2019. július 13., szombat

Heti Miegymás


A Heti Miegymás rovatban ismét olyan érdekes vagy hasznos dolgokkal szeretnék foglalkozni amik a héten valamiért felkeltették a figyelmemet és szeretném megosztani veletek. Ez lehet bármi, vásárlástól a művészetekig, lakberendezés, receptek, események. Remélem találtok majd köztük olyasmit amiért érdemes volt idetévedni :) Ezen a héten környezetvédelemről  lesz szó.

Szóval, tudtátok, hogy a WWF Pandaboltjában szuper szuveníreket vásárolhattok és a bevétel egy része hozzájárul a környezetvédelmi munkájukhoz? A WWF a világ legnagyobb civil természetvédelmi szervezete, a jellegzetes panda logo ismerős a világon szinte mindenütt. A tevékenységük sok mindenre kiterjed, de a veszélyeztetett állatfajok védelme kiemelt helyen szerepel a céljaik között. A boltban tényleg cuki és jópofa dolgokat lehet beszerezni, akár ajándékba, akár magunknak, én például egy hosszúszárnyú bálnát fogok venni a kisfiamnak, ami többek között az ilyen elkötelezett szervezetek munkájának köszönhetően egyelőre lekerült a veszélyeztetett fajok listájáról, bár sajnos a plasztikszennyezés továbbra is veszélybe sodorja őket.



Hosszúszárnyú bálna - 4.900 Ft


Tengeri teknős - 2.600 Ft

Fehér cápa - 3.000 Ft


Fóka - 3.000 Ft




Pandás póló  - 3.800 Ft



Pandás kulcstartó - 1.700 Ft



Ha már szóba jött a műanyag hulladék, ami eláraszt minket, hadd mutassak be néhány annyira nagyon menő vászontáskát, amikhez képest már tényleg ciki szatyrokkal nyomulni:






Van a WWF-nél is, 3.200 Ft







A Pop Portré vászontáskái között találsz hazai és külföldi művészeket, aktivistákat (Lynch, Bowie, Radnóti, Szabó Magda, Frida Kahlo, Greta Thunberg) 

Instagram: @pop.portre







A Meska igazi kincsesbánya vászontáska ügyben, edbags nevű felhasználó táskái nagyon rendben vannak!






Piacra járni tökéletes ez a zöldséges-gyümölcsös tatyó, Agnescor felhasználótól a Meskán





Adományozás témakörben is szeretnék pár ötletet adni, ha valamiért nem szeretnél vagy nem tudsz pénzt juttatni az állatvédő, környezetvédő szervezeteknek, nem árt tudni, hogy mik azok a dolgok amiket szívesen fogadnak mint felajánlást:


  • először is, a legtöbb helyen lehetőség van önkéntes munkára, akár alkalmi jellegűen, illetve vannak szervezett programok pl. szemétgyűjtés, amire jelentkezni lehet, ezért a kedvenc alapítványaink weboldalát, FB oldalt érdemes követni
  • állatmenhelyeken általában örülnek plédeknek, takaróknak, vödörnek, kutyaeledelnek, tisztítószereknek
  • irodaszereket szerintem a legtöbb szervezet szívesen fogad, hiszen adminisztrálni nekik is kell









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...