2013. december 17., kedd

Inspiráció - Karácsonyi dekorációTöbbféle módon lehet egy kis ünnepi hangulatot csempészni az otthonunkba, szeretném nektek bemutatni az általam is kedvelt stílusokat az elegánstól a rusztikusig. Remélem mindenki talál benne kedvére valót és könnyen megvalósíthatót!

Tipp: Érdemes a szenteste előtti 1-2 napban beugrani barkácsáruházakba, lakberendezési áruházakba, sok helyen ilyenkor már leárazzák a karácsonyi dekorációt minimum 30%-50%-al.


1. Elegáns, jó ízléssel túldíszített. Talán ezt lehet látni a legtöbb magazinban illetve az áruházak előre elkészített dekorációi is mostanában ehhez hasonlítanak. A lényege hogy nagyjából hasonló tónusú tárgyakat, díszeket halmoz, szinte már terepasztal jellegűen. Megfelelően elkészítve remekül tud mutatni! Ebben az a jó, hogy nemcsak karácsonyi díszeket használhatunk hozzá, hanem bármit ami illik a képbe: tortatálak, mécsestartó házikók, porcelánfigurák, csipkék, szép üvegek, bonbonierek.

Forrás: nellyvintagehome.blogspot.com

2. A következő módszer, hogy fogunk egy üvegedényt és belehalmozunk mindenféle ünnepi jellegűt, vagy egy üvegbúrát és betuszkolunk alá szintén karácsonyias dolgokat amik beférnek oda...


Ez az egyik kedvencem: üvegbúra alatt ezüstszín gyertyatartókban gyertya helyett toboz+ egy kis hóspray. 


De bármit használhatunk ami nekünk ünnepinek számít, például cukorkákat, masnikat.Kézenfekvő és szuper ötlet karácsonyfadíszeket halmozni egy üvegedénybe

3. Rusztikus dekoráció. Toboz, fenyőágak, dió, fahéj, csillagánizs, szegfűszeg, fadarabok, háncs, moha, bogyós ágak,  almák, narancsok, kosarak stb.4. Minimalista. Egy-egy jól megválasztott, markáns, letisztult darabot állít a középpontba. 


Ezüst tálcán, parafadugókba rögzített fenyőág darabkák ( a képen műfenyőből, ha jól látom )


Papírcsillag koszorú


Fehér ünnepi díszlet gyertyákkal, szőrmével


Három kis fehér mécsestartó


Barna, piros, fehér - egyszerűen, lazán


Néhány csillogó hópehelydísz felakasztva
Képek forrása: Pinterest


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...