2017. november 13., hétfő

Az első dolog amit megvettem a The Ordinary kínálatából - "Buffet" multi-technológiás peptid szérum





A The Ordinary feltartóztathatalanul söpört végig a kozmetikumok piacán és most már itthon is lehet kapni a termékeiket. A Deciem - The Abnormal Beauty Company legújabb szépségápolási vonaláról van szó ami egyértelműen minimalista és lényegretörő. A termékskála nagy része már a nevében magában foglalja a kulcs összetevőt és azon kívül is minimális hozzáadott anyagot tartalmaz. A csomagolás letisztult, a theordinary.com weboldal pedig számos, nagyon részletes információval szolgál a termékekről. Elsősorban a bőrüket tudatosan ápoló és a hatóanyagokkal eleve tisztában lévő embereket célozzák meg, de rövid áttekintés után mindenki megtalálja a megfelelő terméket náluk. Azért is szeretném elsőre a Buffet szérumot ajánlani, mert ez hasonlít leginkább egy klasszikus, multifunkciós szérumhoz, nem kell eligazodni a hatóanyagok útvesztőjében, mert ez egy jól összeállított anti-aging szérum, mindenkinek ajánlott aki a bőr öregedésének első jelei ellen felvenné a harcot. Nincs benne olyan összetevő ami mással összeveszne, tehát nem igényel speciális figyelmet, nem hámlaszt, nem teszi fényérzékennyé a bőrt.


A "Buffet" egy multi-technológiás peptid szérum, olyan technológiákat, hatóanyagokat kombináltak benne amiknek anti-aging hatását már tanulmányok támasztják alá: Matrixyl 3000 peptid komplex, Syn-Ake peptid komplex, Relistase peptid komplex, Matrixyl Synthe 6 peptid komplex, Argirelox peptid komplex, Probiotic komplex, mindez bőrbarát aminosavakból és hialuronsav komplexekből álló bázisban. Szilikonmentes, a PH értéke 4.5-5.5 között van, nincs benne szilikon és alkohol. Illat- és színezékmentes.

A peptidek a bőrünkben is megtalálhatóak, így a kozmetikumokban található peptidek képesek a bőr sejtszintű folyamataira hatni, ösztönzik a kollagén termelést, feszesítenek. A Syn-Ake és az Argirelox peptideknek botox szerű hatást is tulajdonítanak, ez mindenképp biztató. A Matrixyl 300 komplex a kollagén termelődést ösztönzi és stimulálja a sejtregenerációt. A Relistase a bőrt rugalmasabbá és feszesebbé teszi a kollagén és elasztin védelmével. A probiotikumok segítenek az egészséges bőrt fenntartani, olyan körülményeket teremtve a bőrflórában ami a gyulladásokat okozó baktériumokat nem engedi fennmaradni.



A szérumot reggel és este bőrtisztítás és tonizálás után lehet használni. Az állaga elég sűrű és felvitelkor is ragacsos érzet marad utána egy darabig. De viszonylag gyorsan beszívódik és mire végzek a többi lépéssel, már nem érződik. Illata nincs, színezék sincs benne, így a luxus szérumokhoz képest kicsit semmilyennek tűnhet de ez ne tévesszen meg senkit. Szépen teszi a dolgát, hidratál, feltölt, halványítja a ráncokat. Nem, csodát nem tesz és nem fogja eltüntetni a meglévő ráncokat, de a bőrt üdévé és egészségessé téve olyan hatást kelt hogy kevésbé láthatóak és a peptid komplexeknek köszönhetően pedig véd a továbbiak kialakulásától. Én a két szemem közötti "mérgesvonalakon" és a nevetőráncokon is észrevettem változást, valahogy feltölti és kisimítja a bőrt, de azért nem radírozza le őket. Mindenképpen jó védelmezőnek tartom a további ráncok ellen, mert egészségesen tartja a bőrt, segít több nedvességet megtartani. 

Nyilván aki komolyabban veszi az anti-aging dolgot, ezeknél keményebb összetevőket fog bevetni, de az öregedés első jelei ellen, vagy egyéb szérumokkal kombinálva tökéletes kis segítség.

Amit még megemlítenék, hogy a The Ordinary termékek nagyon kedvező áron kaphatóak!


Én még az Asosról rendeltem ezt, de itthon is elérhetőek, két helyen is:

A Skinsmart webáruházában (ők forgalmazzák itthon a Paula's Choice termékeket is, náluk kapható a Deciem márka NIOD és Hylamide termékskálája is!)

és a Tinamu webshopban (szintén kapható náluk NIOD és Hylamide is)


Mivel én magam is napokig nézegettem a The Ordinary termékeit, tudom hogy könnyen el lehet veszni köztük, így nemsokára írok egy posztot arról, hogy mit érdemes tőlük beszerezni amiket könnyen be lehet vezetni egy átlagos bőrápolási rutinba. (hidratálók, gyengéd hámlasztók, antioxidánsok, szérumok, olajok)

2 megjegyzés:

  1. Amikor a The Ordinary berobbant a piacra, szkeptikus voltam. Nyilván felkeltette az érdeklődésem, de kételkedtem, hogy lehet-e egy olcsó kence ugyanolyan jó, mint a híres-neves Paula's Choice?! Aztán kutakodni kezdtem, és a kosarba került a Niacinamide 10%+Zink szérum... majd a The Ordinary Retinol... és azóta nincs megállás.
    Szeretem a tiszta összetevőiket, az egyszerű, gyógyszertári hatású csomagolásaikat, tök profi az egész brand!
    Örülök, hogy itthon is elérhetők!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is nagyon bejön a design, imádom ezeket a kis üvegcséket a piperepolcomon! :)

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...