2014. június 1., vasárnap

Vasárnapi finomság - Zöldséges quiche


Könnyű, egyszerű nyárköszöntő finomság.

Hozzávalók:

A tésztához: 20 dkg liszt ( nálam zabpehelyliszt és teljes őrlésű liszt keveréke ), 10 dkg vaj vagy kókuszolaj, 1-2 evőkanál hideg víz, 1 teáskanál só

A töltelékhez: zöldségek ízlés szerint, 2 tojás, 10-15 dkg reszelt sajt és 1,5 dl tejszín, só


Először elkészítjük a tésztát. A vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a sót és egy-két veőkanál hideg víz hozzáadásával tésztát gyúrunk belőle. Ne legyen túl kemény, de ne ragadjon. Ha ragad, adhatunk hozzá még lisztet, ha túl kemény akkor picike vizet. Ha kész, legalább egy órára folpackba csomagolva hűtőbe tesszük.


Amíg a hűtőben pihen addig előkészítjük a zöldségeket. Nálam most egy kis spenót ( kicsit megpárolva ), kukorica ( szintén megpárolva, konzerv kukoricánál persze nem kell ) és koktélparadicsom felkarikázva meg díszítésnek egy kis piros kaliforniai paprika.


A töltelékhez lereszeljük a sajtot, hozzáadunk két tojást és a tejszínt, ízlés szerint sózzuk.


Kivesszük a tésztát a hűtőből, kinyújtjuk nagyjából, és beleegyengetjük a piteformába. Ha teflonos a forma akkor ki kell kenni vajjal előtte. Megszurkáljuk villával. Majd 5-7 percig kb. 220 fokos sütőben sütjük, hogy kicsit megkérgesedjen. Kivesszük, elterítjük rajta a zöldségeket és ráöntjük a tejszínes-sajtos keveréket. Majd visszatesszük 180 fokos sütőbe és készre sütjük. Akkor jó, ha némileg pirosra sül a teteje.


2 megjegyzés:

  1. Rendkívül gusztusos, egészen biztos, hogy ki fogom próbálni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen és az a jó benne hogy bármilyen zöldséggel el lehet készíteni, igazi joker :)

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...