2020. március 13., péntek

Segítség az aknéra hajlamos bőrnek - Bioderma Sébium tisztító gél




Mivel kombinált típusú a bőröm, szükségem van némi segítségre a kifényesedés, zsírosodás ellen. Fiatal koromban gyakran küzdöttem aknéval, és hormonális jelleggel időnként még most is előfordul. Akinek ilyen típusú a bőre mint nekem, a sok felesleges faggyú miatt könnyebben eltömődnek a pórusai és így megjelenhetnek a pattanások, ezért különösen nagy figyelmet kell fordítani a tisztításra. Persze fontos, hogy kíméletes arclemosót válasszunk hogy kerüljük az irritációt. A Bioderma termékeit több olyan ismerősöm is ajánlotta aki hasonló bőrproblémákkal küzd.

A Bioderma Sébium Gel Moussant habzó tisztító gél gyengéden, de mégis hatékonyan tisztít, szabályozza a faggyútermelést. 



Az összetevői között találunk cink szulfátot, ami sokat javíthat a pattanásos bőr állapotán, valamint tejsavat is, ami az elhalt hámsejtek eltávolításában segít. Ezen kívül gingko biloba levél kivonatot is tartalmaz, ami természetes bőrtisztító hatású, kimondottan hatékony zsíros, pattanásos bőrre, de antioxidáns hatású is. 

Illatanyag ugyan van benne, de viszonylag enyhe citrusos-mentás jellegű. Ettől eltekintve rendben van az összetevők listája.




Szerencsére tényleg nagyon gyengéd a bőrhöz mégis rendkívül alaposan tisztít. A leírásban szerepel, hogy a szemkörnyék is jól tolerálja, én azért a biztonság kedvéért azt kihagyom. Minden szennyeződést nagyon szépen eltávolít és friss lesz tőle az arc. 

Viszonylag rövid használat után is sokat javít a zsírosodáson és tisztábbá teszi a bőrképet. Sokat javított a T zónám állapotán, ugyanakkor nem szárította a többi részt. A hormonális jellegű esetleges pattanások is gyorsabban eltűnnek amióta ezt használom.

Szóval a bőröm egészségesebbnek tűnik tőle és láthatóan jobb állapotban van. 




Nagyon bírom a pumpás adagolóját is, komolyan, miért nem alapból ilyen mindegyik arclemosó?



Egy pumpálásnyi bőven elég alkalmanként, így sokáig elég lesz. Jelenleg a férjemmel közösen használjuk, mert az ő bőrének is jót tesz, mindketten meg vagyunk vele elégedve. A melegebb hónapokban pláne jól fog jönni egy ilyen arctisztító.

Ráadásul tényleg nagyon praktikus ez a kiszerelés, a zuhany alatt is könnyen lehet használni, annyira megkönnyíti és meggyorsítja a dolgokat :)

Tényleg érdemes kipróbálni ha aknéra hajlamos vagy kombinált/zsíros bőrtípusod van!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...