2019. január 21., hétfő

NIOD Survival 0 szérum


Nekem azt hiszem a The Ordinary Natural Moisturizing Factors + HA hidratáló volt a fehér nyúl, amit követve eljutottam a Deciem csodaországába, észrevétlenül egyre beljebb és beljebb, először a Buffet szérum, aztán a Lactic Acid, a Niacinamide, a hialuron szérum....innen már csak egy ugrás volt a Hylamide és végül elértem a NIOD termékekhez is. Ha esetleg lenne valaki akinek ismeretlenek ezek a nevek, röviden annyi, hogy a Deciem - The Abnormal Beauty Company nevű cég néhány éve teljesen letarolta a szépségipart, megfizethető és jól bevált hatóanyagokat tartalmazó termékeivel. Nem rejtik a kozmetikumokat mindenféle misztikus fantázianevek mögé, nem igazán költenek reklámra, legalábbis nem a hagyományos módon és a design is inkább gyógyszertári mint szemfényvesztő, a termékek elnevezésén sem dolgozott sokat a kreatív csapat, mert általában a fő összetevőről kapják a nevüket. Alapítója Brandon Truaxe némileg kiábrándulva a szépségiparból az egyszerűség, egyértelműség és megfizethetőség felé fordulva alapította meg sorra az új márkákat. 
A The Ordinary kínálja ezek közül a legkedvezőbb árú kozmetikumokat, aztán egy fokot feljebb lépve jön a Hylamide, még koncentráltabb hatóanyagokkal és végül a nagyágyú a NIOD amihez szinte már szakértőnek vagy legalábbis szépségápolás mániásnak kell lenni - persze ez nem feltétlenül igaz, mert a weboldalukon és a forgalmazók oldalain is természetesen minden szükséges információt megtalálunk.



Szóval a NIOD legkeresettebb termékei a Copper Amino Isolate szérum és a Superoxide Dismutase Saccharide permet de én most így elsőre a Survival 0 szérumot vettem meg, ami érdekesnek tűnt és az ára is barátságosabb a többinél. A Survival vonal az oxidatív stressz káros hatásait igyekszik kiküszöbölni, a szmog, környezetszennyező anyagok, infravörös és kék fény romboló hatásától is véd. A többi kozmetikum egyébként fényvédős, a Survival 0 viszont nem, így éjszakára is ajánlják.




Ettől a szérumtól nem csodát várok, hanem azt amit ígér, védelmet a bőröregedést felgyorsító környezeti tényezők ellen, így nem tudok olyasmiről beszámolni hogy egyik napról a másikra eltüntette a ráncaimat. Egy ilyen terméknél tényleg egyszerűen bízni kell abban, hogy a bőrápolási rutinba beillesztve segít fiatalabban tartani :) De az összetevők ismeretében erre tényleg jó esély van, nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, többek között Superoxide Dismutase is van benne. Ezen kívül fermentált hatóanyagok és prebiotikumok is megtalálhatóak benne, amik szintén hozzájárulnak az egészségesebb bőrképhez. Nagyon átgondolt és alapos kis szérum ez, pontról pontra beazonosítottak minden káros hatást és belepakolták azt ami megvéd tőle:

  • Tisztított lutein: körömvirágból kivont hatóanyag ami a kék fény hatása ellen véd
  • Superoxide Dismutase: a bőr egyik leghatékonyabb természetes antioxidánsa, kitűnően segít a szabadgyökök elleni harcban. Ez tulajdonképpen egy enzim ami az egyik legártalmasabb szabadgyököt, a szuperoxidot semlegesíti.
  • Dymethylmetoxy Chromanol: szintén kimagaslóan jó antioxidáns, a resveratrolnál is hatásosabb, a stressz és a légszennyezés károsító hatásaitól is véd
  • Frakcionált melanin: a környezeti károsodások több formája ellen, de kimagaslóan a kék fény ellen véd
  • Pycnogenol: szintén nagyágyú, a tengerparti fenyő kivonata, szuper antioxidáns, rengeteg kutatás készült róla ami alátámasztja a védelmező hatását, ráadásul gyulladáscsökkentő, antikarcinogén, minimalizálja és visszafordítja a napsugarak miatti bőrkárosodás folyamatait!
  • Paradicsom Karotinoid Komplex: csökkenti a fénynek kitett bőr pirosodását
  • Glüko-Oligoszacharid és Inulin Prebiotikum Komplex: ha a bőrön jelen lévő káros és hasznos mikroorganizmusok egyensúlya felborul, az irritációt, bőrproblémákat okozhat. Ez a komplex a jótékony baktériumok működését támogatja.
  • Tisztított mélytengeri alga: nyugtató hatású, erősíti a bőr ellenálló képességét
  • Tisztított mediterrán barna alga: támogatja a kálcium hasznosulását
  • Tisztított keserűfű: az infravörös sugárzás bőrkárosító hatásai ellen lép fel


Nos, ugye ismeritek azokat a méregdrága táplálékkiegészítőket amik örök életet meg rákmegelőzést és egyebeket ígérnek? Hát ez olyasmi csak egy flakonba zárva és a bőrünkre kenjük. Elsősorban estére ajánlják, de a jellegét tekintve nappalra is használható, csak tudomásul kell venni hogy a többi Survival kozmetikumtól eltérően ebben nincs fényvédő így azt még kell fölé tenni.




A textúrája krémes és enyhén barnás-narancsos színe van, az arcon eloszlatva ez nem marad meg, de fehér ágyneműt, ruhát lehet hogy beszínez, ezért érdemes várni vele amíg beszívódik, ami szerencsére gyorsan megtörténik, nem marad utána ragacsos érzet, pillanatok alatt beissza az arcbőr. A védelmen kívül egész kellemes hidratálást is nyújt. Illata különösebben nincs, talán ha nagyon erőlködök, némi paradicsom jellegűt érzek. Jelenleg csak estére használom, tonik és egyéb szérumok után, a krém vagy éjszakai maszk előtt. Igazából nagy változást nem hozott, talán kicsit nyugtatja a bőrt, simábbá teszi meg persze hidratál, viszont remélhetem, hogy egy ilyen bitang hatékony antioxidáns szérummal tovább lesz jó állapotban a bőröm mint nélküle. Olyasmi tényleg mint egy multivitamin az arcomnak :)

Elvileg minden bőrtípusra alkalmas, én azoknak javaslom kipróbálni akik ezekkel a szuper összetevőkkel szeretnék kicsit felturbózni a bőrápolási rutinjukat. 


Itthon a Skinsmart és a Tinamu webshopban elérhető, külföldön szinte mindenhol, például: Lookfantastic, Asos.



3 megjegyzés:

  1. Hosszútávon látsz valamilyen változást? Én most rendeltem meg, nagyon kíváncsi vagyok rá.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem javított a bőrképemen, valahogy üdébb, teltebb, egészségesebb lesz tőle az arc, mintha megkapná a vitamin adagját, de sok minden mást is használok mellette az igaz. Szerintem mindenképp érdemes beilleszteni egy bőrápolási rutinba!

      Törlés
  2. Igen, valami különlegességet akartam kipróbálni. Köszi!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...