2017. október 18., szerda

Spotlight - Cosrx kozmetikumok



A koreai kozmetikumok között válogatva elég gyakran találkoztam a Cosrx márkával, a letisztult, minimalista design és a kedvező ár is többször felkeltette figyelmemet. Először csak óvatosan pár ártalmatlannak tűnő dolgot vettem, de ezek annyira jól beváltak hogy szérumokat, esszenciákat és egyebeket is ki fogok próbálni tőlük. 

A Cosrx koncepciója hogy csak kulcsfontosságú összetevőket tartalmazzanak a termékeik és a minimálisra csökkentsék a felhasznált adalékanyagok mennyiségét. Egyedülállóan magas hatóanyag tartalommal dolgoznak és olyan kozmetikumokat készítenek amik a probléma gyökerénél hatnak. A díszes csomagolás helyett inkább fejlesztésre költenek.

"Olyan világban szeretnénk élni,
ahol az emberek boldogok,
és jól érzik magukat a bőrükben,
ahol tudjuk, hogy ehhez mi is hozzájárultunk.

Azt szeretnénk ha Te csodásan érezhetnéd magad,
amikor csak végigsimítasz a bőrödön,
vagy amikor csak tükörbe nézel."

Idézet a cosrx.hu oldalról



Elsőként az ismerkedési jellegű rendelésem tapasztalatait szeretném megosztani veletek. Sok jót hallottam ezekről a kozmetikumokról, így kezdésnek az alábbiakat vettem meg a Jolse weboldaláról:

Cosrx Galactomyces Alcohol-Free Toner
Cosrx Aloe Soothing Sun Cream SPF50
Cosrx Ultimate Nourishing Rice Overnight Spa Mask




A Cosrx Galactomyces Alcohol-Free Toner az egyik legnépszerűbb termékük. Élesztőgombából előállított fermentált galactomyces kivonatot tartalmaz - mielőtt bárki megborzongana, ilyen összetevő van világhíres és nagyon népszerű, méregdrága SK-II esszenciában is. Ez az összetevő bőrfiatalító, bőrvilágosító, ránctalanító és élénkítő. Ezen kívül van benne még hilauronsav is, ami élettel tölti meg a fáradt, fakó arcbőrt és kitűnően hidratál. 

A tonizálás számomra kihagyhatatlan lépés lett a rutinomban és csak alkoholmentest használok. Segít beállítani a bőr PH értékét és előkészíti az utána következő kozmetikumokra. Plusz egy lépés a hidratálásban is és segít egységessé tenni a bőrfelszínt. Lehet hogy sokan úgy gondolják, önmagában nem egy világmegváltó termék, de egy arcápolási rutinban kincset ér.

Mivel hihetetlenül finom permet, ezért én az arcomra spriccelve használom, de vattapamacsra téve is remek. Kellemes érzés, és pár nappal a használat után már látom hogy mennyire sokat számít egy ilyen szuper toner beillesztve a rutinomba. Sokkal egyenletesebb és valahogy nyugodtabb, üdébb lesz tőle az arc bőre. Önmagában nyilván nem tesz csodát, de érzékelhető ha kimarad. Elégedett vagyok vele, nagyon kedvező az ára és sokáig elég lesz.


A következő amit kipróbáltam az a Cosrx Aloe Soothing Sun Cream SPF50, mert folyamatosan keresgélem a jóféle, arcra való napvédőket. Ez egy aloe vera tartalmú, nyugtató hatású megbízható napvédő, amit érzékeny bőrűek is használhatnak. Egyáltalán nem sűrű, hanem nagyon könnyed krém és ráadásul hidratálja, de nem zsírosítja a bőrt. Bár, kevés kell belőle mert ha túl sokat teszek fel véletlenül, akkor azért hagy némi olajos érzetet. de még így is jobb mint néhány "mattosító" naptej, ami egyáltalán nem volt az :)  Fehér nyom nem marad utána, nagyon jól eldolgozható. 

Az összetevő listája is nagyon kellemes, egyedül az illatanyagot hagyhatták volna ki belőle, felesleges. Kémiai és fizikai fényvédőket is tartalmaz, UVA és UVB sugarak ellen egyaránt védelmet nyújt.



A kedvencem az összes közül a Cosrx Ultimate Nourishing Rice Overnight Spa Mask, ami feltölt, hidratál és a fáradt, fakó bőrt egészségesen ragyogóvá varázsolja. Magas koncentrációban tartalmaz tiszta rizskivonatot ami az ázsiai arcápolás egyik szent grálja, halványítja a pigmentfoltokat, rugalmassá, puhává teszi a bőrt.

Az összevetők listája szuper és rövid. Alkohol- parfüm- és parabénmentes. Niacinamide is van benne ami remek hidratáló, ugyanakkor segít csökkenteni a faggyútermelést a kollagén termelődést viszont serkenti, ám arra érdemes figyelni hogy C-vitaminos szérumokkal össze tud veszni, szóval érdemes külön használni őket, más napszakban.

Az állaga tökéletes, nagyon gyorsan beszívódik! Éppen ezért akár nappali hidratálónak is alkalmas, de ha vastagon használjuk akkor lemosható maszkként is. Szóval mondhatjuk hogy multifunkciós termék. Egyszerűen imádom, éjszakai maszknak a lehető legjobb, nem keni össze a párnámat, de csodásan gondoskodik a bőrömről alvás közben és tényleg puha, selymes és ragyogó arccal ébredek. Nagyon szereti a bőröm, annyira jóleső és komfortos.




Szóval ez az a három termék amit a márkával ismerkedőknek jó szívvel tudok ajánlani saját tapasztalataimból kiindulva, de szinte bármit érdemes megvenni tőlük, a hámlasztóit is nagyon dicsérik, a pattanás elleni tapasz is szuper, a mézes éjszakai maszkról is jókat olvastam. Én a már említett Jolse weboldalról rendeltem, de ha valaki nem szeretne sokat várni a külföldi szállítás miatt akkor a cosrx.hu oldalról is megveheti.





2 megjegyzés:

  1. Az AHA és BHA kémiai hámlasztókat használom,és imádja a bőröm.
    Persze ezek mellett óriási a lista még amit szeretnék beszerezni :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most az Ordinary tejsavas hámlasztóját használom, de a Cosrx hámlasztóiról olyan jókat olvastam, biztosan beszerzek valamit és kipróbálom :) Az ember legszívesebben mindent megvenne tőlük, érdekel nagyon a csigás esszencia is, a hidratáló vattakorong...:)

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...