2014. december 13., szombat

Heti Miegymás - Adventi vásár körkép, téli tea ajánló


Hetikarácsony - Már mindenütt tobzódhatunk az adventi vásárokban, forraltborban és puncsban, sültkolbász meg kürtőskalács illatban, ezek közül válogattam néhány helyszínt. Ha tudomásotok van bármilyen nektek kedves adventi vásárról itthon, akkor hozzászólásban kérlek osszátok meg ti is:

Advent Óbudán


Korcsolyapályával, zenés és egyéb programokkal, kézműves vásárral, a századforduló polgári konyháinak hangulatával gasztro fronton - az Árpád híd budai hídfőjéhez közeli Fő téren

Gozsdu Ünnepi Élményudvar


Békebeli karácsonyi hangulat a Gozsdu udvarban -Antik, vintage, retro, kézműves piac, zenés programok, zsonglőrök, utcazenészek

Vörösmarty téri karácsonyi vásár



Klasszikus: Kézműves vásár, magyaros ételek, a színpadon jazz és világzene, gyerekeknek fűtött játszóház

Győri Advent



Amint kigyúlnak az ünnepi fények tele lesz a belváros. A Baross utcán forraltbor, a Czuczor Gergely utcán az étkezdék, a Széchenyi téren pedig programok, körhinta, kisvasút, kézműves vásár, fény és hangjátékok.

Soproni Advent


Meghitt kis karácsonyi vásár a soproni Fő téren, rengeteg forralt borral, sült gesztenyével és zenés programokkal. A színpad felé van egy nagy vaskályha aminél lehet melegedni és bárki dobhat rá még fát is.

Illatos Advent Veszprém


Veszprémben a nagyon hangulatos Óváros téren, népművészeti vásár, téli ételek és italok

Debreceni Advent


Forrás - dehir.hu

Debrecenben a Kossuth téren forralt bor, ételek és karácsonyi vásár, a városban pedig nemzetközi betlehemes találkozó felvonulásokkal


Pécsi Adventi Kézműves és Mesevásár



 Forrás: iranypecs.hu

A hangulatos Széchenyi téren ünnepi műsorok, kórus, kézműves vásár, ételek, italok, hétvégenként állatsimogató



Hetitea - Számomra van néhány igazi téli tea, ami ilyenkor esik a legjobban, ezeket szeretném bemutatni nektek:

Milky Oolong - ez az aromás oolong tea selymes, tejszínes ízével nekem az egyik kedvencem ilyenkor, mézzel a legfinomabb A Teaklippernél most akciós!


Yogi narancsos-gyömbéres-vaníliás tea - A Yogi teákat imádom és ez a narancsos-gyömbéres ízvilág teljesen elringat..:) Azt hiszem a Müllerben is lehet kapni, de az Egészségbolt webshopban is.


A finom fűszeres fekete chai tea azonnal karácsonyi hangulatba hoz! Ez a Clipper tea a DM üzleteiben is kapható, én most a Biovita kínálatában találtam, szintén akciósan 



Kusmi karamellás fekete tea - baromi drága tea, de ha egy teakedvelőnek szeretnétek karácsonyra örömet szerezni akkor ezzel nem lehet melléfogni. Kiváló minőségű szálas tea, gyönyörű fémdobozokban! A Culinarisnál kapható.




6 megjegyzés:

  1. A pécsi vásárba már tavaly is elszerettünk volna menni, de valahogy nem jön össze...Bár hétvégén mindenhol nagyon sokan vannak, így a Vörösmarty térre is inkább hétközben mentünk. A Clipper teákat én is szeretem. Eszter

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pécset imádom, sokszor jártam arra régebben, a Széchenyi térnek karácsonyi vásár nélkül is szuper hangulata van, meg szeretem a cukrászdákat, a bazilikát, a Vasarely és Csontváry múzeumot... ha arra jártok akkor javaslom az Aranyhajót, pont a belváros közepén van, a sétálóutcára néz és nagyon érdekes hely, olyasmi mintha a Másvilág helyszínei és egy Hitchcock film díszletei keverednének némi magyar retroval - és ezt a jó értelemben mondom :))
      Sopronban pont két hete voltam, amikor megnyitott az adventi vásár, na ott nem voltak sokan, de nagyon jó atmoszférája van a Fő térnek meg az oda vezető utcáknak.
      A Clipperből a Detox is nagyon finom!

      Törlés
  2. Én még sosem voltam olyan igazi nagy vásárban, de idén a Vörösmarty téri vásárba nagyon szeretnék elmenni :) Úgy döntöttünk a férjemmel, hogy a karácsonyt megelőző hétvégén idegtépő, sokfordulós sütögetés helyett elsétálunk oda egy jó kis forralt bor társaságában :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez egy remek ötlet kérlek szépen:) Érezzétek nagyon jól magatokat! Az idegtépő sütögetésről a tavalyelőtti macaronsütésem jut eszembe...véreres szemekkel térdeltem a sütő előtt imádkozva...:)))

      Törlés
  3. A Bazilikához is érdemes elmenni, ott sötétedés után félóránként fényfestés is van, nagyon hangulatos...
    http://adventiunnep.hu/

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...