2019. április 6., szombat

Ecooking Solcreme SPF30 organikus napvédő arcra és testre





Azt hiszem nem telik el úgy tavasz vagy nyár eleje, hogy ne mutatnék be egy új napvédőt. Persze nem mintha eddig nem kellett volna használni, de most a testünkből is egyre több látszik, amit nem árt védeni a káros sugaraktól. Ezért most egy olyan terméket kerestem, amit arcra és testre egyaránt lehet használni, kellemesek az összetevői és lehetőleg nem hagy fehér nyomot.

Erre az Ecooking Solcreme SPF30-ra a cultbeauty oldalán bukkantam rá, miután egy másik, szintén ígéretes napvédőt nem tudtam megvásárolni mert permetet biztonsági okokból nem szállítanak. Nem ismertem korábban ezt a márkát, amúgy egy menő, minimál és letisztult termékeket gyártó dán cég, ráadásul természetes és organikus összetevőkkel. Egyértelmű, könnyen kezelhető és hatékony kozmetikumok. 



A Solcreme egy vízálló fényvédő 30-as faktorral, UVA és UVB sugarak ellen. Könnyű, 100% vegán és nem hagy fehér nyomot. Organikus összetevőkkel, természetes olajakkal és kémiai szűrőkkel készült. Bio aloe vera és uborka kivonat gondoskodik a bőrünkről a fényvédelem mellett. Vízálló.

Az aloe vera az első helyen található az összetevők között, ami egy ápoló, regeneráló nagyágyú, tehát már egy szuper bónusz. Kár, hogy aztán a listát kémiai fényvédőkkel kell folytatnom, de hát sajnos ez ilyen, jobban örültem volna fizikainak, de valamiért ezt a formulát gondolták jónak. Szóval, octocrylene és oktinoxát, oktil-szalicilát és avobenzone, szóval egy kis koktál alaacsony és közepes kockázatú összetevőkből. Ezek egyébként rengeteg fényvédőben megtalálhatak, drogériásokban és gyógyszertáriakban, sőt drágább luxus kategóriás termékekben is. Engem különösebben nem zavarnak,, az én bőrömnek sosem okoztak semmilyen problémát, de tudom, hogy vannak akik a fizikai fényvédőkre esküsznek. Én többnyire váltogatni szoktam. A kémiainak mindenesetre az az előnye hogy nem változtat fehér kísértetarcúvá, miután felkenem.

Na, de térjünk rá a többi összetevőre. Ami még érdekes lehet az a sár...vagyis, a Pseudoalteromonas Ferment Extract,  ami egy az Antarktiszon talált sárból kivont baktériumtörzs, ami hidratáló, sebgyógyító, állítólag serkenti bőrünk kollagén és elasztin termelését, ami szuper lenne, de ezt egyelőre kutatások még nem támasztják alá. Szóval sárcucc.

Aztán a kellemes kis uborka kivonat, amit már filmekből, rajzfilmekből, képregényekből ismerhetünk, mint maszkos dámák kötelező kellékét a szemre. Tényleg jó dolog, erősen hidratáló, vitaminokban és nyomelemekben gazdag, minden bőrtípus profitálhat belőle.

Illatanyag van benne, de nem mesterséges, újabb jó pont.


Viszont van vele problémám, főleg ahhoz képest amit a gyártó állít erről a termékről:

it won't leave a white mark/nem hagy fehér nyomot - pipa

neither greasy nor sticky/nem zsíros és nem ragacsos - abszolút nem igaz, ragacsosnak valóban nem ragacsos, de igenis zsíros, egyáltalán nem ajánlom kombinált vagy zsíros bőrűeknek....konkrétan ötszázszorosára növeli a pórusok méretét és egy nagy fénylő gömb lesz az arcom tőle. 

Szóval, nem érdemes bedőlni mindig ( sőt soha) a marketing szövegnek és azért is írtam meg róla ezt a bejegyzést, hogy aki rákeres vásárlás előtt, jobb ha tudja hogy milyen bőrtípusra nem való. Száraz bőrre biztosan szuper, mert tényleg hihetetlenül ápol és jó érzés felkenni, csak utána kínos, amikor a tükörbe nézek. 

Amúgy jól teljesít, tartós, vízálló, számomra vonzó természetes összetevők vannak benne, de sajnos én csak testre tudom majd elhasználni. Szóval nyakra, dekoltázsra, kézfejre meg mindenhová jöhet és tényleg jót is fog tenni, de mennyire remek lett volna arcra egy ilyen finom kis aloe verás, uborkás cucc....!

Szóval, nem fogom újravenni, pedig tényleg kellemes kis krém lehetne.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...