2014. február 14., péntek

Tippek Valentin napra - erőlködésmentesen, lazán

Első körben szeretném kijelenteni hogy nem szoktam nagyon rázizzenni a Szerelmesek napjára, de szeretem az édes meg romantikus dolgokat, szóval emiatt nem mehetek el csak úgy az ilyen ünnepek mellett. De mégha el is akarnék slisszolni, mégsem tehetem meg mert Férfim például közölte hogy most ő készít nekem vacsorát, így aztán persze agyalok mindenféle kicsinosításon meg desszerten meg mitvegyekfel, ilyesmi....:) Szóval végül is benne vagyok most már nyakig, meg persze Pinteresten, Youtube guruknál és blogokon hetek óta Valentin őrület van, így már annyi szuper dolgot láttam...elég lenne az összes hátralévő február 14-re :))



De nem szeretném ezt nagyon hivatalosra venni, meg mi is otthon leszünk kettesben úgyhogy ennek megfelelően szeretnék pár ötletet, tippet adni.



Kezdjük a ruhával, frizurával, sminkkel:

Öltözék:

1. Nem szükséges teljesen kifordulni magunkból, ha alapvetően farmeros pólós típusok vagyunk akkor lehetünk farmerben és pólóban, csak adjunk neki egy kis szexi fűszert, dobjuk fel valami csinos ékszerrel, sminkkel 





2. Ha a hétköznapokban is szívesen viselünk szoknyát-magassarkút akkor a határ a csillagos ég, de ha kényelmesen akarjuk érezni magunkat akkor célszerű olyan ruhát vagy szoknya-felső párost választanunk amiben kényelmesen érezzük magunkat, ne kelljen feszengenünk. A ceruzaszoknya, szűk póló/blúz kombináció szerintem mindig elegáns és nőies





Frizura:

Érdemes valamilyen nőies romantikus frizurát választanunk, laza hullámok vagy valamilyen édes-kócosan feltűzött haj megteszi







Smink:

Sokféle szóba jöhet, én erre a napra a rózsaszínes szemfestést, vagy vörös rúzs-fekete tusvonal kombinációt ajánlanám






Étel:

Ha otthon eszünk akkor valami finom, különleges fűszerezésű csirke jázmin rizzsel mondjuk, vagy valami könnyű tésztaétel és a desszertnek sem kell túl bonyolultnak lennie, csokiba mártott eper vagy narancsgerezdek, krémsajttal töltött eper, szív alakú piskóta karamellöntettel, vagy egy pohárkrém vaníliapudinggal, erdei gyümölcsökkel, tejszínhabbal például elronthatatlan és nagyon mutatós. Italnak pezsgő, finom vörösbor, ilyesmi.


Csirkemellet vagy csirkecombot fél órára pácolj be lime-chili-fokhagyma-olívaolaj keverékébe majd süsd át gyorsan serpenyőben és tedd tespibe, sózd borsozd és süsd készre. Ha kisebb darabokra vágod a csirkemellet akkor elég csak serpenyőben átsütnöd. A pác lehet citrom-méz-chili is vagy bármi, amit kedvelsz.


A tésztaétel is lehet valami vajas-citromos-petrezselymes-szerecsendiós egyszerű finomság. Vagy tonhalas tészta, kapribogyóval, olivával. Vagy paradicsomos-csípős.

Persze igazi macsóknak is meglágyíthatjuk a szívét, némi szív alakúra hajtogatott bacon szalonnával...:


Mutatós, egyszerű desszertek:




Mascarponét elkeverünk porcukorral/nyírfacukorral, kevés citrom vagy lime lével, héjjal, ezt belekanalazzuk a kivájt eprekbe és kekszmorzsába mártjuk a tetejét - kész a mini sajttorta :)



Dekor:

gyertyák, mécsesek tömérdek jelleggel - egy elhagyatott iparterületből vagy egy hangárból is romantikus helyet varázsolnak egy csapásra







Képek forrása: Pinterest








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...