2018. december 21., péntek

Gyors, egyszerű, egészséges és finom - Fahéjas puffancs


Tegye fel a kezét, akinek jól jönne egy rendkívül egyszerűen és szuperhamar összedobható, egészségessé átdolgozott last minute karácsonyi süti receptje? Tökéletesen karácsonyi ízvilágú és már sütés közben mennyei illatot varázsol a lakásba. Mindennel együtt maximum negyven perc! 




Fahéjas puffancs

  • 10 dkg finomliszt
  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 5 dkg zabliszt
  • 12,5 dkg vaj
  • 10 dkg kókuszvirág cukor
  • 2 tk mézeskalács fűszer
  • 1 tojás
  • vanília őrlemény
  • fél csomag sütőpor
  • 1 citrom héja reszelve
  • 1 csipet só
Forgatáshoz: 1 evőkanál fahéj, 3 evőkanál kókuszvirág cukor


Ha még egészségesebbé szeretnénk, akkor édesíthetünk nyírfacukorral, eritrittel is, a vajat pedig helyettesíthetjük kókuszolajjal, ha tojásmentessé szeretnénk tenni, akkor egy evőkanál őrölt lenmagot 1-2 evőkanál vízzel keverjünk el és hagyjuk állni pár percet és azt tegyük hozzá tojás helyett, de néhány evőkanál cukormentes almapüré is megteszi, a lényeg hogy nagyjából összeálljon a tészta.




A liszteket elkeverjük a sütőporral, citromhéjjal, vaníliával, sóval, mézeskalács fűszerrel, majd elmorzsoljuk az egészet a hideg vajjal. Ezután hozzáadjuk a tojást és a cukrot. Összegyúrjuk, diónyi golyókat formázunk, amiket beleforgatunk a fahéjas cukorba. Sütőpapírra tesszük őket és 170 fokon 15-20 percig sütjük. Mindenképpen megrepedezik, ne aggódjunk, ez a design része. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...