2016. június 30., csütörtök

Phytoplage Sun Veil - napvédő hajápoló spray


Mindenképpen szerettem volna a nyárra egy napvédő hajsprayt, főleg hogy megakadályozzam hogy leégjen a fejbőröm és nem utolsósorban hogy védjem a hajam a napsugaraktól. Ezt a márkát egyáltalán nem ismertem és izgalmasnak tűnt, úgyhogy a Phytoplage Protective Sun Veil került a kosaramba az Iparfüméria webáruházban.
A márkát 1967-ben, a tupírozott frizurák fénykorában egy francia fodrász - Patrick Ales - alapította. Az akkori trendektől eltérően - éppen kezdték isteníteni a mindenféle mesterséges anyagokkal teletömött kozmetikumokat, például hajlakk stb. - ő a növények természetes erejére próbált támaszkodni. A Phyto termékek 95%-ban természetes összetevőket tartalmaznak. A cégnek saját arborétuma és több farmja van, így saját alapanyagokból tudnak dolgozni. A termékei Brigitte Bardot jóváhagyását is élvezik, mert egyáltalán nem tesztelnek állatokon, ezért találunk a csomagoláson egy BB fényképet is.


Könnyű és láthatatlan védőréteget képez a nap, szél, klóros víz káros hatásai ellen. Hidratálja és fényessé teszi a hajat. Napraforgó és lótuszvirág kivonatot és mandulaolajat tartalmaz, valamint UV szűrőt és körömvirág kivonatot is.  Az illata egyszerűen mennyei, instant nyár, friss, kellemesen üde virágos jellegű.
Én elsősorban száraz hajon használtam, mondjuk biciklizés, strandolás előtt. A védőréteg valóban láthatatlan, de tapintva érezhető - viszont nem nehezíti el a hajat, nem tapasztja össze a hajszálakat, kivéve ha túl sokat használunk belőle. Tapintva enyhén síkos felületű lesz a haj, tényleg mintha bevonná egy védőréteggel, de a frizura rendben lesz tőle. Tényleg korrekt módon hidratál és puha, finom lesz tőle a haj. Valóban véd a naptól, sokkal megnyugtatóbb így kimenni a harminc fokba :) Leheletkönnyű spray és némi fényt is ad. Majdnem olyan mint valami arcpermet, csak hajra - viszont ne vigyük túlzásba, tényleg kevés kell belőle.


Száraz és nedves hajon is lehet használni, viszonylag kevés kell belőle. Úszás után célszerű újra felvinni. Én elsősorban a fejtetőre koncentrálva fújom, két-három spriccelés elég.


Az UV szűrő és a növényi kivonatok miatt a festett hajat is óvja a kifakulástól.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...