2021. május 17., hétfő

The Inkey List Peptide Moisturizer

 


Egy ideje nagy elégedettséggel használom a The Inkey List szérumokat, hámlasztókat, itt volt az ideje, hogy egy krémet is kipróbáljak. A Peptide Moisturizer egy peptideket tartalmazó hidratálókrém, ami hexapeptide-37-et és 2% royal epigent tartalmaz, az előbbi egy szintetikus peptid ami a kiegyensúlyozott hidratálásért felel, a royal epigen azaz pentapeptide-48 pedig a méhpempőből kivont royalactin hatását utánozza, ami erős regeneráló hatású, késlelteti a bőröregedést. A royalactin egy biológiailag aktív peptid, ami a méhkirálynők epigenetikai programozásáért felel. A pentapeptide-48 pedig a royalactin hatását maximalizálja a bőrápolásban, feszesebb, puhább bőrt eredményez és kiegyenlíti a bőrtónust. She vajjal működik a legjobban együtt, így általában ezzel az összetevővel együtt használják, mint a Peptide Moisturizerben is.




A peptidekről már írtam korábban a blogon, de röviden annyit említenék róluk, hogy alapvetően információ továbbítók, bizonyos reakciókra késztetik az epidermiszt. Például termeljen több kollagént, elasztint stb. Ezek az összetevők kis koncentrációban is hatékonyak.



Nagyszerű, hogy vannak benne peptidek és elég korrekt az összetevő lista, de ettől önmagában ne várjunk csodát. Egy jól felépített rutinban szépen megtalálja a helyét, de alapvetően ez egy viszonylag basic krém, egyszerű formula. Szerencsére az ára is teljesen korrekt, 15 dollár körül mozog.

Alapvetően egy gazdag textúrájú hidratáló krém, inkább nehezebb fajta, de viszonylag jól beszívódik. Szerintem egy dehidratált bőrt nagyon szépen rendbe tud tenni. A royal epigen az ígéretes benne, ez tényleg segíthet a bőr állapotán. 

Én szeretem, de elsősorban estére használom, a rutin lezárásaként. Szerintem szárazabb bőrre jó lehet nappalra is. Természetesen nem vettem észre a használat során, hogy eltűntek volna a ráncaim, vagy ifjúkori feszességét visszanyerte volna a bőröm, viszont nagyon jó, problémamentes alap hidratálónak tartom, amit két szorgos peptiddel megtámogattak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...