2018. augusztus 14., kedd

CeraVe habzó arclemosó




Régóta szerettem volna a zuhanyfülkébe valami pumpás lemosót amivel gyorsan megoldható az arctisztítás. Örültem is amikor a Notino kínálatában megtaláltam ezt a CeraVe habzó arclemosót ami szuper összetevőkkel rendelkezik (kábé olyan aktív hatóanyagok vannak benne mint egy koreai fátyolmaszkban: hialuronsav, niacinamide, ceramidok - már ez meggyőzött), ráadásul illatmentes is.

Ráadásul valami külföldi bőrgyógyász csaj a blogján meleg szívvel ajánlotta ezt a terméket, ami egyébként szintén bőrgyógyászok által kifejlesztett kozmetikum, ami segít helyreállítani illetve megőrizni a bőr egyensúlyát és természetes védőrétegét.

A márka leghíresebb terméke egyébként a CeraVe hidratáló arclemosó, de én most a normál és zsíros bőrre valót választottam, mert ez segít szabályozni a faggyútermelést és mindketten használhatjuk a férjemmel :) Nem utolsósorban ez ugyanúgy hidratál és ápol, a hialuronsavnak köszönhetően. A benne lévő ceramidok a bőr természetes védőrétegét segítenek fenntartani, tehát ez az arclemosó úgy tisztít, hogy közben a védőréteget épen tartja. Emiatt érzékeny bőrre is megfelelő, ráadásul parfümmentes is. A niacinamide pedig egy egyre népszerűbb hatóanyag, ami a B3 vitamin bőrápolásban használatos formája, ami kitűnő anti-aging hatással rendelkezik, de emellett az aknés bőrt is nyugtatja, szépíti, gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően.



Az állaga géles, könnyű, de nagyon jól habzik és remekül tisztít, lemosás után puha marad az arcom, nem szárít, nem húzódik a bőröm.

Ez a mennyiség rengeteg ideig elég lesz és nagyon praktikus a pumpás kiszerelés. Egy nyomásnyi bőven elég belőle.



Külföldön ez egy drogériákban mindenütt megtalálható márka, tehát nem valami luxus kategória, de minőségben mégis azokkal a kozmetikumokkal vetekszik. Minden benne van ami ahhoz kell hogy egészségesen tartsa a bőrünket és mindez teljesen elérhető áron. Itt a bizonyíték hogy nem kell tízezret költeni egy megbízható és bőrbarát arclemosóra.



Én nagyon hamar megszerettem és bár van egy enyhén gyógyszertárias illata, egyáltalán nem bánom, hogy nem próbálták ezt elnyomni valami mesterséges illatanyag hozzáadásával. Szerintem ha a bőrgyógyászokon múlna, semmilyen arcápolóban nem lenne hozzáadott illatanyag :)

Annyi kis hiba van a dologban, hogy parabéneket tartalmaz, de egyébként viszonylag rövid az összetevő lista és egyedül a Propylparaben mint tartósítószer szerepel rajta mint magas kockázatú összetevő. Ez viszont a nagy flakon cucc miatt gondolom elkerülhetetlen volt, de talán dobnak majd piacra kisebb kiszerelésű kiadást amit nem szükséges annyira tartósítószerrel megpakolni. Ettől függetlenül még így is kevesebb necces dolog van benne mint némelyik luxus kategóriájú arclemosóban, nem egyszer lepődtem már meg azon, hogy miket sóznak rá az emberre húzós áron.

Ez mindent összevetve egy barátságos, nagyon hatékony és népszerű arclemosó, tényleg kíméletes a bőrhöz és remekül hidratál, ápol. Az aktív összetevői mindegyike kozmetikai "szuperhős" - nem véletlenül, hiszen bőrgyógyászok válogatták. A felhasználók szerte a világon nagyon kedvelik és még a bőrápolásban jártasabb személyek is elismeréssel nyilatkoznak róla.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...