2013. május 12., vasárnap

Filmajánló - A nagy Gatsby


Sok szempontból izgalmas ez a nemrég mozikba került film. Először is F. Scott  Fitzgerald regényéből készült, ami egy magával ragadó stílusú, sodró lendületű könyv. Remekül bemutatja a húszas évek Amerikáját, fény és árnyoldalait. Azért is olyan értékesek ezek a könyvek mert hiába vannak mindenféle források, adatok, sztorik - egy-egy korszak speciális atmoszféráját nagyon nehéz más korszakokban élők számára átélhetően elevenné tenni. A legkönnyebben talán jól elkapott karakterekkel működik és ezeknek a karaktereknek egy olyan környezetbe belehelyezésével amit az író elég jól ismer. A rendező Baz Luhrmann akinek a Rómeó és Júliát és a Moulin Rouge-t is köszönhetjük, ő remekül ért a fantasztikus látványvilág megteremtéséhez. Gatsbyt a titokzatos milliomost Leonardo DiCaprio alakítja, a szomszédját akin keresztül megismerhetjük őt, Toby Maguire, Gatsby egykori szerelmét Daisyt pedig Carey Mulligan.
Természetesen egy Baz Luhrmann féle világ megteremtéséhez szükség van káprázatos kosztümökre és díszletekre is. A jelmeztervező Miucca Prada és Catherine Martin designer volt, Luhrmann felsége aki a helyszínek és a díszletek kiválasztásáért felelt.
A zene szintén ütős, olyan előadókkal mint Lana Del Rey, Florence and the Machine, Jack White, Bryan Ferry, Emeli Sandé, The Xx, Jay-Z, Fergie, Beyoncé, Gotye


Egy szett Gatsby stílusban:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...