2014. február 5., szerda

100 kérdés 61-70

Folytatódik a kérdészuhatag:

61. Voltál már tengerparton?

Olaszországból és Horvátországból mentem már be a vízbe :) Olaszországban több a medúza, Horvátországban meg a tengeri sün. De mindegyik szép. ( nemcsak a medúza és a sün, hanem a víz is )


62. Szoktál alkoholt fogyasztani?

Igen, bizony. Kifinomult és kulturált jelleggel az esetek többségében. Például pezsgő kettesben, egy finom pohár vörösbor egy-egy este, jó vasárnapi ebédhez egy pohár sör, időnként valami finom házipálinka, ezek mind jöhetnek. Ritkán szoktam viszont koktálozni vagy likőröket fogyasztani az kevésbé jön be.


( Időnként meg kevésbé kifinomultan, például Sopronban, biztos az éghajlat miatt.)

63. Szereted a körmöd festeni, amennyiben lány vagy? Esetleg műköröm?

Hát de még mennyire! Kedvenc időtöltéseim egyike. Műkörmöt még nem próbáltam.

64. Régen, myvip vagy iwiw volt a kedvenced?

Nekem iwiw, de épp hogy csak belekóstoltam már tarolt a Facebook.

65. Voltál már plátóilag szerelmes?

Ha a plátói alatt azt értjük hogy fenemód belezúgtam valakibe aki erről nem tudott és így viszonzásra esélyem sem volt akkor igen. Ez főleg viszonylag fiatalon jellemző, főleg lányokra. 


A színészek, szálkásan izmos rocksztárok, sorozatvámpírok most nem jöhetnek szóba mert azt inkább csak kellemes vonzódásnak nevezném :) 

66. Szeretsz buliba járni? Vagy koncertekre?

Főleg koncertekre, fesztiválokra, imádom a hangulatot.

67. Írd le, mit élsz át ha szerelmes vagy. Hogyan tudnád megfogalmazni hogy milyen érzés?

A leginkább úgy, hogy olyan mintha lenne egy külön buborékod amiben benne vagy azzal a kincset érő illetővel. Mintha egyszerre lennél áttetsző és törékeny de ugyanakkor a legkeményebb anyag a világon, elpusztíthatatlan. Másik időszámításba kerülsz, bizonyos pillanatok őrülten rohannak mások meg lassan csorognak mint a méz. Hozzátok képest meg a többi ember és minden más történés is másik dimenzióban van. A lehető legsebezhetőbb vagy de ez jólesik, jólesik átadni magad és feltárni a sebezhetőséged olyasvalakinek akiről biztosan tudod hogy soha nem bántana ( legalábbis amíg szerelmes vagy így gondolod...:)

68. Külföld vagy belföld? Miért?

Mostanában inkább belföldön töltök időt mert annyi sok felfedeznivaló és átélnivaló van itt is. De azért van némi vágyódásom még fel nem fedezett külföldi helyek után is.


69. Mondj 5 hibát magadról, ha van.

Az hogy időként szétszórt vagyok, túl sok mindenre gondolok egyszerre, túl sok minden jár a fejemben. Ehhez kapcsolódik az is, hogy nem vagyok valami gyakorlatias, nehezen tudok koncentrálni fontos hétköznapi teendőkre, előbb számolom meg egy lepke szárnyán a színeket mint hogy összeadjak egy számsort...Aztán hajlamos vagyok az engem ért sérelmeket lenyelni, de ugye azokat igazából nem lehet lenyelni hanem raktározódnak mint a hörcsög pofazacskójában az étel és amikor már nem fér el több, akkor meg a legutóbbi apróbb sérelem kapcsán az összes addigi feldolgozatlan ügyet rázúdítom a gyanútlan illetőre. Ez kínos tud lenni. Időnként meg nem gondolom végig, hogy mit mondok és poént csinálok olyasmiből is amiből nem kéne. Ez is tud kínos lenni.

70. Milyen az önbizalmad? Van?



Most már mondhatom azt hogy van. Azt figyeltem meg eddigi életem során, hogy néha egészen csinos és minden szempontból megfelelő embereknek nincs elég önbizalmuk és néha olyanoknak is van rengeteg akik bőven találhatnának magukon kivetnivalót. Persze én is találhatnék, rengeteget, ülhetnék a tükör előtt vagy egy pszichológusnál és számolgathatnám a külső-belső hibáimat és akkor azzal telnének a napjaim. De ha már beauty blogon vagyunk megjegyezném, hogy ez is többek között arról szól, hogyan próbáljuk mi nők kihozni magunkból a legtöbbet. Nem a hátrányokra hanem az előnyökre összpontosítunk és próbáljuk azokat hangsúlyozni. Azt hiszem az egészséges önbizalomhoz először egy egészséges önismeret kell -az néha rázós út, de utána tisztában leszünk vele mik az előnyeink, mik a gyengeségeink, mit tudunk fejleszteni, mi az amivel ki kell békülnünk magunkban és innen fel lehet építeni egy tűrhető magabiztosságot. 

2 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...