2016. augusztus 29., hétfő

Naturalium mandulás-pisztáciás tápláló hajmaszk


Már volt dolgom Naturalium termékkel úgyhogy sejtettem hogy bitang jó illata lesz ennek a hajmaszknak - de ez egyszerűen zseniális! Csodálatos pisztácia és mandulaillat, andalítóan finom.
A Naturalium kozmetikumokra az Iparfüméria webáruházban találtam rá, a Nuts termékek közül az extra tápláló Naturalium Nuts Almond and Pistachio hajmaszkot választottam. Ezen kívül van még makadámiás és brazil diós is. A cég nagy hangsúlyt fektet arra hogy a készítményeiknek valódi illata legyen, minél egyszerűbb és természetesebb. Olyan aromákon dolgoznak ami emlékeket idéz fel és jó érzéseket kelt.
A Nuts termékskálában az ápoló hatás maximalizálásának érdekében két tápláló összetevőt vetnek be, az eredmény pedig duplán hidratált, regenerált haj.




A mandulaolaj táplál, hidratál valamint puhítja és fényessé teszi a hajunkat. Ebben az olajban szinte a legmagasabb a telítetlen zsírsav tartalom, E és B vitamint és aminosavakat tartalmaz. A pisztáciakivonat pedig kimondottan a vékony, töredezett haj extra táplálásában segít - antioxidánsokban, fehérjékben és vitaminokban gazdag. Ez a két összetevő együtt kimondottan alkalmas a nyáron igénybevett haj újjáélesztésére is :) Keratin is van benne, ami főleg a meggyötört hajra gyógyír.



Törölközőnedves hajra kell felvinni, de vigyázzunk hogy a hajtövekre ne kerüljön, mert zsírosíthat. Inkább a haj alsó részére koncentráljunk és 3-5 percig hagyjuk fent. Én mindig a lehető legtovább szoktam, szóval minimum 5 percig. Közben élvezzük a csodálatos illatot!
Közben akár ki is bonthatjuk az összegubancolódott hajunkat, vagy csak simán lazíthatunk. Végül tényleg alaposan le kell mosni.


Engem már az illata elvarázsolt, de a hatása sem hagy kívánnivalót maga után. Tényleg szépen táplálja és puhítja a hajamat és külön feltűnt, hogy fényesebbek is a tincseim. Egyedül arra kell vigyázni hogy a hajtöveket kerüljük el, mert ez tényleg inkább az igénybevett, szárazabb hajvégekre való. 
Megnyugtatóan kevés összetevőt tartalmaz: parabéneket és ásványi olajakat egyáltalán nem, keratint, panthenolt, édesmandula olajat és pisztácia kivonatot viszont igen.

4 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Teljesen igazi mandula és pisztáciaillat, szinte egyenlő arányban érzem őket. Kicsit olyan mintha egy marék darált mandulába és pisztáciába szagolnék bele. Természetesen a mandula miatt van enyhén marcipános jellege - de nem az az émelyítően édes, hanem sokkal természetesebb.

      Törlés
    2. Jaj Istenem, akkor ez nekem való :D Látom van belőle testvaj is, na az lesz a következő a listán, amelyet megveszek. És a többit próbáltad? Brazil dióst meg a másikat?

      Törlés
    3. Még nem, de tervezem! Biztos hogy azok is nagyon tetszenének, úgyhogy rajta vannak a kívánságlistámon :)
      Pont az imént egy kávézóban pisztáciás szirupot kértem a kávémba, és kicsit mű illata volt, pedig az élelmiszer :) Gondoltam is, hogy a balzsamom illata jobban hasonlít az igazi pisztáciára :D

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...