2013. november 27., szerda

Összehasonlítás: Lavera Coconut Dream tusfürdő és Sante Family tusfürdő Bio Kókusz és Vanília


Mivel nagy kókuszillat rajongó vagyok ezért mindig minden kókuszillatú kozmetikumot ki kell próbálnom ami csak a kezem ügyébe kerül. Most két bio tusfürdőt fogok bemutatni, mindkettő kókuszos vaníliás illatú. Elvileg.


A Lavera tusfürdője 150 ml. Az ára az Iparfümérián 1.590 Ft.
Finom, gazdag krémje van, jól habzik és nagyon jó érzés a bőrön. Az illata valami mennyei, elsöprően kókuszos és vaníliás, tízpontos! Szerintem megfelelően hidratál, nagyon jólesik vele zuhanyozni. Az illat túl sokáig nem érződik a bőrön, de tisztálkodás közben tutira valami trópusi paradicsomba repít :)





Bio kókusz, kakaó és vanília kivonatot tartalmaz, az illatot eszenciális olajokkal biztosítják. Parabén, szilikon és paraffinmentes van benne viszont alkohol és xanthan gumi.


A Sante Family tusfürdő 200 ml, ez a kiszerelés 1.250 Ft-ba kerül a bioboltokban ( attól függ melyikben ). Ez egy áttetsző, kicsit folyékonyabb állagú tusfürdő, kevésbé habzik jól, viszont alaposan és kíméletesen tisztít, nagyon jót tesz a bőrnek. Az illatának viszont semmi köze sem a kókuszhoz, sem a vaníliához. Inkább a savanyúcukorhoz van köze. Hála az égnek ennek az illata sem kísért sokáig a bőrön...


Az összetevői viszont sokat ígérőek. Aloe verát és tengeri sót is tartalmaz a kókuszkivonaton kívül és szintén nincs benne semmiféle parabén, szilikon, egyéb aggasztó mindenféle. Megkockáztatom hogy ha valakinek nem az illat a fontos hanem a bőre állapota akkor lehet hogy ez mégis jobb választás. De sajnos ők nem valami ügyesek illatokban. Szóval Santét soha ne rendeljetek látatlanban, azt  mindig meg kell szagolni...

Valljuk be, azért tusfürdőnél nagyon fontos az illat. Arra a pár percre amíg beállok a zuhany alá annyira kell hogy valami kényeztető, hangulatjavító élményben legyen részem, Hiszen reggel azért kell hogy frissen és üdén jöjjek ki a fürdőszobából, este meg azért hogy lemossam magamról a napot, relaxáljak stb. Ehhez nekem kell valami elbűvölő illat, így teljes az egész. 


Szóval valahogy így tudnám őket összehasonlítani, egy tízpontos skálán:

  • Ár/érték arány: Lavera 6 pont, Sante 8 pont
  • Illat: Lavera 10 pont, Sante 1 pont
  • Bőrápolás: Lavera 8 pont, Sante 9 pont



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...