2014. január 22., szerda

Dermaroller tapasztalatok I.



Tegnap kipróbáltam! Ijesztőnek tűnik a dolog, arról van szó, hogy az arcunkon egy rengeteg kis tűvel felszerelt görgős izét végigtologatnak párszor amitől a bőr 3-5 kezelés után megújul. Segít az apró ráncok, hegek eltüntetésében, a bőr kollagén termelése fokozódik. Én is azt várom ezektől a kezelésektől hogy kevésbé lesz egyenetlen az arcbőröm és összességében simább, üdébb lesz és főleg kevésbé tág pórusú. A hatásra még várni kell, mert természetes regenerációs folyamatokat indít a bőrben ami kb. egy hónap múlva fog igazán látszani. Ez a görgős eszköz apró mikrosérüléseket ejt a bőr felszínén, ez indítja be a kollagén termelést, ennek hatására pedig általánosan javul a felszín.

De térjünk rá a személyes tapasztalatokra. Én azért választottam ezt, mert megfizethető, jókat olvastam róla, látványos eredményeket ígér és pont annyira ijesztő csak, hogy még ki merjem próbálni. Kb. 1 órás időtartamra számítottam. Először célszerű tisztázni hogy nem ellenjavalt-e a kezelés, tehát ha bármi egészségügyi problémád van, inkább kérdezz rá, hogy akkor neked lehet-e. Na és persze lidokain érzékenység esetén sem javasolt.
Szóval. Alapos arctisztítás és peeling után a kozmetikus bekeni az arcunkat lidokainos krémmel és egy fóliát helyez rá, ami segít hogy hamarabb hasson. Nekem speciel ez volt a kezelés legkellemetlenebb része, mert annyira fura zsibbasztó érzés amikor hatni kezd. Közben jó esetben dumálgattok így eltelik az idő amíg megfelelően érzéstelenít. Majd következik a rollerezés aminek során jó néhányszor véggiggörgetik az arcon az eszközt. Bármiféle szurkáló vagy csiklandozó érzés egyedül a homlok és az orr területén érezhető, de egyáltalán nem vészes. Az arcomnál meg egyáltalán semmit nem éreztem. Nem volt semmi túlzott vérzés vagy ilyesmi amivel riogattam magam, abszolút kellemes és tűrhető volt az egész. Ezen a ponton egyébként bőrtípusnak megfelelő hatónayagot is lehet bevinni.
Majd fertőtlenítés következik és kapunk egy nyugtató maszkot, végül még valami finom krémmel bekennek és végeztünk is. Bőrpír az mindenképpen lesz, ez kábé annyira erős csak mintha valaki nagyon, nagyon kínos helyzetbe hozott volna minket vagy mondjuk kicsit megkapott volna a nap. Ez a pirosság aznapra már megmarad, úgyhogy célszerű estére időzíteni a kezelést és jó közel parkolni...Másnapra viszont semmi nyoma! Innentől kezdve napközben fényvédős arckrémet kell viselnünk, tilos a szolárium és kerülni kell az erős napsütést. A kezelések között 2-3 hét telik el.
Ahogy a neten elnéztem eléggé különbözőek az árak, szóval érdemes körülnézni, vagy csomagos ajánlatokat, bérletet keresni. Nagyon fontos, hogy ez valóban nem fáj, tehát ha az első kezelés során majd megőrülsz a fájdalomtól akkor ott valami nem stimmel.
Állítólag a végső eredmény tényleg csak idővel látszik, úgyhogy folyamatosan dokumentálom majd, hogy milyen változásokat észlelek. 

2 megjegyzés:

  1. Én is csináltattam a Beauty Clinic-nél és nagyon meg vagyok elégedve az eredménnyel. Itt egy kis leírás a dologról: http://beautyclinic.hu/dermaroller-hyamatrix-val/ Csak ajánlani tudom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez szenzációs! Azt láttam, hogy dekoltázsra is használják, de hogy striákra is, ez remek. Neked se fájt egyáltalán ugye?
      Tulajdonképpen akkor pont olyan problémákra jó amiket krémekkel egyáltalán nem lehet megoldani, mint pl. nálam az egyenetlen arcbőr. Alig várom, hogy beszámolhassak én is az eredményekről :)

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...