2019. augusztus 28., szerda

Neogence Bőrnyugtató Ásványi Naptej SPF30



Én őszintén szólva mindenféle típusú fényvédőt használok, bár sokak szerint a kémiai szűrők ártalmasak, viszont a tisztán fizikainak is vannak hátrányai. Nem könnyű eligazodni ebben a témában, ezért röviden pár sort erről is írnék. 

A "mineral" vagy fizikai fényvédők vékony réteget képeznek a bőrön és visszaverik a napsugarakat. Ezek nem igazán szívódnak fel, hanem egyfajta pajzsként szolgálnak. Emiatt az ilyen készítmények állaga is sűrűbb, néha szinte pasztaszerű és általában fehér nyomot hagy. A felvitel után nem kell várni, rögtön kialakul a védelem, viszont könnyebben lekopik, erre célszerű figyelni és újra felvinni a nap folyamán. Általában cink-oxid vagy titán-oxid van bennük, ezek a természetben is előforduló ásványi anyagok. Az UVA és UVB sugarakat is blokkolják.

A kémiai fényvédők mindenképpen beszívódnak a bőrbe, így fejtik ki a hatásukat, ezért is kell várni kb. húsz percet amíg napsugárzásnak tesszük ki magunkat. Úgy működnek, hogy elnyelik a káros sugarakat. Ezek potenciálisan irritáló anyagokat tartalmaznak, azon meg tulajdonképpen még megy a vita, hogy a bőrbe vagy neadjisten a véráramba felszívódva mit is okozhatnak. Ráadásul az igazán hatékony védelemhez általában többféle kémiai szűrőt kell használni egy termékben.

Érzékeny bőrűeknek és egészségtudatosoknak mindenképp javasolt inkább tisztán fizikai fényvédőt használni, biztos ami biztos. 

Alapvetően én is az ásványi fényvédőket kutatom, igyekszem olyanokat találni, amik nem hagynak túl erős fehér réteget és nem fullasztóak. A Neogence kozmetikumok közül már sokat ismerek, így ezzel a márkával tettem egy próbát.




A Szépségcenter webáruházból szereztem be, mert nagyon szeretem a kínálatukat, sok kedvenc kozmetikumom van innen.




A Neogence bőrnyugtató ásványi naptej SPF30-as, ami az év nagy részében nekem megfelelő védelmet nyújt. Tisztán fizikai fényvédőt tartalmaz, titánium dioxidot. A könnyű eloszlathatóságot szilikonok segítik, ez van, ennél jobbat még nem találtak ki erre.Viszont van benne hialuronsav, csodatölcsér és moringa oleifera magjának kivonata. Ez utóbbi összetevő bőrvédő peptideket tartalmaz. A csodatölcsér kivonat pedig gyulladáscsökkentő hatásáról ismert, csökkenti a kipirosodást és növeli a bőr ellenálló képességét.



Szerencsére ez nem egy sűrű paszta, hanem egy könnyen kenhető, egyszerűen felvihető krém. Van némi fehérség az arcon először, de végül jól eloszlik az egész. Egyáltalán nem fullasztó, teljesen kellemes a bőrön. Tökéletesen véd a napsugaraktól. Nem fénylik tőle az arcom egyáltalán, sőt, szerintem enyhén mattít is. Nem ragacsos, tényleg nagyon jó állaga van!

Két másik fényvédőm is van most, de azt figyeltem meg, hogy ehhez nyúlok a leggyakrabban. Annyira gyors és egyszerű és kényelmes. Felkenem és már mehetek is. Nem tapasztaltam semmilyen irritációt vagy komedogén hatást sem.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...