2019. március 19., kedd

Esti rutin problémás, irritált bőrre



Sok jó kozmetikumot kipróbáltam már, és most végre rátaláltam egy olyan rutinra amit akkor vetek be, ha van valami gond a bőrömmel. Olyankor amikor egyszerűen csak egy kis nyugalomra, kényeztetésre van szüksége, mert irritált, kipirosodott, esetleg egy kis hormonális akne van folyamatban. Persze a bemutatott termékeken kívül vannak még hatékony nagyágyúim, de most ezeket így együtt kedvelem a legjobban amikor gond van a bőrömmel. Komolyan, már másnap reggelre csökken  az irritáció, esetleg a pattanás mérete is, sőt, néhány nap alatt fájdalmas, vörös dudort is eltüntettem már ezzel a kombinációval. Bár folyton próbálgatok új dolgokat, de azt hiszem ezek örök kedvencek lesznek. Az alábbiakban bemutatom a rutint és a kozmetikumokat is röviden, de egyik másikról majd részletesebben is lesz szó a blogon.

Természetesen hozzáteszem, hogy ez a rutin az én bőrömön működik, ami kombinált típusú, de ezek közül több használható akár száraz vagy érzékeny típusra is.




Az arctisztítást most nem vettem bele, ez olykor micellás víz és krémes arclemosó, ha több időm van akkor olajos, majd géles arclemosó.

A tisztítás után az első lépés a Herbivore Jasmine Green Tea toner, aminek jázmin sambac hidrolátum az alapja és zöld teát, aloe verát tartalmaz valamint fűzfakéreg kivonatot ami természetesen előforduló BHA-t tartalmaz. A jázmin nyugtat és hidratál, az aloe csökkenti a gyulladást, a zöld tea antioxidáns tartalmával védi a bőrt, a fűzfában lévő BHA pedig szintén gyulladáscsökkentő s antibakteriális. A főbb összetevőkön kívül van még benne varázsmogyoró kivonat, ami szerintem az egyik legjobb hatóanyag kombinált vagy zsíros, pattanásos bőrre. Ezzel elég jól megalapozom a további lépéseket. ( érzékeny bőrűek viszont jobb ha tudják, hogy van benne gyömbér és bergamott olaj is ) Az összetevők listája azonban teljesen természetes, semmi illatanyag vagy alkohol, zseniális!

Ezután a szívemnek legkedvesebb szérumot használom, ami a The Ordinary Niacinamide 10%+Zinc 1% ami egyszerűen egy csoda....! Csökkenti a faggyútermelést, enyhíti a pattanásos bőr tüneteit, karbantartja a pórusokat, nekem nagyon, nagyon, nagyon bevált. (nagyon!) Nagyon jó áron kapható itthon is, a Tinamu vagy a Skinsmart webshopokban.

A szérum után a másik nagy kedvencem a Cosrx  Advanced Snail 96 Mucin Power Essence jön ami hiperjól csökkenti a kipirosodást, enyhíti az irritációt, hosszú távon segít kisimítani a bőrt. 96% csiganyál kivonatot tartalmaz, ami fura lehet, ha valaki most hall róla először, de a koreai kozmetikumok között alap. Sebgyógyító, regeneráló, de olyan sok minden mást is tud. Ezt jobban megéri külföldről rendelni, például a Jolse webáruházból.

Aztán folytatom egy másik csodacuccal, amit nemrég fedeztem fel és őszintén szólva akár önmagában is képes lenne hatásosan enyhíteni bármilyen bőrproblémát. Az Acure Seriously Soothing Blue Tansy Night Oil illatát először szoknom kellett, meg persze a kék szín is meglepő, de mindkettő egy mediterrán gyógynövénynek köszönhető, ami lenyűgöző bőrnyugtató. Maximálisan beváltja amit ígér, tényleg nyugtat, csillapít, kényeztet, szebbé tesz, ha ezt használom a rutinomban mindig látom reggel a hatását. Nagyon szuper és erről majd mindenképpen írok bővebben is, ráadásul az ára is teljesen rendben van. Nem tudom, hogy itthon kapható-e, én az Iherb weboldaláról rendeltem.

Az Iherb-nél, ha az alábbi kódot beírjátok a vásárlásnál, akkor új vásárlóként 10% kedvezményt kaphattok: WWD846



A legutolsó lépésként lezárom a REN Evercalm krémmel az egészet (de a COSRX rizses éjszakai maszkkal is nagyon jól működik a dolog) - ez egyébként érzékeny bőrre is alkalmas. Omega 3 és 7 zsírsavakkal erősíti a bőrt, körömvirággal és bizabolollal enyhíti az irritációt, a REN saját Global Protection Complex formulája pedig hatékony antioxidánsok keveréke ami védelmet nyújt. Jelenleg itthon a Tinamu webshopban kapható.


A poszt egyáltalán nem szponzorált, mindent a saját pénzemből vettem és bármelyiket újra vásárolnám, mert tényleg nagyon beváltak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...