2021. április 30., péntek

Tavaszi megújulás - Bőrradírok, hámlasztók

 



Sajnos minden tavasszal szembesülök a ténnyel, hogy bármennyire is próbáltam odafigyelni az arcápolás mellett a megfelelő testápolásra is, sajnos sikerült ismét annyira elhanyagolnom a bőrömet télen, hogy száraz és érdes lett. Ez pedig nem maradhatott így, hiszen már itt is van a szoknyás szezon, amit én ráadásul kifejezetten szeretek. Szóval, elsősorban a lábaimmal muszáj volt kezdenem valamit. Így első körben néhány hatékony testradír volt az amit bevetettem, hetente néhányszor. Különböző erősségűek, különböző élményt nyújtanak, de az biztos, hogy segítenek újjávarázsolni a bőrömet. Majd elkezdtem használni egy hámlasztó, AHA savas testápoló krémet is, a problémás területekre. Így sikerült szinte teljesen eltüntetnem a száraz bőrfelületeket és jóval puhább, jobb kinézetű lett a bőröm. 




A kedvenceim idén, a BodyBoom tasakos bőrradírjai és az AL!VE peeling tusfürdője magnéziummal. Persze egy régi kedvencet is használtam, az Organic Shop málnás-cukros radírját és egy újdonságot is kipróbáltam, amit majd a cikk végén bemutatok.




Az ilyen tasakos jellegű bőrradírok talán a legdurvább szemcsések és a leghatékonyabbak és sokszor kevés és természetes összetevőből állnak. Tudom, a kávés nagyon felkapott, de én esténként szívesebben használok inkább ilyet mint a BodyBoom Coconut Scrub Sweet Coco, ami egy kicsit gyengédebb. Kókuszpépet, kókuszolajat, barna cukrot, argánolajat, édesmandula olajat és E vitamint tartalmaz. Az illata valami isteni, igazi, nyers kókuszos, eszméletlenül jól teszi a dolgát, és kellemes olajokkal ápol, regenerál, táplál. Ha igazi kényeztetésre vágyunk, akkor ez remek választás. Ráadásul a tasak visszazárható, így több alkalomra is elég.




Az AL!VE peeling tusfürdőben az egyik különlegesség az, hogy magnéziumot tartalmaz, így fizikai megterhelés vagy testedzés után enyhülést biztosít a megfáradt izmoknak is. Ezen kívül gyömbér kivonat és szén is van benne, ennek köszönheti a meglepően sötét színét. A szén segít a mélytisztításban, a gyömbér energiát ad, élénkíti a vérkeringést, a magnézium pedig segít lazítani az izmokat. A radírozó hatást finomra őrölt habkő adja. Az illata uniszex, friss jellegű.




Az egyik legkellemesebb élményt persze ez a szuper málnás testradír adja, az Organic Shop Raspberry & Sugar Body Scrub. Ettől a márkától ez már a negyedik amit kipróbálok és egyelőre ez a kedvencem. Isteni finom cukros-málnás az illata, az állaga tökéletes, jó kis szemcsés paszta. Bio málna kivonat és cukor van benne és egy kis shea vaj, így nemcsak radíroz hanem táplál és ápol is. Ár/érték arányban ez a legjobb!



Ha a fizikai radírozás annyira nem szimpatikus vagy valami egyszerűbb megoldást kerestek, akkor egy AHA savas tusfürdő vagy testápoló is szóba jöhet. A Revolution Skincare kínálatában mindegyik megtalálható, sőt a testápolóból többféle is van. Az AHA savak szintén eltávolítják az elhalt hámsejteket, de kíméletesebben mint egy fizikai radír. Egy ilyen testápoló rendszeres használat mellett segíti a hámréteg megújítását miközben táplál és regenerál is. Tapasztalatom szerint jó szolgálatot tesz a szőrbenövés elkerülésére is, ami szintén nem utolsó szempont. Nekem a 8%-os AHA Smoothing Intense Moisture Lotion van meg, ami intenzíven hidratál és ápol is, miközben finoman hámlaszt. A tejsav és glikolsav mellett édesmandula olaj is van benne.


Szóval sokféle megoldás létezik, ma már annyiféle testradírt, radírozó tusfürdőt lehet kapni hogy mindenki rá rátalálhat a kedvencére, lehet gyümölcsös, lehet cukros, kávés vagy akár sós, lehet kémiai hámlasztásos megoldás, bármi ami csak tetszik. Így már szabad az út a selymes és puha bőrhöz :) Nekem most ezek a kedvenceim és ezekkel készülök a nyárra. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...