Tegye fel a kezét, akinek jól jönne egy rendkívül egyszerűen és szuperhamar összedobható, egészségessé átdolgozott last minute karácsonyi süti receptje? Tökéletesen karácsonyi ízvilágú és már sütés közben mennyei illatot varázsol a lakásba. Mindennel együtt maximum negyven perc!
Fahéjas puffancs
- 10 dkg finomliszt
- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 5 dkg zabliszt
- 12,5 dkg vaj
- 10 dkg kókuszvirág cukor
- 2 tk mézeskalács fűszer
- 1 tojás
- vanília őrlemény
- fél csomag sütőpor
- 1 citrom héja reszelve
- 1 csipet só
Forgatáshoz: 1 evőkanál fahéj, 3 evőkanál kókuszvirág cukor
Ha még egészségesebbé szeretnénk, akkor édesíthetünk nyírfacukorral, eritrittel is, a vajat pedig helyettesíthetjük kókuszolajjal, ha tojásmentessé szeretnénk tenni, akkor egy evőkanál őrölt lenmagot 1-2 evőkanál vízzel keverjünk el és hagyjuk állni pár percet és azt tegyük hozzá tojás helyett, de néhány evőkanál cukormentes almapüré is megteszi, a lényeg hogy nagyjából összeálljon a tészta.
A liszteket elkeverjük a sütőporral, citromhéjjal, vaníliával, sóval, mézeskalács fűszerrel, majd elmorzsoljuk az egészet a hideg vajjal. Ezután hozzáadjuk a tojást és a cukrot. Összegyúrjuk, diónyi golyókat formázunk, amiket beleforgatunk a fahéjas cukorba. Sütőpapírra tesszük őket és 170 fokon 15-20 percig sütjük. Mindenképpen megrepedezik, ne aggódjunk, ez a design része.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése