőrén is biztonsággal használható, parfümmentes.



Az első fogak tisztításához és a fogzás miatt fájó íny gyengéd masszírozásához való ez a NUK Teeth szett, de az én kisfiam ezt simán rágókának is használta egy idő után mert annyira jólesett az ínyének, szóval ez az egyik legjobb vétel a fogápolással való ismerkedéshez és fogzás esetén is.









Bevallom, mielőtt megszületett a kisfiam, sosem hallottam a koszmóról, ami babáknál egy gyakori, ártalmatlan elváltozás a hajas fejbőrön, tulajdonképpen a seborrheás dermatitis egy enyhe formája, amit gyengéden el lehet távolítani például egy ilyen speciális fésűvel, mint például a Chicco koszmóra való fésűje, úgy hogy előtte kis babaolajat kenünk a fejbőrre, majd gyengéden ezzel átmasszírozzuk. 





Szintén a babakori ekcéma miatt kedveltük meg a La Roche-Posay Lipikar Syndet AP+ krémes tisztító gélt, ami gyengéden távolítja el a szennyeződéseket és közben táplálja a baba bőrét. 







Nedves törlőkendőből sosem elég, jó ha van belőle a pelenkázó mellett, az étkezőasztalnál, a kocsiban, a táskában, mindenhol! Nekünk popsitörlésre elég jól bevált a Klorane körömvirágos törlőkendője, puha, finom és mégis hatékony.





A terhességem alatt szinte vallásos buzgalommal kenegettem magam a Bio Oil bőrápoló olajjal és most már a Natural verziója is elérhető. Szerencsére nem is lett striám egyáltalán, többek között talán ennek is köszönhetően.



Ez ugyan nem kozmetikum kategória, de nekünk óriási segítség volt a Philips Avent Baby Monitor SCD502 klasszikus bébiőr, amit a mai napig használunk, tökéletesen működik, soha nem volt gondunk vele és ráadásul egy mini éjjeli lámpa funkciót is be tud tölteni ha bekapcsoljuk rajta.






Fun stuff







Ezzel a Mancs őrjáratos törlőkendővel biztosan akkor is hagyja gyermekünk megtörölni az arcát ha már rohanna játszani :)




A Jack N' Jill természetes fogkrém többféle ízben kapható, de az egyik legszuperebb a banános, imádja a kisfiam! Fluoridmentes.






A Tetesept űrhajós fürdőgyöngyeivel is remekül fel lehet dobni a fürdést, ételfestékkel készült, paraffin és szilikonmentes.






A Mancs őrjáratos fürdőtabletták is nagy sikert aratnak a kis rajongók körében :)




A Tetesept szörnyecskés konfetti fürdősója is élménnyé varázsolja a fürdetést. Kakaóvaj tartalmával ápolja a gyermekek bőrét. 3 éves kortól.















2021. szeptember 30., csütörtök

Fókuszban a hialuronsav - miért jó a bőrünknek, hogyan érdemes használni?

 


Amikor arról kérdeznek az ismerőseim mi az a hatóanyag aminek a hatására nem kell hónapokat várni, mindig a hialuronsav az amit ajánlok, rövid távon és hosszú távon is eredményes és rendkívül sokat segít a bőrünk állapotán. Azonnali hatása abban nyilvánul meg, hogy kisimítja, feltölti nedvességgel a bőrt, ami ezáltal rögtön fiatalosabbnak, üdébbnek néz ki. A rendszeresen hidratált bőr pedig kevésbé lesz hajlamos a ráncosodásra, kiszáradásra. Tulajdonképpen az egyik legjobb hatóanyag, amit bárki beépíthet a bőrápolási rutinjába, bőrtípustól függetlenül. 


A hialuronsav természetes módon megtalálható az emberi szervezetben, elsődleges feladata a víz visszatartása, hidratálás. Termelődése sajnos a kor előrehaladtával csökken, így érdemes pótolni. Különböző fajtái vannak a kozmetikumokban: a nagyobb molekulasúlyú hialuronsav a bőr felszínén hat elsősorban, míg a kisebb molekulasúlyú a mélyebb rétegekbe is képes behatolni. Sok termékben kombinálják is ezeket. Ha nagyon célzottan szeretnénk használni, akkor a hialuronsavas szérumokat javaslom, de sokféle krémben is benne van, ha valaki kevesebb lépésben szeretné megoldani a bőrápolási rutinját. Az arcbőr teltebb, rugalmasabb lesz tőle és a vízhiány miatt kialakult apróbb ráncokat is feltölti. A fakó, élettelen bőrt is sokkal szebbé teszi.


A permeteket és tonereket a bőrápolás első lépéseként, az arctisztítás után célszerű használni és még mielőtt beivódnának célszerű elkezdeni a rétegezést a többi termékkel. A hialuronsavas szérumokat rögtön a következő lépésben használhatjuk, vízbázisú készítmények, így a nehezebb állagú szérumok, krémek előtt a helyük. A krémeket pedig zárásként kenhetjük. A hialuronsavas termékekben még az a jó, hogy nyugodtan használhatjuk őket szinte bármivel a rutinunkban, hámlasztó után, retinol után, rézpeptidekkel, bármivel. 


Még egy hasznos tanács, a hialuron szérumokat nedves bőrre a legjobb felvinni, akár toner után közvetlenül és a végén mindenképpen használjunk hidratálót, hogy "bezárjuk" a nedvességet, így profitálhatunk belőle a legjobban.



Tonerek, permetek:




A Pyunkang Yul Mist Toner nagy kedvencem, zseniálisan egyszerű összetevő listával, egy erős antioxidánssal ( japán aranyfonál kivonat) és hialuronsavval támogatja a bőrt.





A Klairs Supple Preparation Unscented Toner érzékeny bőrre is remek, illatmentes készítmény. A hialuronsavon kívül ápoló, regeneráló összetevőket tartalmaz, mint ázsiai gázló, aloe vera, édesgyökér.





Szérumok:





A Purito Centella Unscented regeneráló arcszérum a Purito Buffet szérumának illat- és illóolaj mentes változata. Csodálatosak az összetevői, a hialuronsavon kívül, peptidek, ceramidok, centella asiatica és niacinamide gondoskodik a bőrünkről.





A Mixa Hyalurogel Super Sérum a hialuronsav mellett niacinamide-ot és panthenolt is tartalmaz, nyugtatja, ápolja a bőrt



A Q+A Hyaluronic Acid hidratáló arcszérum hialuronsavval egy kedvező árú szérum, korrekt összetevő listával, parfümmentes.



Nekem nagy kedvencem a Renovality Original Series hialuron széruma, nagy molekulasúlyú hialuronsavat és rózsa virágvizet tartalmaz, így a hidratálás mellett remek anti-aging hatását is élvezhetjük.





Krémek:





Száraz bőrre kiváló választás a CeraVe Moisturizers hidratáló krém, parfümmentes, gazdag krém, de viszonylag hamar beszívódik. 





Az Embryolisse Moisturizers tápláló, hidratáló krém a sminkesek nagy kedvence, kiváló alap, szépen simítja a bőrt.





A Neutrogena Hydro-Boost hidratáló gél pedig nagy közönségkedvenc, az összetevő listáján előkelő helyen szerepel a hialuronsav és tartós hidratálást ígér.






A Revolution Skincare Hyaluronic Acid éjszakai maszkja pedig az alvás során segít feltölteni a bőrt nedvességgel. 















2021. augusztus 19., csütörtök

A legjobb szemránckrémek, szemkörnyékápolók

 


Tudom, sokan feleslegesnek tartják hogy külön krémet használjanak a szemükre, de én úgy vagyok vele, hogy a szem alatti területnek is megvannak a maga speciális problémái, amit speciális kozmetikumokkal tudunk kezelni. Én szemránckrém nélkül nem is tudom elképzelni már elképzelni az arcápolási rutinomat.

Van akinek, mint nekem is, érzékeny a szemkörnyéke, így vigyázni kell hogy mit használ. Van aki táskákat, sötét karikákat szeretne kezelni, másoknak a ráncmegelőzés fontos szempont, megint mások pedig a puffadást szeretnék enyhíteni vagy esetleg az extrém száraz bőrt. Rengeteg készítmény közül választhatunk ma már, az egyéni igényeink szerint, szinte minden problémára találhatunk megoldást. Érdemes egy kicsit utánajárni a hatóanyagoknak is, ha tudjuk mit keressünk egy termékben akkor sokkal könnyebben rábukkanunk a legmegfelelőbbre. A koffein például segíthet sötét karikák esetén, a retinol megelőzi a ráncokat, feszesíti a bőrt, a C-vitamin és egyéb antioxidánsok szintén segítenek a bőrt fiatalon tartani. Az alábbiakban néhány gyakori problémára szeretnék ajánlani szemkörnyékápolókat. 


Száraz szemkörnyékre - fontos, hogy folyamatosan hidratált legyen, érdemes táplálóbb, gazdagabb formulát választani és kerülni az irritációt okozó anyagokat mint parfüm, alkohol, illóolajok:




Az egyik legjobb a Bioderma Atoderm Intensive Eye nyugtató ápolás az érzékeny és száraz szemhéjra. Mérsékli az irritációt és szárazságot, akár ekcémás vagy atópiás bőrnek is enyhülést hoz. Ceramidokat, hialuronsavat és növényi olajakat tartalmaz. Sminklemosóként is használható, az ár/érték aránya is kitűnő. 


Sötét karikákra - Ezekért részben a genetika felelős, de azért tehetünk ellene megfelelő kozmetikumokkal, erre a problémára leginkább a koffeint tartalmazó formulák jönnek jól




A Revolution Skincare kínálatában van egy szuper termék erre a célra, a Revolution Skincare Eye Cream Revitalising Caffeine, applikátorral, amivel szinte úgy vihetjük fel mint egy korrektort. A koffein mellett szőlőmagolaj is van benne, így egy krémes, jól hidratáló szemápoló a végeredmény.


Ráncok ellen - anti-aging összetevőket kell keresnünk a szemápolókban, elég 1-2 megfelelő hatóanyag




A La Roche-Posay Redermic Retinol nagyon hatékony a ráncmegelőzésben és a finom ráncok halványításában. Fő hatóanyagként retinolt tartalmaz, ami az egyik legalaposabban vizsgált öregedésgátló összetevő, a hatása rengeteg kutatással igazolt.




A natúrkozmetikumok híveinek természetes összetevőkből készült remek szemkörnyékápolók vannak:




A Mádara Time Miracle Wrinkle Resist egy antioxidánsokban és gyógynövényekben gazdag formula. Nyírfa, homoktövis, vadgesztenye, réti here, búzavirág, palástfű kivonatok gondoskodnak a szemkörnyék ápolásáról. A hialuronsav pedig a kellő hidratálásról gondoskodik.



Stressz, fáradtság jeleinek csökkentése: egy jó C-vitaminos arckrém sokat segíthet, ragyogóbbá, üdébbé teszi a tekintetet:





A Natura Siberica Oblephika C-Berrica antioxidáns szemkrém a C-Vitamin mellett homoktövis magolajat, körömvirágot, angyalgyökér és bajkáli csucsóka kivonatot tartalmaz, abszolút antioxidáns bomba, de az összetevő lista elején van koffein is.



Puffadtság, szem alatti táskák - ezekre jó tipp a hűtőben tartott szemránckrém is, de ha valakinek van ideje, szerintem érdemes egy szemtapaszt feltennie, nekem azok biztosítják a leglátványosabb eredményt:






A Petitfée Gold&Snail hidrogél szemmaszk néhány perc alatt láthatóan feszesebbé teszi és élettel telivé varázsolja a szemkörnyéket, amennyire lehet csökkenti a puffadtságot. 





A Heimish Bulgarian Rose Water hidrogél maszk is egy csoda, a bolgár rózsavíz ráadásul gyulladáscsökkentő, öregedésgátló hatású is, ez a maszk is olyan szépen kisimítja a szem környékét mintha egy szépítő alvás után ébrednénk





2021. július 31., szombat

BB és CC krémek - könnyed fedés nyárra

 



Ilyenkor nyáron sem kell lemondanunk a bőrtökéletesítésről, de alapozó helyett célszerű valami könnyebben fedő sminkterméket választanunk, ilyenkor jöhet szóba egy bb krém vagy cc krém.


