2017. október 24., kedd

Fytofontana Stem Pure Eye - őssejtes kétfázisú szemfestéklemosó



A szem környéke nagyon érzékeny és sérülékeny, ezért a lehető leggyengédebb ápolásban kellene részesítenünk. Óriási segítség, ha már a szemfestéklemosónk is anti-aging hatású, hiszen így már a tisztításkor tehetünk a bőr öregedése ellen.

A Fytofontana Stem Pure Eye őssejtes kétfázisú szemfestéklemosó innovatív formulájának köszönhetően gyengéden és hatékonyan tisztít, miközben ápolja és megújítja a szemkörnyéket. Az őssejtes hatóanyagokon kívül ránctalanító hatású peptidekkel kombinálták. 


Hatóanyagok:

TrioStem3Complex: a szérum fő hatóanyaga. Kivételes hatóanyagok egyedülálló kombinációját tartalmazza, mint a humán őssejtaktivátor, keserű narancs őssejtjei és a svájci alma növényi őssejt kivonata. Ez a komplex az őssejteket akitáválva pozitivan befolyásolja és megújitja az arcbőrt.
Peptidek: Az acetyl-hexapeptid és heptapeptid aktivan vesznek részt a mimikai izmok összehúzódásának mérséklésében. A pentapeptid hasonlóképpen csökkenti a mimikai ráncokat.
A következő hatóanyagok a kollagénszint pótlását és védelmét célozzák meg: Tripeptid-10 Citrullin, Tripeptid-1, Pseudoalteromonas Antartica fermentált kivonata – javítják a kollagénrostok szerkezetét és segítik azok termelődését. A hidrolizált búzafehérje és hidrolizált szójafehérje kombinációja a kollagént termelő fibroblasztokra hatva javítja a kollagénveszteség pótlását.
Liposzómás hialuronsav: mivel erős vízmegkötő tulajdonsággal rendelkezik, fontos szerepet játszik a bőr nedvességének megtartásában és teltségének megőrzésében. A termék tiszta forrásból származó hialuronsavat tartalmaz, melyet biotechnológiai úton állítanak elő. A bőr mélyebb rétegeibe történő bejutását a specifikus lipidekből álló gömbölyű hólyagocskák, a liposzómák biztosítják.
Hatóanyagok, melyek ápolják a bőrt és ellensúlyozzák a környezeti hatásokat:
Biotechnológiai tripeptid - erősíti a bőr természetes védekezőképességét, fenntartja az egészséges, tökéletes bőrre jellemző egyensúlyt. Az antimikrobiális hatású peptidek alkalmazása hozzájárulnak a mikrobiális fertőzések elleni normál védelemhez, amely gyors, elsődleges kémiai akadályt képez és meggátolja a mikróbák elszaporodását.
Gyógynövényi kivonatok:
    • ázsiai gázló (Centella Asiatica) – hatóanyaga mikrobaellenes, hidratáló és gyulladáscsökkentő.
    • vadgesztenye (Aesculus Hippocastanum) - javítja a sejtek oxigénellátását és megújítja anyagcseréjüket.
    • nagylevelű csodamogyoró (Hamamelis Virginiana) - javítja a vérkeringést és frissítő hatású.
    • komló (Humulus Lupulus) – támogatja a bőr megújítását és antibakteriális hatású.- citromfa (Citrus Limon), rozmaring (Rosmarinus Officinalis) és az orvosi zsálya (Salvia Officinalis) - antioxidáns hatásúak.
    DMAE: elősegíti a sejtek regenerálódását



Az őssejtek bőrápolásban betöltött szerepéről nekem is bővebben tájékozódnom kellett, mert ez az első ilyen kozmetikumom.  A növényi őssejtek arra ösztönzik bőrünk őssejtjeit, hogy fokozzák regeneráló, fiatalító hatásukat. 

A svájci alma az első növény aminek őssejtjeit sikerrel alkalmazták a kozmetológiában, kutatások igazolták hogy az emberi bőrben található őssejtek vitalitására pozitívan hat. A keserű narancs sejtjei pedig ránctalanító hatásúak, segítenek helyreállítani a bőr rugalmasságát, feszességét.



Azért amikor megláttam ezt a két élénk színű fázist, utána kellett néznem az egyéb összetevőknek is. A sok tényleg szuper és nem irritáló összetevőn kívül alig tartalmaz olyat amin megakadt a szemem. Három közepes kockázatú szintetikus színezéket tartalmaz, parfümöt és egy irritáló hatású tartósítószert. Emiatt is döntöttem úgy, hogy semmiképpen nem hagyom az érzékeny szemkörnyékemen, hanem külön még lemosom. Ez amiatt is szükséges mert egyébként kicsit krémes, olajos érzetet hagy a bőrön.

Viszont használat közben egyáltalán nem csípi a szemem, nagyon hatékony és kellemes. Jó alaposan össze kell rázni és a pumpás adagolóval vattakorongon eloszlatni. Általában pár másodpercig a szemeimen nyugtatom hogy leoldja a sminket és inkább simító mint dörzsölő mozdulatokkal tisztítok vele. Majd ezután langyos vízzel vagy langyos vízzel átitatott vattával még külön áttörlöm a szemem.

Erősebb vagy vízálló smink eltávolítására szuper, és megnyugtató érzés hogy közben ápolom is a szemkörnyékemet, de lemosható termékeknél azért ez nem hoz akkora változást. Valószínű hogy a márka szemkörnyékápolójával együtt használva már látható lenne valamiféle regeneráló, fiatalító hatás is, de így önmagában megelőzésre sem rossz. Egyáltalán nem szárít, sőt gazdag és tápláló. 

Alapvetően egy remek lemosó, főleg amiatt hogy nem szárít, nem csíp és az anti-aging összetevők miatt is. Az ára kicsit húzós, úgyhogy azoknak ajánlanám akik tényleg nagyon komolyan veszik az öregedésgátlást és viszonylag gyakran sminkelnek.

Ha valakit úgy általában az őssejtes kozmetikumok érdekelnek, érdemes szétnézni a Fytofontana Stem Cells weboldalán, mert ennél még sokkal izgalmasabb termékeik is vannak.





A terméket tesztelésre kaptam, de ez tényleg semmilyen formában nem befolyásolta a véleményemet. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...