2016. február 26., péntek

Megoldás hajhullásra, elvékonyodott hajra - Nioxin System 2 kozmetikai szett


A fodrászom értesített róla, hogy az Iparfümérián felbukkantak a kínálatban a Nioxin termékek és mesélte hogy egy vendégének csodás eredményei voltak vele. Mivel mostanában én is észrevettem hogy ráférne a hajamra egy kis turbózás, egyből körül is néztem. Végül egy olyan csomag mellett döntöttem ami láthatóan vékonyodó finom hajra való, ez a 2-es rendszer. Többféle hajproblémára is kínálnak megoldást ezen kívül, úgyhogy érdemes áttanulmányozni.

Az alapító Eva Graham a szülés után kezdett mélyebben foglalkozni a hajhullással és szakértőkkel, bőrgyógyászokkal együttműködve alkotta meg a Nioxin termékeket.

Pillanatnyilag az alábbi kategóriák vannak a különböző hajgondokra:

  • Thinning Hair System Kits ( vékonyodó haj )
  • Scalp Renew ( anti-aging, fejbőrmegújító )
  • Intensive Treatment ( különleges, intenzív kezelések )



Én az "észrevehetően vékonyodó haj" szettet ( Nioxin System 2) választottam, ami tartalmaz egy sampont, egy balzsamot és egy fejbőr+haj kezelést:

  • Tisztító sampon a finom természetes haj jelentős elvékonyodása ellen
  • Kondicionáló a finom természetes haj jelentős elvékonyodása ellen
  • Ápoló a finom természetes haj jelentős elvékonyodása ellen



Ez egy háromlépéses rendszer, először használjuk a sampont, majd a kondicionálót, végül a törölközőnedves hajra felvisszük az ápolót és bemasszírozzuk.


A samponnak és balzsamnak egyaránt enyhén mentolos illata van és a fejbőrön is mentolos érzetet hagy. A sampon nagyon jól tisztít, néha elég egy mosás is, pedig más samponokkal általában kétszer mosom meg a hajam.


A balzsam pedig felülmúlta a várakozásaimat! Jobb mint bármelyik kócmentesítő amit valaha próbáltam, pedig alapvetően nem is erre a problémára lett kitalálva - bár nyilván mivel vékony száló hajra való, ezért kíméletesebb. Nagyon sokáig öblítem, pedig valószínűleg nem is kéne, de a mentolosság miatt úgy érzem mintha még lenne a hajamon. Viszont kevés balzsamnál érzem ennyire erősnek és jó állagúnak a hajam már öblítéskor is.


Ez pedig az utolsó lépés, a 'Scalp Treatment' ami egy hab, amit először jól fel kell rázni, majd felvinni a fejbőrre és bemasszírozni. Állítólag okozhat némi pirosodást, de nekem még sosem volt vele ilyen gondom, pedig több mint egy hónapja használom.

Eredmény:

Egy hónap alatt azért még nem lett oroszlánsörényem, de észrevehetően kevesebb hajam hullik, például hajmosáskor alig pár szál és összességében egészségesebbnek és erősebbnek érzem a hajam, felfedeztem már bébihajakat, "antennákat" is. Nekem igazából az volt a problémám, hogy elég sokszor hordtam fejtetőn kontyban a hajam és úgy vettem észre hogy kétoldalt a hajvonalnál ritkul, meg úgy összességében kevesebbnek, laposabbnak éreztem. Most így egy hónap után ismét felraktam a hajam kontyba és megnyugodva tapasztaltam hogy a jelenség már nem annyira szembetűnő. Szóval igen, azt kell hogy mondjam, hogy az én kis gondomra ez volt a megoldás. Lehet hogy nem állandóan fogom használni, de kúraszerűen biztosan, pláne az ilyen télből tavaszba való átmenetkor szinte új életet lehel a hajba!

Amit még észrevettem, hogy néha szinte ápoló olaj sem kell már a hajvégeimre, mert egyszerűen kevésbé töredezik, mivel mást nem változtattam, valószínűleg ezt is a Nioxinnak köszönhetem.

Ha valaki csak kipróbálni szeretné, akkor  mindenképp ezeket a kozmetikai szetteket javaslom, mert legalább egyhavi adag ( de nekem még mindig van belőle, vállig érő hajhoz használom ) - és lehetőséget biztosít hogy megismerjük. Aztán ha bejön akkor meg lehet venni a teljes kiszerelésű termékeket, amik egyébként az Iparfümérián most tényleg nagyon jó áron vannak. 

4 megjegyzés:

  1. Nálam inkább a dróthaj a probléma, a korai őszülés miatt. Amikor hajat vasalok, akkor a tövet meg szoktam emelni, nem lapul le a hajam 3 napig. Mindig selymes vékony szálú hajat akartam, sosem jó az, ami van :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát a selymes vékony szálú hajról tudnék mesélni, emelő, dúsító és formázó készítmények nélkül keserves látvány :) Persze ha kétszer ennyi hajam lenne, akkor nem probléma :)
      A hajvasalós tippet kipróbálom, köszi!

      Törlés
  2. Sajnos a vashiánytól kihullott a fél hajam..legalább. A körmeim is törnek. Ki fogom ezeket a termékeket próbálni. Persze szedem a vas vitamint meg a Biovanne kapszulát is, de kellene még egy löket:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem is tudtam hogy a vashiánytól ilyesmik történhetnek! Honnan jöttél rá? Esetleg próbáld meg még a sörélesztőpelyhet, én most kezdtem szedni, napi 2 kiskanállal, hogy belülről is megtámogassam a hajerősödést. Meglepően finom íze van, arról majd csak később tudok beszámolni, hogy a hajamra hogy hatott :) De olvastam róla és jónak tűnik.

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...