2018. november 27., kedd

The Body Shop - Peppermint Candy Cane tusfürdő és kézkrém



Engem évről évre lehervaszt amikor előjönnek az "új" karácsonyi illatokkal a márkák és gyakorlatilag az előző évek illatait pörgetik kicsit más köntösben. Általában van egy vaníliás és egy gyümölcsös illat, valamilyen télies vagy ünnepre utaló elnevezéssel és ezek ismétlődnek. Ezért már nem villanyoz fel különösebben amikor meglátom a kirakatot a karácsonyi limitált különlegességekkel, viszont ezen a Peppermint Candy Cane újdonságon most megakadt a szemem. 



Egyáltalán nem bántam meg, mert egyszerre édeskés és frissítő, ami gyakorlatilag lehetetlen, de mégis megoldották :) Először a menta frissessége érződik, aztán dereng valami cukros jelleg, ettől tényleg különleges ez az illat. Szinte egy mesében érzi magát az ember :) A leírás szerint: borsmentás sorbet, jeges narancs, fehér liliom és és édes tonkabab illatjegyeivel. Jól sikerült, tényleg!

Nekem fontos, hogy a zuhanyzást igazán frissítő élménnyé varázsoljam, ezért keresem mindig a spéci tusfürdőket, szappanokat. Nagyon számít, hogy azt a pár percet hogyan töltöm el, nekem szükségem van rá, hogy kellemessé tegyem.



A tusfürdő egyébként jól tisztít és kellemesen habzik, nem szárít, viszont nem is ápol különösebben, de nem is egy krémes fajta, szóval nem is várom el tőle. Az illata még egy darabig megmarad ami jó pont. 

Az összetevői viszont nem túl jók, akik a természetesebb kozmetikumokat kedvelik, keressenek tovább. Több potenciálisan irritáló anyagot is tartalmaz, mint SLS, Cocamidopropyl Betaine, sőt tulajdonképpen kicsit kínos is, hogy manapság, amikor még egy átlagos drogériás tusfürdőben is találunk legalább egy vagy kettő természetes összetevőt, ezt tulajdonképpen kizárólag mesterséges sűrítő és tartósító és stabilizáló és egyéb anyagokból készítik. Viszont nem tesztelnek állatokon, azért az szerencsés :)


A kézkrémeket mindig is túlárazottnak tartottam a Body Shopnál, tényleg egész kicsike mennyiséget kapunk, ahhoz képest húzós áron és annyira azért nem csodakence. Persze az illata ennek is szuper, jól beszívódik és megfelelően ápol. Természetesen itt is inkább a márkát, külcsínt és különleges illatot fizetjük meg, igazából nem is kézkrémet vagy tusfürdőt veszünk, hanem élményt. Igen, azt hiszem, hogy a Body Shop limitált illatai olyanok mint a vattacukor, hogy nem jutna eszembe venni, meg nem is keresem, de ha az orrom elé kerül egy vásáron, akkor lehet hogy elcsábulok rá...:)

3 megjegyzés:

  1. Én mint gyűjtögető idén is vadásztam a TBS limitált termékeire...(A 60 ml-es tusfürdőket meg egy 50 ml-es testvajat vettem, hogy kipróbáljak mindent. :D)

    A Berry bonbon kimondottan elkedvtelenítő lett, ugyanis az illata (és a hatása a bőrömön) azonos az egyik Balea termékkel (sajnos nem jut eszembe melyik, de nem annyira régen értem a végére, szóval még friss az élmény).

    A Vanilla marshmallow nekem ízlett, mert szeretem a vaníliát, és a múltkori Vanilla chai annyira nem lett nagy kedvencem - szerintem ez jobb lett...bár én a Treacle moon fél literes vaníliás tusfürdőjét is megvettem, szóval elfogult vagyok, ha külső szemlélőként nézném, unalmas lenne, hogy ugyanaz az illatkategória jön ki...

    A menta valami új, és egész cukorkás-édes lett mentához képest...de nálam még így se a téli kategória, akármennyire kedvelem...Meg azt hiszem ennek olyan a hatása, hogy tusfürdőn kívül másban nem tudnám használni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, igen, ezeket az illatokat már nem tudják annyira variálni, így olcsóbb változatban is tudunk ugyanolyan finomakat beszerezni. Mondjuk testvajban én sem tudnám annyira elhasználni ezt a mentásat, főleg így télen :D
      Na majd meglátjuk jövőre mivel jönnek ki. Tény hogy a vaníliás illatok általában bejönnek a vásárlóknak, legtöbbször én is kedvelem amúgy. Nekem pont a Vanilla Chai tetszett, de csak azért mert amúgy is imádom a chai fűszerezést.

      Törlés
    2. Én még arra leszek kíváncsi, hogy fognak-e ismételni... Az elmúlt években gyakran egy-egy illatot váltottak csak le...

      Azt hiszem ezek közül a mentat látnám viszont csak, hasonló illatú mentás dolgom még nem volt...és raktározhatnék tavaszra belőle... Lehet nyárra még a testvajat is bevallalnám. :D
      A vaníliát sok új dologgal lehet keverni, és ha mindig kicsit más, kevésbé unalmas, hogy megint vanília...:D

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...