2021. november 30., kedd

Kedvenc baba-mama kozmetikumok

 

Már a terhesség időszaka alatt rájöttem, hogy teljesen új dimenziók nyílnak a bőrápolásban, másfajta termékekre volt szükségem. A baba és kisgyermek bőrének ápolásában pedig szintén teljesen új dolgok kerültek a látókörömbe, amik közül sok mindent magam is használok a mai napig. Ezt a bejegyzést most két részre osztom, az egyik a számomra nélkülözhetetlennek bizonyult kozmetikumokról fog szólni, a másik pedig néhány szuper kényeztető termékről. Szerencsére már hatalmas a választék a baba mama kategóriában is!


Must-have kategória





Az egyik első dolog amivel megismerkedtem az a La Roche-Posay Cicaplast Baume B5 nyugtató és megújító balzsam, a kisfiam enyhe ekcémáját sikerült vele teljesen rendbehozni és azóta is használja az egész család tulajdonképpen. Ennek mindig ott kell lennie a polcon. Panthenol és madecassoside tartalmának köszönhetően nyugtatja az irritált, száraz bőrt, csecsemők bőrén is biztonsággal használható, parfümmentes.



Az első fogak tisztításához és a fogzás miatt fájó íny gyengéd masszírozásához való ez a NUK Teeth szett, de az én kisfiam ezt simán rágókának is használta egy idő után mert annyira jólesett az ínyének, szóval ez az egyik legjobb vétel a fogápolással való ismerkedéshez és fogzás esetén is.









Bevallom, mielőtt megszületett a kisfiam, sosem hallottam a koszmóról, ami babáknál egy gyakori, ártalmatlan elváltozás a hajas fejbőrön, tulajdonképpen a seborrheás dermatitis egy enyhe formája, amit gyengéden el lehet távolítani például egy ilyen speciális fésűvel, mint például a Chicco koszmóra való fésűje, úgy hogy előtte kis babaolajat kenünk a fejbőrre, majd gyengéden ezzel átmasszírozzuk. 





Szintén a babakori ekcéma miatt kedveltük meg a La Roche-Posay Lipikar Syndet AP+ krémes tisztító gélt, ami gyengéden távolítja el a szennyeződéseket és közben táplálja a baba bőrét. 







Nedves törlőkendőből sosem elég, jó ha van belőle a pelenkázó mellett, az étkezőasztalnál, a kocsiban, a táskában, mindenhol! Nekünk popsitörlésre elég jól bevált a Klorane körömvirágos törlőkendője, puha, finom és mégis hatékony.





A terhességem alatt szinte vallásos buzgalommal kenegettem magam a Bio Oil bőrápoló olajjal és most már a Natural verziója is elérhető. Szerencsére nem is lett striám egyáltalán, többek között talán ennek is köszönhetően.



Ez ugyan nem kozmetikum kategória, de nekünk óriási segítség volt a Philips Avent Baby Monitor SCD502 klasszikus bébiőr, amit a mai napig használunk, tökéletesen működik, soha nem volt gondunk vele és ráadásul egy mini éjjeli lámpa funkciót is be tud tölteni ha bekapcsoljuk rajta.






Fun stuff







Ezzel a Mancs őrjáratos törlőkendővel biztosan akkor is hagyja gyermekünk megtörölni az arcát ha már rohanna játszani :)




A Jack N' Jill természetes fogkrém többféle ízben kapható, de az egyik legszuperebb a banános, imádja a kisfiam! Fluoridmentes.






A Tetesept űrhajós fürdőgyöngyeivel is remekül fel lehet dobni a fürdést, ételfestékkel készült, paraffin és szilikonmentes.






A Mancs őrjáratos fürdőtabletták is nagy sikert aratnak a kis rajongók körében :)




A Tetesept szörnyecskés konfetti fürdősója is élménnyé varázsolja a fürdetést. Kakaóvaj tartalmával ápolja a gyermekek bőrét. 3 éves kortól.















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...