2015. október 23., péntek

Gardrób rendszerezés 5 lépésben

Most ismét egy kis gardrób pakolás témát hoztam, tekintve hogy a mai napom erről szól, úgyhogy hajrá nekem és hajrá azoknak akik szintén erre adják a fejüket! :)




  • Az első és legfontosabb lépés, hogy mindent pakolj ki és próbáld meg valamilyen kategóra szerint csoportosítani, pl. nadrágok, szoknyák, pulcsik. Ez azért fontos mert látod, hogy teszem azt 10 tökéletesen egyforma farmered van, így nem esel abba a hibába hogy vásárolsz még kettőt a hónapban. Ugyanakkor a régóta ide-oda rakosgatott holmik is napvilágra kerülnek és eldöntheted hogy a 3 éve nem hordott kockás szoknyádat dugdosod-e még 3 évig vagy elajándékozod/eladod/kidobod.


  • Adj időt magadnak, nézd végig a darabokat és mindegyiknél tedd fel az alábbi kérdéseket:
Volt-e rajtam az elmúlt egy évben?
Tervezem-e viselni a következő egy évben?
Tükrözi-e a stílusomat, megfelel-e annak a képnek amit az öltözködésemmel szeretnék kifejezni magamról?
Egyáltalán jó rám, jól áll, nem kényelmetlen?



  • Ha végeztél a morfondírozással akkor drasztikus módon dobálj mindent egy külön kupacba ami kényelmetlen, nem hordod és nem is tervezed hordani, nem áll jól, nem a te stílusod. Később ezt még tovább szortírozhatod, hogy hová kerül majd ( a lényeg hogy vissza a szekrénybe NE :)


Forrás: Pinterest

  • A megmaradt darabokat aztán csoportosíthatod több szempont alapján is, mennyire gyakran viseled, évszakok vagy színek szerint. A jobb átláthatóság érdekében az abszolút nem évszaknak megfelelő ruhadarabokat érdemes eltenni szem elől és a gyakrabban viselt holmikat pedig könnyen elérhetővé tenni

  • Fényképezz! Ha a nagy válogatás közben találsz olyan darabokat amik összeillenek de még sosem gondoltál rá, hogy együtt viseld őket, csinálj az összeállításról egy fotót, hogy később eszedbe jusson



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...