2019. augusztus 14., szerda

Sachajuan Ocean Mist hajformázó permet




Már jó ideje lenyűgöz a stockholmi Sachajuan márka a letisztult megjelenésével és valóban professzionális termékeivel. Nemcsak a külső tükröz minimalizmust, de az összetevőkben is hasonlóra törekednek, mottójuk:

"We use only the ingredients we need, nothing more, nothing less"

A márkát két fodrász alapította 2004-ben, egyszerű, őszinte és hatékony termékcsaládot szerettek volna létrehozni és megajándékozni a vásárlókat az igazán jó haj élményével. Ezekkel a készítményekkel mindenki természetes hatást érhet el, a saját hajunk, csak kicsit több volumennel, fényesebb, puhább, vadócabb, menőbb!

Több dolgot próbáltam már tőlük, de az összes közül a legfelkapottabb a Sachajuan Ocean Mist. Már ránézésre is olyan, mintha egy sellő piperepolcáról emeltük volna le :)






A Sachajuan Ocean Mist egy díjnyertes texturáló spray, ami segít létrehozni a laza, nem beállított "most jövök a strandról" hatást. Száraz és nedves hajon egyaránt lehet használni.

Ha nedves hajon használjuk, akkor lehet beszárítani is utána, vagy levegőn is hagyhatjuk megszáradni a hajunkat, a lényeg, hogy közben néha gyűrögessük a tincseinket, hogy elérjük a strandhullámos hatást. Hosszabb hajnál úgy is jól működik, hogy miután befújtuk, félig megszárítjuk majd laza kontyba feltűzzük egy kis időre és amikor kiengedjük csodás frizurát kapunk.





A legjobb benne, hogy egy tengeri sós permethez hasonlóan matt finist ad, de nem gubancolja össze túlságosan a hajat. Ha szárítok utána, jelentős volument, tömeget is ad. Levegőn szárítva sem lesz kemény, darabos tőle a haj, nagyon természetes a végeredmény.

A hajam alapvetően vékonyszálú és hajlamos lelapulni, ezért az ilyen permetektől reméltem néha megoldást, de sok van köztük ami ragacsos végeredményt nyújt, amitől csak még rosszabbnak néz ki a frizurám. Szerencsére a Sachajuan Ocean Mist nem ilyen. Szerencsére a fejbőröm sem viszket tőle, nem irritál egyáltalán - ami szintén gyakori probléma az ilyen termékeknél.

Számomra az egyetlen furcsa dolog benne az illata, ami leginkább egy férfi dezodorhoz hasonlít, gondolom uniszex akar lenni, de nekem annyira nem jön be. Az igaz, hogy friss és ropogós illat, de beértem volna valami egyszerű mentás-citrusossal is.





Szóval alapvetően imádom, sokféleképpen használom is:

  • frissen mosott törölközőszáraz hajra fújom és időnként gyűrögetem a kezemmel, hogy laza hullámokat kapjak
  • nedves hajra alaposan eloszlatom és beszárítom, szintén hullámosra gyűrögetve
  • szintén enyhén nedves hajra viszem fel, kifésülöm és egy laza, alsó kontyba tekerem a hajam amíg megszárad -  hangsúlyosabb hullámok, de ugyanolyan természetes hatás
  • néha a már száraz hajra is fújom, hogy adjak egy kis tartást és textúrát



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...