2019. június 13., csütörtök

Védjük bőrünket a káros napsugárzástól - La Roche-Posay Anthelios napvédő permet


Mint minden évben, most is igyekszem felhívni a figyelmet arra, hogy a bőr öregedésének egyik legfőbb oka a káros napsugárzás, és próbálok bemutatni egy hatékony fényvédő készítményt is.

Szerintem az első napvédő krémem is La Roche-Posay volt és azóta is előszeretettel használom a termékeiket.


De először egy kis kitérő, hogy miért is fontos, hogy magas faktorszámú fényvédő készítményt használjunk. Az UV sugárzás nagy részben felelős a pigmentfoltok és mély ráncok kialakulásáért, a bőr tömörségének elvesztéséért. Az UVB sugarak okozzák a barnulást és leégést is, az UVA sugarak viszont mélyebbre hatolva teszik tönkre a bőrünket, így mindkettő ellen védekeznünk kell.

A magas faktorszám pedig azt jelenti, hogy tovább tartózkodhatunk napsugárzásnak kitéve, én minimum 30-ast használok általában, de nyáron leginkább 50-es kell. Az 50 faktor feletti elvileg nem véd jobban, ezt kutatásokkal még nem tudták alátámasztani. Én mindenképpen azt javaslom, hogy a magas UV sugárzással terhelt órákban inkább ne menjünk napra, és ha mégis, akkor előtte legalább fél órával kenjük be magunkat.

Elvileg nem elég naponta egyszer használni, hanem pár óránként újra kellene kenni magunkat, ha ismét napra megyünk, ezért is jók az ilyen permetek, mint a La Roche-Posay Anthelios, mert a segítségével könnyedén újra megerősíthetjük a bőrünk védelmét.




Próbáltam már pár hasonló permetet, de egyikkel sem voltam megelégedve, nem voltak elég finomak, nem volt praktikus a felvitel sem.

Az Anthelios permet viszont tényleg leheletkönnyű, így a nap folyamán bármikor gyorsan fel lehet vinni, arcra és testre egyaránt. Persze a flakont alaposan fel kell rázni és ügyelni, hogy szembe például ne kerüljön.

Az egyetlen zavaró dolog számomra a hajtógáz, ami kicsit kellemetlenné teszi a használatot, de még mindig jobb mint például a Bioderma permet, ami tömény alkohol illattal ajándékoz meg. Amúgy tényleg smink fölé is használható akár, bár én biztosabbnak érzem ha egy kicsit kézzel is benyomkodom, vagy betapicskolom.

Elvileg láthatatlan és tényleg így van, nincs fehér nyom, legfeljebb kicsit érezni, hogy valamit azért fújtunk magunkra. Anti-shine funkciót is ígér és valóban nem fénylik úgy a bőr mint a hagyományos napvédőktől, de azért kell várni egy kicsit míg beszívódik.

Kémiai fényvédőket tartalmaz, emellett hialuronsavat is, valamint természetesen termálvizet is. A szabadalmaztatott Airlicium technológia pedig gondoskodik a matt finisről.


Van egy diszkrét naptej illata is, amit feleslegesnek érzek, kihagyhatták volna belőle az illatanyagot, de alapvetően meg vagyok elégedve vele. Arcra is jó, de dekoltázsra, vállakra ráfújni is praktikus. Tényleg erősen véd a naptól, mert vízálló is, így az izzadság sem fogja leolvasztani a nap folyamán. A bőrön pedig kellemes púderszerű érzetet hagy. Könnyű, praktikus és gyors!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...