2021. június 30., szerda

Zsíros haj ápolása - kedvenc termékeim


Már egészen régóta ezzel a problémával küzdök és nagyon jól tudom, hogy varázsütésre megszüntetni nem lehet. Főleg nyáron nagyon kellemetlen, az izzadással együtt nagyon ápolatlan hatást tud kelteni a zsíros haj, ami ellen bármit bevetnék. Szerencsére évről évre újabb szuper termékek jelennek meg a kezelésére, amiknek segítségével valamennyire legalább kordában tudom tartani.

A zsíros haj hátterében a fejbőr túlzott faggyútermelése áll, ami sokféle okra visszavezethető. Van aki tényleg bármit csinál, ilyen típusú a haja és kész. De okozhatja a hormonrendszer megváltozása, fokozott stressz, egészségtelen táplálkozás is. Ilyenkor a haj elnehezedik, a hajszálak összetapadnak. 

A megfelelő kíméletes sampon mellett heti egyszer sort keríthetünk a fejbőr radírozására is, ezzel el tudjuk távolítani a felhalmozódott, elhalt hámsejteket, amik csak fokozzák a fejbőr érzékenységét és egyéb problémák forrásai is lehetnek.

 


Nekem most, ezen a nyáron két kedvencem van, az egyik a TRESemmé Purify&Hydrate tisztító peeling hajra és fejbőrre. Kimondottan zsíros hajra ajánlott, segít eltávolítani a fejbőrről a felesleges faggyút, lerakódást, szennyeződéseket. Szinte új életet lehel a hajba, segít az egészséges hajnövekedésben is.

Hialuronsavat, fehér agyagot és kókuszhéj őrleményt tartalmaz, valamint egy kis mentholt a frissítő hatás érdekében. 

Samponozás előtt kell felvinni és szekciónként haladva az egész fejbőrre gyengéden bemasszírozni nagyjából egy percig majd leöblíteni. Utána célszerű samponnal is hajat mosni, bár ez is tisztít, de könnyebb lesz úgy teljesen kiöblíteni is.

Érezhetően jobban és alaposabban tisztít, csodálatos érzés ahogy felfrissíti a fejbőrt.

Az ára szerintem elég kedvező a hasonló típusú fejbőr radírokhoz képest és jól működik!




A másik új kedvencem a Schwarzkopf Professional BC Bonacure Scalp Genesis tisztító sampon. Tele van zsíros hajra gyógyírként szolgáló gyógynövény kivonatokkal, mint zsálya, csalán, rozmaring, mezei zsurló, ezen kívül egy erős B-vitamin kombó is van benne, többek között biotin, folsav, niacinamide és hogy ápoló hatása is legyen, jojoba olaj és panthenol. A rozmaring antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatású, a csalán segít szabályozni a fejbőr faggyútermelését, a mezei zsurló hajerősítő, a biotinnal, folsavval együtt, a zsálya kitűnő érzékeny vagy korpás hajra. 

Gél állagú sampon, nem kell belőle sok, nagyon alaposan és jól tisztít. A zsírosodás ellen tényleg elég hatékony, viszont ha a hajvégeink szárazabbak, mindenképpen használjunk utána hidratáló kondicionálót.

Mindent összevetve ez egy kitűnő és gyengéd sampon zsíros hajra, de érzékeny, akár viszkető fejbőrre is. Tényleg hatékonyan szabályozza a zsírosodást, bár a hajvégeket kicsit száríthatja, de kiegészítő termékekkel ezt is elkerülhetjük.




Végezetül még néhány fontos szabály a zsíros haj ápolásához:


A sampont mindig gyengéden masszírozzuk be a fejbőrbe, ne dörzsöljük erősen

Ne használjuk forró vizet, langyos vízzel öblítsünk

A túl gyakori hajmosást kerüljük

Két hajmosás között érdemes felfrissíteni a frizuránkat egy jó szárazsamponnal

Ha kondicionálót használsz, akkor csak a hajvégekre




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...