2020. január 13., hétfő

Revolution Skincare 30% AHA+BHA hámlasztó




Ezek a hatékony hámlasztó szérumok/maszkok az utóbbi években hatalmas népszerűségre tettek szert, így nem csoda, hogy a Revolution Skincare elképesztően gazdag kínálatában is akad egy.

Tudom, hogy sokaknak erősnek tűnik egy ilyen koncentrációjú hámlasztó készítmény, én is egy ideig csak kerülgettem a dolgot, de ha látványos eredményt szeretnénk elérni, akkor érdemes megbarátkozni vele. Így utólag már nem is értem, miért tartott ilyen sokáig mire végre kipróbáltam. 


Alapvetően a Revolution Skinacre 30%AHA+BHA Peeling Solution egy kombinált hámlasztó maszk, az AHA a bőr felszínét újítja meg a BHA pedig a pórusokat tisztítja. A magas koncentráció miatt inkább haladóknak ajánlanám, akik már többször találkoztak mindkét hatóanyaggal, de kezdők is fel tudják építeni a toleranciát, csak akkor az első pár alkalommal célszerű kevesebb ideig fenn hagyni.

De miért is jó az AHA és BHA és pontosan mire valók? 

A bőr öregedése miatt a természetes megújulási folyamat lelassul, így az elhalt hámsejtek fakó, problémás bőrt eredményeznek. A kémiai hámlasztók segítenek megújítani a bőrt, gyengéden, mégis hatékonyan. Az AHA vízben oldódó sav, ami elsősorban a felszínen hat, a BHA pedig zsírban oldódó sav, ami a pórusok belsejében fejti ki a hatását, mintegy kitakarítva onnan az elhalt hámsejteket amik eltömítik őket. Így együtt ez egy verhetetlen kombináció, mert az AHA a finom ráncokat, pigmentfoltokat radírozza le, a BHA pedig tisztább, egészségesebb bőrképet eredményez.

Az AHA többféle sav lehet, ebben a készítményben a rendkívül hatékony glikolsav és a gyengédebb de remek vízmegkötő képességű tejsav található. A BHA a szalicilsavat jelenti, ami a tisztító hatásán kívül gyulladáscsökkentő is, a problémás bőr nagy barátja.

Ezek mellett még gyümölcs és zöldség kivonatok is belekerültek: citrom, szőlő, répa, ananász.



Tiszta, száraz arcra kell felvinni és 10 percig fenn hagyni, majd langyos vízzel lemosni és nemcsak felvitelkor, hanem lemosáskor is ügyelni hogy a szemkörnyéket ne érje. Abban az időszakban amikor ilyen kémiai hámlasztó terméket használunk, a fényvédelemre fokozottan ügyelni kell!



Egészen folyékony állagú, szinte mint egy sűrűbb tonik. Az illata erős, engem enyhén a medvecukorra emlékeztet, de ezen tegyük túl magunkat, úgyis le fogjuk mosni. Mindenképp teljesen megtisztított és megszárított arcra vigyük fel. Enyhe csípő érzést esetleg tapasztalhatunk, de egyébként a magas koncentrációhoz képest viszonylag gyengéd. Én elsőre már fenn hagytam tíz percig, de ha valaki óvatosan akar kezdeni, akkor mondjuk 3-5 percet javaslok. Tíz perc után viszont mindenképp mossuk le.

Az ilyen készítményeknél az a jó, hogy azonnali eredményt kapunk, hiszen rögtön megújítják a bőrt. Üdébb, tisztább, ragyogóbb, élettel telibb, simább bőrképre számíthatunk. Nekem elsősorban az tűnt fel, hogy egész egyszerűen egészségesebbnek tűnt az arcom, a pórusok kevésbé voltak láthatóak, a ráncok kevésbé voltak feltűnőek. A hosszú távú használat során pedig soha nem tér vissza a fakóság, élettelenség, hiszen folyamatosan felfrissül az arcbőr. Ne feledkezzünk meg róla, hogy ilyen szintű hámlasztással komoly öregedésgátló hatást is elérhetünk, vannak beauty guruk akik a retinol mellett a glikolsavat tartják az egyik leghatékonyabb anti-aging hatóanyagnak. Nem csoda hogy szinte mindenki aki komolyabban foglalkozik arcápolással és nem túlérzékeny a bőre, használ ehhez hasonló hámlasztót.



Biztos vagyok benne, hogy 1-2 havi használat után mindenkinek feltűnik a környezetünkben hogy szebb és simább az arcunk! Egy dologra kell csak figyelni, minden nap legalább 30 faktoros fényvédőt használjunk napközben.

Mivel kevés kell belőle és maximum hetente kétszer lehet használni, valószínűleg sokáig elég lesz.

A Notino webáruház 2019-es top kozmetikumainak a listáján egyébként ez a hámlasztó is rajta van.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...