A bb krém, más néven blemish balm vagy beauty balm,  egy bőrápoló és enyhe fedést nyújtó sminktermék arcra, valahol a színezett hidratáló és egy alapozó között. A végeredmény sokkal természetesebb és üdébb mint egy nehezebb fedésnél. Általában az ujjainkkal is könnyedén felvihető, nem feltétlenül szükséges hozzá ecset vagy szivacs, így egyszerű és gyors. A legtöbb esetben fényvédőt és hidratáló összetevőket is tartalmaznak, néha antioxidánsokat és egyéb ápoló hatóanyagokat is. Ha zsírosabb a bőrünk, akkor akár a bb krémekben lévő hidratáló hatás is elég lehet, és akkor a megszokott szérumunk után elég ezt feltenni, ha legalább 30-as SPF van benne akkor akár a fényvédőt is kihagyhatjuk. Normál vagy száraz bőr esetén viszont mindenképpen vigyünk fel alá hidratáló krémet is.








Az egyik legjobb BB krém amit valaha használtam az Erborian BB Cream. Ginseng, édesgyökér és gyömbér kivonat van benne, így anti-aging hatással is bír, revitalizálja, ápolja az arcbőrt. A finise könnyed, szépen fed, bársonyos és jól működik kombinált bőrtípuson is. Szépen egységesíti a bőrt és könnyű eldolgozni. Akik nem szeretik a fullasztó fedést és mégis szép végeredményre vágynak, érdemes beruházniuk erre a termékre. Lehet belőle kis kiszerelést is venni, ami bőven elég a nyár végéig, de szerintem aki kipróbálja, nagyon fogja szeretni. Én egy kis verzió után már inkább a teljes méretet vettem meg, mert annyira bevált.






A másik márka aminek nagyon szeretem a termékeit, a Purito. A Cica Clearing BB Cream egyik nagy előnye, hogy korrekt SPF faktorú fényvédőt tartalmaz (SPF38) Ezen kívül a cica krémek két bőrnyugtató összetevője: centella asiatica kivonat és madecassic acid is van benne, valamint panthenol, niacinamide. Minden bőrtípusra alkalmas, akár érzékeny bőrre is.





A cc krém, azaz color correcting krém egyenetlen bőrszín és pirosodásra hajlamos arcbőr esetén nyújt nagy segítséget. Általában olyan pigmenteket tartalmaznak amik a vörösséget segítenek ellensúlyozni. Többnyire szintén tartalmaznak hidratáló összetevőket, gyakran fényvédőt is, remek alternatíva alapozó helyett nyárra.







A Lumene CC Cream SPF20-as védelemmel, finom és könnyű textúrájú, alkalmazkodik a természetes bőrszínhez, elfedi az enyhe bőrpírt, pigmentfoltokat, felüdíti a fáradt arcbőrt. Mattít, felvitel után bársonyos hatást kelt. Rozmaring kivonatot és sarkvidéki áfonya kivonatot tartalmaz. Hidratál és könnyű, kényelmes fedést biztosít.









Az Erboriannak is van egy remek CC krémje, a CC Red Correct, 25-ös SPF-el. Nemcsak elfedni segít a bőrpírt, hanem nyugtató összetevőinek köszönhetően enyhíti is azt. Centella Asiatica kivonatot és E vitamint tartalmaz. Nagyon jól egységesíti az arcszínt és kellemesen hidratál is. 







Nem csodálkozom, hogy a Revolution Pro kínálatában is találtam CC krémet. A CC Skin Tint kétféle árnyalatban kapható, van SPF és SPF nélküli változatban is. Előnye hogy alkohol és illatmentes, jól építhető és könnyű fedést biztosít, kezdetben esetleg fehérnek tűnik, de a mikrokapszulázott pigmenteknek köszönhetően szinte összeolvad a saját bőrszínnel, teljesen természetes végeredményt nyújt. E vitamint is tartalmaz.




















LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...